Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bismarck
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 6:36 pm Temat postu: szukam pracy |
|
|
jako pirotechnik. mam nadzieje ze jest tutaj pare osob ktore wiedza cos na ten temat. studiuje na wojskowej akademii technicznej jednak jestem zmuszony zrezygnowac ze wzgledow finansowych a wiec nici z kwalifikacji.
pirotechnika zajmuje sie praktycznie od ok 7 lat wiec mam spore pojecie na ten temat.
interesuja mnie informacje czy sa jakies kursy szkolenia itp po ktorych dostane papier uprawniajacy mnie do dzialania w branzy a moze ktos ma firme i zaproponuje mi wspolprace;)
tylko prosze powaznie podejsc do tematu |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Arkadiusz Gość
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 7:15 pm Temat postu: Re: szukam pracy |
|
|
bismarck napisał: | studiuje na wojskowej akademii technicznej jednak jestem zmuszony zrezygnowac ze wzgledow finansowych ......... |
Pirotechnikę . Smutne, że kasa decyduje o tym, że kończysz studia
Cytat: | .... czy sa jakies kursy szkolenia itp po ktorych dostane papier uprawniajacy mnie do dzialania w branzy a moze ktos ma firme i zaproponuje mi wspolprace;) |
2 dni szkolenia w WITU, IPO czy WITI ( info szukaj na stronach www tych instytucji ) i masz "kwit".
Przez Twój post "przebija" sympatyczna cecha Twojego charakteru ( mam nadzieję, że sie nie mylę ) i wierzę, że dopniesz swego.
Dla mnie piro okazało sie kiedyś gówn....ym biznesem ale wiem, że są firmy trzepiące z tego kasę .
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
B&G
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 11:50 pm Temat postu: |
|
|
Papier o którym pisze Arek, to możesz sobie na lodówce powiesic, a w ostateczności, możesz robic za wyrobnika w cudzym biznesie.
Do samodzielnej działalności w piro musisz miec stosowną posr...ną koncesję , a to już nie jest takie proste .
G.M. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sylwek
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 5:30 am Temat postu: |
|
|
Koncesja na piro co wy chłopaki nie długo trzeba będzie zdawać na kartę pieszego bo inaczej nie będziesz dopuszczony do ruchu na głównych chodnikach a poruszać się będziesz mógł tylko po podrzędnych. _________________ Zapraszam Single po 30 http://singlepotrzydziestce.pl/ |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Arkadiusz Gość
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 8:14 am Temat postu: |
|
|
B&G napisał: | Papier o którym pisze Arek, to możesz sobie na lodówce powiesic, a w ostateczności, możesz robic za wyrobnika w cudzym biznesie.
Do samodzielnej działalności w piro musisz miec stosowną posr...ną koncesję , a to już nie jest takie proste |
Nie wprowadzaj w błąd. Piro NWP to 90 % rynku i nie trzeba na handel z nimi koncesji. 50 % pokazów sztucznych ogni, szczególnie tych mniejszych np. na wesela, można reazlizować przy pomocy pirotechniki NWP lub z klasy 1.4. Osobiście koledze o niku bismarc nie zalecam wchodzenia w ten "biznes" lub w wersję mniejszą bez koncesji.
Acha. Ponoć można kupić baterie moździerzy jako odrebny wyrób z klasy 1.4, która zawiera "szelki" koncesjonowane. Sposób na obejście prawa . Jak by ktoś znał jakie to baterie, proszę o info.
Zreszta jak tak dalej będzie, to kryzys i rynek piro przemagluje .
Cytat: | możesz robic za wyrobnika w cudzym biznesie. |
A może po prostu za dobrze opłaconego pracownika . No tak, wiem. 50 % łezbosmenuf ma pracowników za wyrobników . Ćwiczyłem juz to z pobliską mi firmą ( plus doświadczenie życiowe )
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | na wesela, można reazlizować przy pomocy pirotechniki NWP lub z klasy 1.4. |
o ile mnien pamiec nie myli to wesele a nie sylwester dla siebie .. działalnosc komercyjna która objesta jest stoownymi obowiazkami np takimi jak powiadomienie strazy pozarnej opis zabezpiecznenie terenu typowe jak dla pokazów pobliucznych ..
zapewne B&G wie wiecej i bardziej szczegółowo najpierw kwit potem ... kolejna kupa kwitów .. _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Arkadiusz Gość
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 4:14 pm Temat postu: |
|
|
v-21 napisał: | Cytat: | na wesela, można reazlizować przy pomocy pirotechniki NWP lub z klasy 1.4. |
o ile mnien pamiec nie myli to wesele a nie sylwester dla siebie .. działalnosc komercyjna która objesta jest stoownymi obowiazkami np takimi jak powiadomienie strazy pozarnej opis zabezpiecznenie terenu typowe jak dla pokazów pobliucznych ..
zapewne B&G wie wiecej i bardziej szczegółowo najpierw kwit potem ... kolejna kupa kwitów .. |
Wałkowaliśmy temat dla TzO czyli Tancerzy z Ogniem. Odsyłam do archiwum. Wesela to zwykle zjazd rodzinny na terenie prywatnym. Można strzelać do woli, byle by zakończyć przed 22. A nawet jeśli miejsce wesala jest w restauracji, gdzieś obok w miarę bezpiecznego miejscu to co . Po pokazie ktoś podkabluje i zjedzie sie policja .
Ale ustalmy coś co pisałem przy temacie o TzO. Kwit ze szkolenia 2 -dniowego ( za 1500 zeta ) jest jak najbardziej przydatny , ba, niezbędny ( dla urzędasów ) . I na początek tyle wystarczy. A koledze bismarck-owi proponuje na starcie "podkleić" się "na plastra", pod firmę taty, mamy , cioci albo wujka. Rozszerzyć im działalność o działalność widowiskową ( nazwę trzeba skołować z katalogu działalności gospodarczej ) i za diabła nie wpisywać pokazy ogni sztucznych. Zrobić szkolenie za 1500 zeta , przeglądnąć ofertę handlarzy pirotechniką , zrobić jeden pokaz próbny i wio
Napiszesz mi Przemku, że wesela to impreza masowa i potrzebne choćby zabezpieczenie ppoż . Miałeś wóz strażacki na swoim weselu
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 5:58 pm Temat postu: |
|
|
A była .. GCBA .. na starze + 4 strazaków na zabezpieczenie terenu podczas pokazu..
sam pokaz był zgłoszony w kmendzie powietowej PSP ... itd
wszytko jest git dopuki fajerwerk nie popali pannie młodej sukni potem sam wiesz prokurator szuka dziury w całym. _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Arkadiusz Gość
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 6:28 pm Temat postu: |
|
|
v-21 napisał: | A była .. GCBA .. na starze + 4 strazaków na zabezpieczenie terenu podczas pokazu..: |
Pytałem o zabezpieczenie wesela jako ( ponoć wg Ciebie ) imprezy masowej a nie samego pokazu. Pewno firma organizująca pokaz miała "grubszy" towar czyli podpadała pod koncesję. Ja tam na wesele swoich dzieci - jak przyjdzie na to czas - sam kupię kilka zestawów piro
Z piro NWP i klasy 1.4 robicie taki pokaz ( "weselny" ) że włosy dęba stają . Jedna bateria moździerzy ( NWP ) może zawierać do 30 g mieszaniny pirotechnicznej w jednej rurze (lufie), do 2.000 g w całej baterii, w tym nie więcej niż 10 % mieszaniny o działaniu hukowym lub błyskowym
2 kg piro na jedno pudełko . Na wesele trzeba pudełek 10 więc mamy 20 kg pirotechniki na niebie z tego 10 % to mieszanki petradowe czyli 2 kg . To juz robi wrażenie ( na weselu ). Koszt --> "grosze"
A w wóz strażacki i tak nie wierzę ( chyba , że to byli koledzy czyli "po znajomości" ) ponieważ :
Imprezą masową jest impreza sportowa, artystyczna lub rozrywkowa, na której liczba miejsc wynosi:
na stadionie, w innym obiekcie niebędącym budynkiem lub na terenie umożliwiającym przeprowadzenie imprezy masowej — nie mniej niż 1000,
w hali sportowej lub innym budynku umożliwiającym przeprowadzenie imprezy — nie mniej niż 300.
Wesele więc to nie impreza masowa. No chyba że gościłeś ponad 1000 luda
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
B&G
|
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 3:13 am Temat postu: |
|
|
Jak będzie robił z NWP, to kwit mu akurat ...na lodówkę, bo na terenie niepublicznym może i bez kwitu strzelac. Nie znam innych ograniczeń oprócz rozporządzeń wojewodów.
Mylisz Arku trochę stare z nowym. Teraz nie jest ważne 1.4G czy 1.1G. Tak było kiedyś.
Obecnie liczy się NWP, czyli to co w załączniku do rozporządzenia.
A do ADR-u to się ma nijak :
-praktycznie każda rakieta to co najmniej 1.3G (propagowanie zagrożenia pożarowego na znaczne odległości), a każdy rzymski i bateria powiedzmy powyżej cala to 1.2G (rozlot niebezpiecznych odłamków).
O tym, że wszystko w kupie (w kartonach na kipie w samochodzie) to na bank 1.1G (zagrożenie wybuchem masowym), nawet nie warto wspominac.
Tak na marginesie, to wesele powyżej 300 osób na sali JEST imprezą masową. Teoretycznie! Jak wszystko w tym kraju.
Ale kto by się tym przejmował, skoro nawet w Brukseli brakuje krzeseł .
G.M. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
KasiaPowilicz
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2014 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Obsługa stoiska z fajerwerkami - Łódź Widzew
Biuro Promo Sp. z o.o. - właściciel marki Jobman.pl - Agencja Pracy Tymczasowej działająca na podstawie wpisu do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia pod nr 2163, poszukuje osób chętnych do podjęcia pracy czasowej.
FAJERWERKI CZAS KUPIĆ – BĄDŹ NASZYM DORADCĄ - oferta pracy tymczasowej.
Miejsce pracy:
Praca od zaraz – umowa zlecenie z elastycznym czasem pracy.
Zadania:
Obsługa Klienta i doradztwo w wyborze asortymentu
Zadbanie o ekspozycję według standardów sieci
Dbanie o bezpieczeństwo (towar wybuchowy)
Wymagania:
Praca również dla osób ze statusem ucznia/studenta
Duża motywacja do pracy
Uczciwość i odpowiedzialność
Dyspozycyjność do pracy w grudniu (praca od 8 do 20) i w Sylwestra do 18 !
W zamian oferujemy:
Szkolenie wprowadzające
Możliwość zdobycia cennego doświadczenia
Elastyczne godziny pracy
Wynagrodzenie w systemie dziennym
Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883) _________________ lampy techniczne |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ripper87
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tomash dostęp próbny do MW
Dołączył: 27 Sty 2003 Posty: 382 Skąd: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wysłany: Sro Gru 17, 2014 9:13 pm Temat postu: |
|
|
A tak odbijając od tematu to np. ja zajmuję się pirotechniką od 14 lat a nadal uważam że wiedza moja jest znikoma zatem... wpis o 7 latach nie stanowi dla mnie żadnej reklamy Twojej osoby.
pozdro. _________________ Już tylko teoretyzuję, potrzeba mi rączek by rodzinę utrzymać |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|