|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
assassin90

|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 8:50 pm Temat postu: Układ Pomiarowy |
|
|
Witam wszystkich, czytałem ostatnio pewien wątek na forum, był w nim pewien układ: http://sklep.avt.com.pl/go/_info/reviews.php?id=36655&item=4#menu
Podaje on: Wysokość(do 1500m), temperaturę, ciśnienie i czas.
I mam parę pytań, czy można to urządzenie włożyć do rakiety, będzie zapisywało dane które uzyskał w trakcie lotu rakiety i czy można by było wmontować jakiś nadajnik, aby przesyłał dane do komputera?
P.S Napisałem tutaj, ponieważ nie mam dostępu do działu Układy Pomiarowe
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jaskiniowiec

|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Pisze przecież, że układ rejestruje wysokość. Można zapisać 1024 próbek. Odczyt za dokładny nie będzie, bo najszybciej można zapisywać dane co 1s. Dla rakiety jest to trochę mało. Ale i tak interesujący układ. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mortan

|
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Piszę w tym temacie, ponieważ nie można zakładac nowych tematów z niewiadomych mi przyczyn. Jak forum "się naprawi" można posty przenieść do nowego tematu o odpowiedniej nazwy.
HAMOWNIA
od dłuższego czasu przymierzam się do wykonania hamowni elektronicznej do silników rakietowych. Hamownia miała by za zadanie odczytywać zmiany ciągu silnika zapisywać je w pamięci, aby potem móc je łatwo odczytać na komputerze.
Jakie części będą mi potrzebne do wykonania takiego urządzenia?Szczególnie chodzi mi o poradę w części elektronicznej. Co będzie najlepsze i zarazem w miarę tanie...
Pozdrowienia |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników na tym forum Nie możesz pobierać plików z tego forum
|