Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Troll_u
Do³±czy³: 21 Kwi 2003 Posty: 110 Sk±d: stolica
|
Wys³any: Sob Lut 28, 2004 10:08 pm Temat postu: Wzory |
|
|
Mam pro¶bê, szczególnie do KSARDA i Pirotechmana!
Wy spece to macie tam tych wzorów od zar±bania, wiec mogliby¶cie siê podzieliæ nimi wszystkimi w tym miejscu nie chodzi mi o to ze nie chcecie sie dzielic wiedz±, bo chceicie, tylko ze gdyby zebrac te wszystkie wzory w jednym msc-u by³o by mi³o i przyjemnie. zw³aszcza ze mam serie silników GDKP-1 i cobym dla nich nie zrobi³ obliczeñ
Pozdrawiam i licze na wspólprace |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Lut 29, 2004 10:32 am Temat postu: Re: Wzory |
|
|
Troll_u napisa³: | Mam pro¶bê, szczególnie do KSARDA i Pirotechmana!
Wy spece to macie tam tych wzorów od zar±bania, wiec mogliby¶cie siê podzieliæ ...... |
Jak patrzê na te wzory to nic tylko sobie w ³eb strzeliæ . Zapewniam Was, ¿e udane kontsrukcje SR to nie wzory ( choæ rozumienie istoty dzia³ania SR jest konieczne). Udana kontsrukcja to : uwa¿na analiza wyników prób, wyobra¼nia i poprawne wyci±ganie wniosków z nieudanych prób , z którcyh ka¿da co¶ "mówi" o konstrukcji silnika. Co do wzorów, ostatnio przegl±da³em oszacowanie pewno¶ci dzia³ania silnika przy pomocy rachunku prawdopodobieñstwa .
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
|
dziadek kermit
Do³±czy³: 25 Kwi 2003 Posty: 516 Sk±d: z okolicy "¯abido³ka"
|
Wys³any: Nie Lut 29, 2004 2:56 pm Temat postu: |
|
|
K³aniam siê piêknie
W rzeczy samej pochlastaæ siê mo¿na :/ _________________ Dziadek Kermit
"co do reszty uwa¿am, ¿e Kartagina powinna byæ zburzona!" |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Troll_u
|
Wys³any: Nie Lut 29, 2004 3:45 pm Temat postu: |
|
|
oki, to skoro tak mówicie to nie bede sobie g³owy ³ama³ liczniem tylko zajme sie praktyk±, ale jest jeden defekt, moj poligon bêdzie znowu czynny dopiero od konca marca, czyli 1 miesi±c bez piro to nie wiem czy nie zapomne jak to sie robi :/ ALe moze bedzie ok |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Lut 29, 2004 4:25 pm Temat postu: |
|
|
Troll_u napisa³: | oki, to skoro tak mówicie to nie bede sobie g³owy ³ama³ liczniem ..... |
Mozna siê pobawiæ w liczenie . S± programy do liczenia parametrów SR. W³a¶nie crave ma ma³y wyk³ad . ¦ciagaj program i do nauki . Ponadto nie negujê teorii . Jest bardzo wa¿na byle nie przesadziæ z ca³kami i równaniami ró¿niczkowymi
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Troll_u
|
Wys³any: Wto Mar 02, 2004 10:08 pm Temat postu: |
|
|
hmm... to jak warto liczyc:D to moze jednak dacie jakies wzory?? Nie, ale teraz na powaznie... Dalibyscie jakies wzory bo jak mi sie nudzi to bym sobie chociaz teorie postudiowa³.... a tak to nie ma co robic... saletry nie ma... wiec sie nudze... wiec prosze na powaznie... dajcie jakies wzory
Polsce potrzeba wykszta³conych ludzi
Z gory dziêki...
Pozdrawiam S. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
dziadek kermit
|
Wys³any: Sro Mar 03, 2004 7:21 am Temat postu: |
|
|
Czyni±c zado¶c pro¶bie kolegi ...
kermit napisa³: | K³aniam siê piêknie
Wsp = 8,2636 x p^0,319
Wsp wychodzi w mm/s a ci¶nienie trzeba podstawiæ w MPa
Wsp - prêdko¶æ spalania [mm/s];
p - ci¶nienie [MPa]
dla ci¶nienia atmosferycnego wychodzi 3,98 mm/s
|
To jeden z praktyczniejszych szlaczków. Na podstawie badañ Nakki, a na nasze prze³o¿ony przez moj± niew±tpliwie skromn± osobê _________________ Dziadek Kermit
"co do reszty uwa¿am, ¿e Kartagina powinna byæ zburzona!" |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Czw Mar 04, 2004 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Zamiast zawracaæ sobie g³owê wzorami ¶ci±gni sobie program z internetu, ja sam mam trochê ksi±¿ek i wszystko mi siê m±ci, najlepiej ¶ci±gnij co¶ sobie i nie zawracaj sobie g³owy wzorami bo naprawdê nie jest to nic przyjemnego. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Troll_u
|
Wys³any: Czw Mar 04, 2004 6:01 pm Temat postu: |
|
|
£ukasik napisa³: | Zamiast zawracaæ sobie g³owê wzorami ¶ci±gni sobie program z internetu, ja sam mam trochê ksi±¿ek i wszystko mi siê m±ci, najlepiej ¶ci±gnij co¶ sobie i nie zawracaj sobie g³owy wzorami bo naprawdê nie jest to nic przyjemnego. |
Wybacz, ale nie skorzystam z twjej rady. Lubie liczyc zw³aszcza kiedy mi sie nudzi. Wiec, ludziska Dawaæ wzorki ....
A co do progzów... to trzeba miec nerwy ze stali, a ja rêcznie policz wszo i beddzie git. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
dziadek kermit
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Sro Lip 07, 2004 11:45 pm Temat postu: |
|
|
witam
Mam problem i by³bym wdziêczny gdyby kto¶ mi pomóg³.Chce zaprojektowaæ dysze do silnika ale nie znam wzorów na obliczenie ¶rednic przekrojów: wlotowego, krytycznego i wylotowego oraz d³ugo¶ci nad i pod d¼wiêkowej czê¶ci dyszy.Za odpowied¼ z gury dziêkuje |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|