Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Artpi

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 8:47 pm Temat postu: Zapowiedzi pokazów pirotech. |
|
|
Witam, w USTCE odbedzie sie juz poraz 5 BAŁTYCKI FESTIWAL SZTUCZNYCH OGNI w dniach od 6 do 9 lipca . kazdej nocy swoje umiejetności prezentuja dwie firmy jeden pokaz trw 10 minut . Więc ko ma okazje byc w poblizu USTKI w tych dniach to naprawdę warto _________________ pozdrawiam
Diabeł tkwi w szczegółach . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
radziet

|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 1:28 pm Temat postu: Warszawa |
|
|
Wianki w Warszawie. Zawsze długi pokaz. W tym roku odpalany z barek na Wiśle.
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam , i już wiadomo w tym roku VI Festiwal Sztucznych Ogni w USTCE odbędzie się w dniach 4-7 Lipca 2007 .
Tak bynajmiej podaje strona miasta USTKI , więc juz teraz warto zbierać siły i środk aby być na tej jednej z najpiekniejszych imprez plenerowych podziwiając piekne pokazy.
PS.Spotkajmy się w USTCE  _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 8:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam , z noclegiem to raczej nie problem, wybór jest spory , kwatery prywatne 1 nocka od osoby w zależności od jakości komfortu . Na przykład w zeszłym roku kwaterowałem w cenie 25 zł od osoby pokój dla czterech osób . W tej cenie przyzwoite warunki łazienka do wyboru wanna, prysznic , kuchnia dobrze wyposażona i warunki do wypoczynku tez dobre TV radio , książki do czytania itp. .Na prawdę schludnie i przyjemnie , własne wyżywienie .Jeśli komuś zależy na lepszej kwaterze to w cenie 30 –35 zł z pokojami dwuosobowymi czasami z posiłkiem . Można tez szukać tańszych rozwiązań np. , pole namiotowe albo kemping , ale wiadomo warunki bardziej poligonowe . A i jeszcze jedno jak jest kilka osób to można cenę wynegocjować , ale najważniejsze to aby wcześniej zaklepać sobie miejsce w odpowiednim terminie . Jest trochę ofert z Ustki i najbliższych okolic w necie wraz z fotkami kwater , wystarczy poszperać i się dogadać , czy przez telefon czy e-mail .
Do Ustki przyjezdza przynajmniej 100.000 ludzi i większośc z nich sie kwateruje
Życzę powodzenia ,kto pierwszy ten lepszy .  _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Clone
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 2:15 pm Temat postu: . |
|
|
- I Światowy Festiwal Pokazów Pirotechnicznych (16.06.2007 NIEMCY - eliminacje)
- Międzynarodowy Festiwal Pirotechniki (15-26.08.2007 WŁOCHY)
- I Międzynarodowego Festiwalu Fajerwerków o Grand Prix Polski (24 - 26.08.2007 GDYNIA) _________________ .... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 11:12 pm Temat postu: |
|
|
Witam , w ramach przypmnienia to został tydzień do rozpoczęcia
VI - go Festiwalu Sztucznych Ogni w USTCE , z tego co wiem to mała grupka osob z forum ma zamiar sie pojawic sie w Ustce . To moze by potraktować to jako pierwszy nie oficjalny zapoznawczy zjazd " zlot" miłośnikow i fanów pirotechniki z tutejszego forum . Mam nadzieje ze pogada dopisze i bedzie jak na lato przystało
I jeszcze jedno zapowiedz ciekawego pokazu juz potwierdzona oficjalnie w prasie a mianowicie .
Pierszego Międzynarodowego Festiwalu Fajerwerków o Grand Prix Polski 24 - 26.08.2007 w GDYNI na Skwerze Kościuszki a jednym z organizatorów jest znana firma SUREX nic dodac nic ując poprostu rezerwować czas i warto tam być .
Strona Surexu informuje o uczestnictwie w tym pokazie firm z Włoch , Hiszpani i Niemiec _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam , i po festiwalu czytaj link
http://forum.pirotechnika.one.pl/viewtopic.php?t=1713&postdays=0&postorder=asc&start=80
Jak wcześniej pisałem kilku naszych kolegów z forum potwierdziło przybycie na festiwal i spotkaliśmy się w małym gronie wymieniając poglądy i fascynując się pokazami . Zrobiliśmy trochę fotek , mam nadzieje że zostaną umieszczone i się spodobają .A w grupie byli Daltar Irkacek , Nitryl , Wiktor , Bebiko i Artpi było miło i ciekawie . _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

|
Wysłany: Nie Sie 26, 2007 9:55 am Temat postu: |
|
|
Dni Pyrlandii 2007
Poznań, Łęgi Dębińskie 1-2 września
Dwudniowa stricte poznańska impreza która zakończy się pokazem o 21:35 02.09
Zapewne znów będzie strzelać Fireball we współpracy z Veko-Art (panowie wspólnie tworzą niezłe widowiska )
http://www.dnipyrlandii.pl/
Dla przypomnienia, kilka klatek z pokazów wcześniejszych
PS. 2 września będzie Boney M  _________________ 5, 10, 15 ?
75 : 15 : 10... i wszystko jasne |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 2:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam , czas szybko mija , dla zainteresowanych na pewno dobra wiadomość, tak jak w zeszłym roku tak i w tym, już po raz kolejny odbędzie się w USTCE w dniach 3-5 lipca 2008 VII Festiwal Sztucznych Ogni .
I tradycyjnie każdej nocy w czasie trwania festiwalu prezentować będą swoje umiejętności i możliwości choreograficzno widowiskowe po dwie firmy .
Każdy pokaz trwa 10 minut obejmując część dowolną i obowiązkową ocenianą przez Jury.
Więc chyba warto wygospodarować sobie czas na te kilka dni i przyjechać do Ustki .
Osobiście mam nadzieje że tak jak zeszły razem i w tym roku uda się zorganizować spotkanie w gronie uczestników z tutejszego forum . Jeśli są zainteresowani to jest jeszcze dość czasu aby się zadeklarować i dograć szczegóły .
Jak powiada Jurek Owsiak „ Oj będzie się działo „
I oby w tym roku pogoda dopisała .  _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Witam , już oficjalnie wiadomo że VIII edycja Festiwalu Sztucznych Ogni 2009 r ,w USTCE odbędzie się w dniach 2- 4 lipca . a w tym roku będziemy mogli podziwiać pokazy firm rywalizujących o tytuł zwycięzcy ósmej edycji poniżej rozpiska kto i kiedy .
2 lipca czwartek
POL-EXPANCE Kobylanka,
NAKAJA ART Kraków,
3 lipca piątek
GROM ZBIG Częstochowa,
HESTIA BALTIC Litwa,
4 lipca sobota
CLICK Pruszcz Gd.
FIRE SHOW Lubań
Dla przypomnienia każdy pokaz trwa 10 minut obejmując część dowolną i obowiązkową ocenianą przez Jury . Jest jeszcze czas aby zarezerwować i zaplanować sobie mały urlop i wybrać się na tą wspaniałą imprezkę , naprawdę warto . . Miejsce imprezy: port, Promenada Nadmorska a jeśli są chętni na jakiś mały zlocik niech dadzą znać . _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Zakończyła się VIII edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Sztucznych Ogni w Ustce .
W tym roku komisja jury po podliczeniu punktów oraz żmudnych i trudnych ocenach wizualno artystycznych uznała że w tę edycję festiwalu wygrała firma :
I miejsce CLICK z Pruszcza Gdańskiego uzyskując łączna notę 184 pkt.
II miejsce GROM ZBIG z Częstochowy uzyskując łączna notę 183 pkt.
III miejsce HESTIA BALTIC z Litwy uzyskując łączna notę 180 pkt.
Pozostali uczestnicy festiwalu otrzymali wspaniałe i piękne pamiątkowe statuetki .
Jury w składzie :
Przewodniczący komisji .
Pan Wojciech Goryca z Wojskowego Instytutu Techniki i Uzbrojenia w Zielonce
Członkowie komisji .
Pan Marek Byliński kompozytor , muzyk , instrumentalista
Pan Dariusz Maciborek z radia RFM FM
Pan Antoni Franczak Dyrektor Ośrodka Kultury w Słupsku
Pan Ryszard Kwiatkowski vice prezydent Słupska
Pan Jan Olech burmistrz Ustki _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
B&G

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 8:20 am Temat postu: |
|
|
A jak powyższy werdykt ma się do Twojej oceny???
G.M. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 3:39 pm Temat postu: |
|
|
No cóż większość osób znająca temat od środka raczej była zgodna , choć te III miejsce gdyby to ode mnie zależało to nie wiem . W prawdzie nie wiem ile punktów różnicy było miedzy IV a III miejscem ale faktem jest że Litwini mieli stosunkowo cienki materiał , natomiast w miarę udało im się to jakoś do kupy posklejać i choreograficznie się podobało . I być może właśnie za to sędziowie przyznali te III miejsce .Problem polega na tym ze nie podano kto zdobył IV miejsce bo była by możliwość porównania pod względem materiału i choreografii . To już moja dywagacja , pewnie głupio by wyglądało zapraszają jedyna firmę z zewnątrz i to po raz pierwszy aby została bez wyniku , może było to dla zachęty , nie wiem , naprawdę punkty z IV miejsca by sprawę wyjaśniły . _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Witam ,. czy wybieracie się może do Szczecina na impreze Pyromagic 2009 która odbędzie się w 8-9 sierpnia czyli pod koniec tygodnia na Wałach Chrobrego . W sumie cztery bardzo duże pokazy po 18 minut . Pytam bo ja się wybieram , a jak by ktos z forum się tam wybierał to moglibyśmy się gdzieś w Szczecinie spotkać .
Wykonawcy pokazów:
W dniu 8.08.2009 około 22:30
Meksyk - Reyes Pirotecnia
Francja – Feerie
-------------------------
W dniu 9.08.2009
Portugalia - Macedo’S Pirotecnia, Lda.
Słowacja – Privatex–Pyro
Napewno warto .
Pozdrawiam
Artpi _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Artpi

|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Trzecia edycja w Ełku pod tytułem " Ogien i Woda "
Jeśli jest ktoś zainteresowany tym festiwalem to ponizej nieco detali
Informacje pochodzą z ulotki organizatora imprezy.
Ełk, Plaża miejska (piątek) 16 lipca 2010
22.20 - konkursowy pokaz pirotechniczny
22.40 - konkursowy pokaz pirotechniczny
Ełk, Plaża miejska (sobota)17 lipca 2010
22.20 - konkursowy pokaz pirotechniczny
22.42 - konkursowy pokaz pirotechniczny
23.30 - ogłoszenie wyników
Uczestnicy , wykonawcy
Click
Pol-Expance
Triplex
Goldregen _________________ pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Robson1971
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam...
tereraz 10 grudnia ok 21.00 ma być fajny pokaz w Józefowie (Holiday Inn), mówiła mi koleżanka, która tam pracuje.
Ja się wybieram ! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
piro_wawa
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 2:04 pm Temat postu: II Międzynarodowe Pokazy Pirotechniczn |
|
|
Witam. Zapraszam na II Międzynarodowe Pokazy Pirotechniczne które odbędą się 5 września 2015r. na Stadionie Narodowym w Warszawie.
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|