|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Go¶æ
|
Wys³any: Czw Maj 11, 2006 8:28 am Temat postu: Zbiornik do dezaktywacji materialow wybuchowych |
|
|
Wtam serdecznie. Moim chorym pomyslem jest zaprojektowanie a i moze zbudowanie hydraulicznego, wysokocisnieniowego zbiornika do dezaktywacji materialow wybuchowych. Czasami na wykopkach trafiaja sie artefakty Antyterrorysci maja tez taka beczke na przyczepce i woza ja ze soba na akcje. I mam pytanko. Czy moze ktos, gdzies slyszal gdzie tu sie zaczepic? Moze jakas stronka z opisem takiego zbiornika, wymiarami juz istniejacych, zasada dzialania, itp. Dorwalem specyfikacje UDT odnosnie zbiornikow wysokocisnieniowych dla cisnienia statycznego, a jak wiemy wybuch daje cisnienie dynamiczne. Prosze o pomoc i mam nadzieje, ze ten temat rozkwitnie. Pozdrowionka  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hubcio

Do³±czy³: 05 Sty 2005 Posty: 375 Sk±d: tiaaa
|
Wys³any: Czw Maj 11, 2006 1:40 pm Temat postu: |
|
|
Antyterory¶ci niemaj± ¿adnych beczek tylko pirotechnicy policyjni jak ju¿ . ale te pojemniki niemaj± dzia³ania hydraulicznego tylko bardzo grub± ¶ciankê przez której nierozerwie materia³ wybuchowy , a ty chcesz to woziæ na wykopki nieradze bo mo¿e z ciebie zostaæ tylko korpus bez nóg , r±k , a mo¿e i gorzej .
NIERADZE TEGO ROBIÆ I PÓ¯NIEJ U¯YWAÆ _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pessos

Do³±czy³: 27 Cze 2004 Posty: 153 Sk±d: Trinneck
|
Wys³any: Czw Maj 11, 2006 2:54 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ale chwila przecie¿ beczka jest projektowana, nie po to, ¿eby w niej strzelaæ, tylko przewoziæ materia³y które mog± byæ MW. W przypadku gdyby w czasie transportu na miejsce neutralizacji dosz³o do niespodziewanej detonacji, beczka ma za zadanie TYLKO zatrzymaæ lub w razie czego¶ silniejszego do minimum ograniczyæ ilo¶æ od³amków ale po takiej sytuacji ju¿ nie nadaje siê do pe³nienia swojej roli
Pozdrawiam
Szymon _________________
plany na dzi¶ s± takie, ¿e ich nie ma |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników na tym forum Nie mo¿esz pobieraæ plików z tego forum
|