Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lares
|
Wysłany: Sob Lip 13, 2013 4:12 pm Temat postu: Wzniecanie ognia impulsem elektrycznym |
|
|
Witam
Szczerze mówiąc nie wiem czy z moim pytaniem trafiłam do odpowiedniego działu. Od jakiegoś czasu próbuję uzyskać efekt rozpalenia ognia przy pomocy impulsu elektrycznego. Jak narazie próbowałam jedynie z pyroclockami, ale próby zakończyły się niepowodzeniem...
Czy efekt, który chcę uzyskać jest możliwy w przypadku użycia konsoli pirotechnicznej? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Spanner

|
Wysłany: Sro Lip 17, 2013 9:50 am Temat postu: |
|
|
W jaki sposób próbowałaś wzniecać płomień? Zwykle stosuje się komercyjne zapalniki... _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lares
|
Wysłany: Wto Lip 30, 2013 12:08 pm Temat postu: |
|
|
Byłam przekonana, że pyroclock wyzwoli na tyle silny płomień, że dam radę od niego odpalić coś łatwopalnego. Spróbowałam przyłożyć do wylotu husteczkę, jednak próba zakończyła się jedynie jej zwęgleniem...
Uprzedzam, że jestem początkującym pirotechnikiem Konsolę, zakupiłam z myślą o urozmaiceniu fireshow mojej grupy. Lecz chcielibyśmy robić coś więcej niż tylko wybuchy sceniczne. Rozniecenie ognia to pierwszy z naszych pomysłów |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|