Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wzory

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> Silniki Rakietowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Troll_u

PostWysłany: Sob Lut 28, 2004 10:08 pm    Temat postu: Wzory Odpowiedz z cytatem

Mam prośbę, szczególnie do KSARDA i Pirotechmana!
Wy spece to macie tam tych wzorów od zarąbania, wiec moglibyście się podzielić nimi wszystkimi w tym miejscu Smile nie chodzi mi o to ze nie chcecie sie dzielic wiedzą, bo chceicie, tylko ze gdyby zebrac te wszystkie wzory w jednym msc-u było by miło i przyjemnie. zwłaszcza ze mam serie silników GDKP-1 i cobym dla nich nie zrobił obliczeńSmile

Pozdrawiam i licze na wspólprace Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
Gość

PostWysłany: Nie Lut 29, 2004 10:32 am    Temat postu: Re: Wzory Odpowiedz z cytatem

Troll_u napisał:
Mam prośbę, szczególnie do KSARDA i Pirotechmana!
Wy spece to macie tam tych wzorów od zarąbania, wiec moglibyście się podzielić ......Smile

Jak patrzę na te wzory to nic tylko sobie w łeb strzelić Wink . Zapewniam Was, że udane kontsrukcje SR to nie wzory ( choć rozumienie istoty działania SR jest konieczne). Udana kontsrukcja to : uważna analiza wyników prób, wyobraźnia i poprawne wyciąganie wniosków z nieudanych prób , z którcyh każda coś "mówi" o konstrukcji silnika. Co do wzorów, ostatnio przeglądałem oszacowanie pewności działania silnika przy pomocy rachunku prawdopodobieństwa Shocked Shocked Shocked Wink .

Pozdr. A
Powrót do góry

dziadek kermit

PostWysłany: Nie Lut 29, 2004 2:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kłaniam się pięknie Very Happy Exclamation
W rzeczy samej pochlastać się można :/

Troll_u

PostWysłany: Nie Lut 29, 2004 3:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oki, to skoro tak mówicie to nie bede sobie głowy łamał liczniem tylko zajme sie praktyką, ale jest jeden defekt, moj poligon będzie znowu czynny dopiero od konca marca, czyli 1 miesiąc bez piro to nie wiem czy nie zapomne jak to sie robi :/ Sad ALe moze bedzie ok Very Happy
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie Lut 29, 2004 4:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Troll_u napisał:
oki, to skoro tak mówicie to nie bede sobie głowy łamał liczniem .....

Mozna się pobawić w liczenieWink . Są programy do liczenia parametrów SR. Właśnie crave ma mały wykład Wink . Ściagaj program i do nauki . Ponadto nie neguję teorii Rolling Eyes . Jest bardzo ważna byle nie przesadzić z całkami i równaniami różniczkowymi Wink

Pozdr. A
Powrót do góry

Troll_u

PostWysłany: Wto Mar 02, 2004 10:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm... to jak warto liczyc:D to moze jednak dacie jakies wzory?? Nie, ale teraz na powaznie... Dalibyscie jakies wzory bo jak mi sie nudzi to bym sobie chociaz teorie postudiował.... a tak to nie ma co robic... saletry nie ma... Sad wiec sie nudze... wiec prosze na powaznie... dajcie jakies wzory Very Happy
Polsce potrzeba wykształconych ludzi Very HappyVery Happy

Z gory dzięki...
Pozdrawiam S.
Powrót do góry
dziadek kermit

PostWysłany: Sro Mar 03, 2004 7:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyniąc zadośc prośbie kolegi ...
kermit napisał:
Kłaniam się pięknie Smile Exclamation

Wsp = 8,2636 x p^0,319
Wsp wychodzi w mm/s a ciśnienie trzeba podstawić w MPa

Wsp - prędkość spalania [mm/s];
p - ciśnienie [MPa]

dla ciśnienia atmosferycnego wychodzi 3,98 mm/s

To jeden z praktyczniejszych szlaczków. Na podstawie badań Nakki, a na nasze przełożony przez moją niewątpliwie skromną osobę Laughing

Gość

PostWysłany: Czw Mar 04, 2004 1:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zamiast zawracać sobie głowę wzorami ściągni sobie program z internetu, ja sam mam trochę książek i wszystko mi się mąci, najlepiej ściągnij coś sobie i nie zawracaj sobie głowy wzorami bo naprawdę nie jest to nic przyjemnego. Cool Cool Cool
Powrót do góry

Troll_u

PostWysłany: Czw Mar 04, 2004 6:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasik napisał:
Zamiast zawracać sobie głowę wzorami ściągni sobie program z internetu, ja sam mam trochę książek i wszystko mi się mąci, najlepiej ściągnij coś sobie i nie zawracaj sobie głowy wzorami bo naprawdę nie jest to nic przyjemnego. Cool Cool Cool

Wybacz, ale nie skorzystam z twjej rady. Lubie liczyc zwłaszcza kiedy mi sie nudzi. Wiec, ludziska Twisted Evil Dawać wzorki .... Very Happy Very Happy Wink
A co do progzów... to trzeba miec nerwy ze stali, a ja ręcznie policz wszo i beddzie git.
Powrót do góry
dziadek kermit

PostWysłany: Czw Mar 25, 2004 2:33 pm    Temat postu: wedle życzenia ;) Odpowiedz z cytatem

Kłaniam się pięknie Very Happy Exclamation
więc wedle życzenia miłego liczenia Wink
Różne wzory tutaj można znaleźć i to się będzie zmieniało co do zawartości

Gość

PostWysłany: Sro Lip 07, 2004 11:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
Mam problem i byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł.Chce zaprojektować dysze do silnika ale nie znam wzorów na obliczenie średnic przekrojów: wlotowego, krytycznego i wylotowego oraz długości nad i pod dźwiękowej części dyszy.Za odpowiedź z gury dziękuje Smile
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> Silniki Rakietowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: