Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nokira
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2014 8:55 pm Temat postu: Informacje na temat wypadków podczas przechowywania fajerwer |
|
|
Witam,
obecnie jestem studentem 3 roku chemii i mam za zadanie zrobić prezentację o wypadkach odnoście magazynowania materiałów pirotechnicznych. Po przeszukaniu internetu nie udało mi się znaleźć wystarczająco informacji. Chciałym sie zapytać was czy coś jeszcze pamieacie lub macie informacje/ artykuły na temat wypadków tego typu. Szukam informacji o wypadku w :
-Firmie Xinping z Shaanxi Chiny, wypadek z 02.01.2014
-SEE fireworks, Enschede Holandia 13.05.2014
-BEC Coteau-du-Lac Kanada 20.06.2013
Za jakąkolwiek pomoc będę wdzięczny, najważniejsze jest dla mnie przyczyna wypadków. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
antyvlad
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2015 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy zauważyłeś ale to forum PIROTECHNICZNE
Umiarkowane ryzyko jest wpisane w tą gałąź nauki, celem jest by było ono jak najmniejsze.
Jest wiele tematów o bezpieczeństwie i stabilności różnych związków i mieszanin.
Pozdro |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hack
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 9:18 pm Temat postu: |
|
|
Jest masa informacji odnośnie BHP na forum, wystarczy poczytać. BHP to podstawa tej dziedziny. Niewiele jest zajęć na tej ziemi bardziej niebezpiecznych, które mogą spowodować zranienia, kalectwo lub śmierć. _________________ tekst sluzy do celow edukacyjnych i nie ponosze odpowiedzialnosci za jego inne wykorzystanie |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ronway6
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 9:29 am Temat postu: |
|
|
Co roku przed sylwestrem dzieją się takie rzeczy
Szukałabym w lokalnej gazecie z przełomu grudzień/styczeń