Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fox

|
Wysłany: Wto Sty 18, 2005 6:22 pm Temat postu: korpus(jak wy to robicie?) |
|
|
Cześć
Jako materiał na korpus do tej pory używałem PCV. Pomiam już to że jest on ciężki i dostepny tylko w odp. narzuconych wymiarach jakie można dostać.
Interesują mnie wasze korpusy np. Ksarda. Jego rakiety mają gabaryty powyżej 1m i zastanawiam się czy są z PCV?
Zastanawiałem się też nad zrobieniem korpusu papierowaego itp. czy mogli byście przedstawić swoje doświadczenia. Wiem że temat był juz poruszany ale tak naprawdę nie wiele można było się z niego dowiedzieć bo np. zdania typu że: amerykanie stosują coś tam; niewiele wnoszą do tematu.
Tak więc zapraszam do debaty (by sprostować ostatecznie tę tematykę).
na temat materiałów nadających się na korpusy i używanych przez was. Oczywiście przydały by się metody obróbki i przygotowania korpusu z danego tworzywa
pozdrawiam _________________ CAST AWAY |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
crave
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ksard
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 9:38 am Temat postu: Odzyskane zdjęcia. |
|
|
Paul S napisał: | Swego czasu zadalem sobie wiele trudu by przedstawic- lacznie ze zdjeciami- budowe korpusu do rakiety HIPERSONAL. Do jego budowy byl uzyty papier, wlokno szklane oraz balsa. Calosc byla klejona zywica epoxydowa. Opis budowy znajdziesz w trzecim temacie od gory ( podzespoly do rakiety HIPERSONAL). Zdjecia zniknely- moze je ktos ma ???
Mialem zamiar ten temat dalej kontynuowac ale zainteresowanie bylo =O.
|
Witaj Paul
Zdjęcia wróciły na swoje miejsce
Udało mi się je odzyskać i umieścić na moim serwerze.
Mam nadzieję, ze teraz powrócisz do tematu. Uważam Twoje informacje w tym temacie, za najbardziej profesjonalne i wartościowe na całym forum. Sam dużo dowiedziałem się z nich o technologii wykonywania niektórych podzespołów modeli.
Czekam na dalsze ciąg dalszy tego tematu.
Pozdrawiam
KSARD |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|