Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Troll_u
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2004 10:08 pm Temat postu: Wzory |
|
|
Mam prośbę, szczególnie do KSARDA i Pirotechmana!
Wy spece to macie tam tych wzorów od zarąbania, wiec moglibyście się podzielić nimi wszystkimi w tym miejscu nie chodzi mi o to ze nie chcecie sie dzielic wiedzą, bo chceicie, tylko ze gdyby zebrac te wszystkie wzory w jednym msc-u było by miło i przyjemnie. zwłaszcza ze mam serie silników GDKP-1 i cobym dla nich nie zrobił obliczeń
Pozdrawiam i licze na wspólprace  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie Lut 29, 2004 10:32 am Temat postu: Re: Wzory |
|
|
Troll_u napisał: | Mam prośbę, szczególnie do KSARDA i Pirotechmana!
Wy spece to macie tam tych wzorów od zarąbania, wiec moglibyście się podzielić ...... |
Jak patrzę na te wzory to nic tylko sobie w łeb strzelić . Zapewniam Was, że udane kontsrukcje SR to nie wzory ( choć rozumienie istoty działania SR jest konieczne). Udana kontsrukcja to : uważna analiza wyników prób, wyobraźnia i poprawne wyciąganie wniosków z nieudanych prób , z którcyh każda coś "mówi" o konstrukcji silnika. Co do wzorów, ostatnio przeglądałem oszacowanie pewności działania silnika przy pomocy rachunku prawdopodobieństwa .
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dziadek kermit

|
Wysłany: Nie Lut 29, 2004 2:56 pm Temat postu: |
|
|
Kłaniam się pięknie
W rzeczy samej pochlastać się można :/ _________________ Dziadek Kermit
"co do reszty uważam, że Kartagina powinna być zburzona!" |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Troll_u
|
Wysłany: Nie Lut 29, 2004 3:45 pm Temat postu: |
|
|
oki, to skoro tak mówicie to nie bede sobie głowy łamał liczniem tylko zajme sie praktyką, ale jest jeden defekt, moj poligon będzie znowu czynny dopiero od konca marca, czyli 1 miesiąc bez piro to nie wiem czy nie zapomne jak to sie robi :/ ALe moze bedzie ok  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie Lut 29, 2004 4:25 pm Temat postu: |
|
|
Troll_u napisał: | oki, to skoro tak mówicie to nie bede sobie głowy łamał liczniem ..... |
Mozna się pobawić w liczenie . Są programy do liczenia parametrów SR. Właśnie crave ma mały wykład . Ściagaj program i do nauki . Ponadto nie neguję teorii . Jest bardzo ważna byle nie przesadzić z całkami i równaniami różniczkowymi
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Troll_u
|
Wysłany: Wto Mar 02, 2004 10:08 pm Temat postu: |
|
|
hmm... to jak warto liczyc:D to moze jednak dacie jakies wzory?? Nie, ale teraz na powaznie... Dalibyscie jakies wzory bo jak mi sie nudzi to bym sobie chociaz teorie postudiował.... a tak to nie ma co robic... saletry nie ma... wiec sie nudze... wiec prosze na powaznie... dajcie jakies wzory
Polsce potrzeba wykształconych ludzi 
Z gory dzięki...
Pozdrawiam S. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dziadek kermit

|
Wysłany: Sro Mar 03, 2004 7:21 am Temat postu: |
|
|
Czyniąc zadośc prośbie kolegi ...
kermit napisał: | Kłaniam się pięknie
Wsp = 8,2636 x p^0,319
Wsp wychodzi w mm/s a ciśnienie trzeba podstawić w MPa
Wsp - prędkość spalania [mm/s];
p - ciśnienie [MPa]
dla ciśnienia atmosferycnego wychodzi 3,98 mm/s
|
To jeden z praktyczniejszych szlaczków. Na podstawie badań Nakki, a na nasze przełożony przez moją niewątpliwie skromną osobę  _________________ Dziadek Kermit
"co do reszty uważam, że Kartagina powinna być zburzona!" |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2004 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Zamiast zawracać sobie głowę wzorami ściągni sobie program z internetu, ja sam mam trochę książek i wszystko mi się mąci, najlepiej ściągnij coś sobie i nie zawracaj sobie głowy wzorami bo naprawdę nie jest to nic przyjemnego.  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Troll_u
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2004 6:01 pm Temat postu: |
|
|
Łukasik napisał: | Zamiast zawracać sobie głowę wzorami ściągni sobie program z internetu, ja sam mam trochę książek i wszystko mi się mąci, najlepiej ściągnij coś sobie i nie zawracaj sobie głowy wzorami bo naprawdę nie jest to nic przyjemnego.  |
Wybacz, ale nie skorzystam z twjej rady. Lubie liczyc zwłaszcza kiedy mi sie nudzi. Wiec, ludziska Dawać wzorki ....
A co do progzów... to trzeba miec nerwy ze stali, a ja ręcznie policz wszo i beddzie git. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dziadek kermit

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sro Lip 07, 2004 11:45 pm Temat postu: |
|
|
witam
Mam problem i byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł.Chce zaprojektować dysze do silnika ale nie znam wzorów na obliczenie średnic przekrojów: wlotowego, krytycznego i wylotowego oraz długości nad i pod dźwiękowej części dyszy.Za odpowiedź z gury dziękuje  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|