|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DeTonix

|
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 12:39 pm Temat postu: Przetwornica za 5zł...1,5 na 300V |
|
|
Witam..
Słowem wstepu
Wiekszość tematów i postów w tej komnacie ciągle i ustawicznie wałkuje 1 topic , jak łatwo szybko i przyjemnie pozyskać ( i tanio) prostą małą i wydajną zapalarke..
co z kolei spowadza się do pozyskania przetwornicy...
Tyle wstepu,
Przetwornica jest tyciutka, malutka, generuje prawie 300V , a zasilana tylko 1,5 V, same zalety no i mała dioda wskaźnik naładowania kondenstatora..
Pamietam ze właśnie kilka lat temu czegoś takiego szukałem w Polsce,małe ,wydajne,tanie,...
Pozdrawiam
 _________________ Memento Mori................
Ostatnio zmieniony przez DeTonix dnia Nie Mar 18, 2007 1:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin

|
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 1:06 pm Temat postu: |
|
|
No cóż... Słyszałem że w Iranie banzyna kosztuje 20gr/l a ropa 8gr/l także wszystko jest możliwe!! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sQuidi

|
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 3:31 pm Temat postu: Re: Przetwornica za 5zł...1,5 na 300V |
|
|
DeTonix napisał: | Witam..
Przetwornica jest tyciutka, malutka, generuje prawie 300V
|
ja mam identyczna i moja generuje 344V  _________________ Są dwa uda - albo się uda, albo się nie uda |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek
|
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 9:13 pm Temat postu: |
|
|
jest to przetwornica firmy Fuji,
identyczną pozyskałem z aparatu kupionego w Lidlu w Polsce jakieś 2 lata temu za 10 zł później w promocji był za 8 zł
PS
pomiżej link do schematów różnych ptrzetwornic lamp błyskowych aparatów fotograficznych
http://members.misty.com/don/samflash.html#strbfu1 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników na tym forum Nie możesz pobierać plików z tego forum
|