Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

Wywa瘸nie !!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
MICHA�

Do陰czy�: 22 Lip 2003
Sk康: Centralna Polska

PostWys豉ny: Pon Pa� 20, 2003 5:07 pm    Temat postu: Wywa瘸nie !!! Odpowiedz z cytatem

Witam
Wywa瘸nie jest to jedna z najwarzniejszych czyno軼i przy budowie rakiety.A moje pytanie brzmi jak wywa篡� poprawnie rakiete, oraz jak wywa篡� rakietk� puszczan� wraz z kijkiem aby nie lata豉 jak opentana nad ziemi� lub "nie goni豉 kret闚" tak jak moja rakietka [url=http://republika.pl/piromarchew/filmy/wyw.avi ]kliknij aby zobaczy� film (300kb) [/url] ja chc� aby ona lecia貫 prosciutko w g鏎e,gdyby ta rakietka by豉 wywa穎na to lecia豉 by jeszcze ok 6 sekund tak d逝go pracowa� silniczek .Na forum jest po cz瘰ci opisane jak to zrobi� a ja potrzebuje kr鏒ko zwi篥le i na temat poniewarz z tego co jest nic nie zrozumia貫m.
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Odwied� stron� autora Adres AIM
czarles

Do陰czy�: 20 Sie 2003

PostWys豉ny: Pon Pa� 20, 2003 5:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Je郵i chodzi o obliczenia dotycz帷e modeli rakiet, to lepiej zostawi� je komputerowi. Ja na przyk豉d u篡wam SpaceCADa. Mi osobi軼ie nic takiego si� nie przytrafi這 podzczas puszczania "silnika na kijku". Albo zosta� na ziemi, albo lecia� prosto w g鏎�. Confused

Moim zdaniem problemem w tym przypadku by豉 幢e wykonana dyszka.
Je郵i wektor ci庵u nie pokrywa si� z osi� silnika, a 鈔odek ci瞛ko軼i jest blisko 鈔odka parcia mo瞠 to doprowadzi� do obr鏂enia rakiety Very Happy Very Happy Cool
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email
MICHA�

PostWys豉ny: Pon Pa� 20, 2003 6:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lecz jakie minimalnej d逝go軼i kij mo積a zastosowa� do takiej rakietki 10zm wydaje mi si� 瞠 zakrutko bo w陰郾ie taki by� kij a i jescze gdzie w rakietce na kiju znajduje si� srodek parcia?
dysza by豉 wykonana dosy� prosto (takiak zawsze) a poprzednie sr lata造 dobrze lecz kij by� d逝窺zy i mo瞠 tu tkwi problem jest on zbyt krutki do si造 ci庵u silniczka i ten kij jemu ni nie daje ale czy zamiast kija moge zatosowa� drut np elektroda do spawania?
Powr鏒 do g鏎y
MICHA�

PostWys豉ny: Pon Pa� 20, 2003 8:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kto posiada taen program SpaceCADa Niech b璠zie 篡czliwy i mi prze郵e
gmichal1@o2.pl
Powr鏒 do g鏎y
czarles

Do陰czy�: 20 Sie 2003

PostWys豉ny: Pon Pa� 20, 2003 9:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest dost瘼ny na oficjalnej stronie SpaceCAD. Jest to wersja 30-dniowa.
Ale jest jeden myk Very Happy .Przed zainstalowaniem zmie� dat� w systemie na rok na przyk豉d 2020 i zainstaluj program. Potem powr鵵 do daty aktualnej. Ja tak zrobi貫m i pokazuje mi, 瞠 do ko鎍a u篡wania pozosta這 pare tysi璚y dni Very Happy Very Happy . Program 豉dny, przejrzysty i 豉twy w obs逝dze. Do bazy danych mo積a doda� w豉sne silniki. Very Happy Very Happy Cool
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email
Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚
Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach
Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach
Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum
Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum