|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Cichy29
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2016 6:30 pm Temat postu: Cele reaktywne do wiatrówki |
|
|
Cześć!
Próbuję wykonać cele, które po trafieniu śrutem z wiatrówki wybuchną/błysną/podymią. Jestem po pierwszych testach.
KClO3 + cukier w kryształkach, zawinięty w folie alu, przyklejony do sciany, zero reakcji przy trafieniu (ze 3 razy).
KClO3 + S, zawiniety w folie zero reakcji. Zawiniety w folie, włozony do kapsla od piwa, przykryty monetą i strzał w tą monete dał ładny wybuch.
KClO3 + Al, w kapslu zero reakcji, w samej folii za pierwszym strzałem pieknie wybuchł.
Trochę posiedziałem tu na forum i rozumiem, że jeśli chodzi o wrażliwość M chloranu z siarką czy alu to jest w pełni wystarczająca. Pozostaje więc kwestia formy i opakowania. Pomyślałem o uformowaniu ich w postaci cienkich tabliczek różnych rozmiarów? Powinienem je bardzo szczelnie obwijać folią alu czy niekoniecznie?
A może jakieś zupełnie inne pomysły? Mam do dyspozycji w pyle C S Al KClO3 i w bardzo drobnych granulkach KNO3
Pozdrawiam! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hack

|
Wysłany: Sob Lut 27, 2016 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Widzę, że to Twój pierwszy post na forum. Witam zatem. Możesz dodać mielonego szkła kilka procent i lepiszcza, które zbinduje Ci całość, najlepiej dekstryny czy szelaku. _________________ tekst sluzy do celow edukacyjnych i nie ponosze odpowiedzialnosci za jego inne wykorzystanie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników na tym forum Nie możesz pobierać plików z tego forum
|