Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2004 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Ciekawe stateczniki, wkleję bo zgubię linka.
Pozdr. A
Rakieta chyba Igła , co na to Speedy  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
crave
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2004 6:06 pm Temat postu: |
|
|
Ładne, ładne - stateczniki używane tylko w 1 fazie lotu, w czasie gdy rakieta nabiera prędkość obrotową. IMHO genialny pomysł ktoś miał, tylko wykonanie trudne. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
crave
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2004 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli chodzi Ci o te stateczniki - nim rakieta dojdzie do 1 M to zapewne statecznik się składają i przykrywają sprężynki itd. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Paul S
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2004 10:08 pm Temat postu: |
|
|
Hallo Pirotechman,
to co pokazales z tymi ruchomymi statecznikami wyglada mi raczej na pocisk wystrzeliwany z normalnej lufy armatniej. Przy tak duzej predkosci stateczniki te nie sa w stanie sie nawet otworzyc. Sila rozwierajaca sprezyn jest z pewnoscia tak dobrana , ze dopiero przy min. predkosci gdzie pocisk zaczyna byc niestabily otwieraja sie stateczniki. Dlaczego? Wiadomo pocisk musi uderzyc glowica a nie du..... . Przyznaj, ze mam racje
Pirwszego kwietnia mamy dopiero za 6 tygodni.
Paul |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PINOT

|
Wysłany: Sob Lut 21, 2004 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Ciekawa teoria, crave....a może po prostu są to składane stateczniki do rakiet wystrzeliwanych z wyrzutni rurowych....Przypuszczam, że w RPG 7 znajduje się podobne rozwiązanie
kształt dyszy wyraźnie sugeruje, że gazy maja nadać pociskowi rotację....więc jak pisze Pirotechman to jest coś "na czołgi " albo samoloty....a sprawy ponaddźwiękowe są tu raczej drugorzędne _________________ Ciekawe kto bedzie pierwszym 80-cio latkiem na tym forum |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob Lut 21, 2004 10:17 pm Temat postu: |
|
|
Paul S napisał: | Przyznaj, ze mam racje |
Masz rację . Wkleiłem zdjęcie po kilku minutach od jego znalezienia na ruskim forum. Tam ktos zasugerował Igłę. Wg mnie jest tak jak piszesz. Ale stateczniki są pewno rozkładane tuż po wylocie z rury - wyrzutni.
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
v-21

|
Wysłany: Sob Lut 21, 2004 10:54 pm Temat postu: |
|
|
stateczniki ... super rozwiazanie kiedys o czyms podobnym myslalem przy okacji proj PV a tu idealne rozwiazanie ..... tyle ze prcochłonne _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|