Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
antek
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2012 5:44 pm Temat postu: DYNACEM niewybuchowy materiał wyburzający. |
|
|
Możesz napisać jak Ci poszło ? Przymierzam sie do małego fundamentu i postanowiłem napisać bo ciekaw jestem. Komentarze maja super za ten środek, ale jak to praktycznie dziala i w jakim czasie ?
Pozdr !
Antek |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ARKO
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2012 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Im cieńsza ściana tym będzie gorzej. W mojej ocenie nie da rady tym kruszyć ścian żelbetowych w blokowiskach. Albo formalnie się da, ale będzie do diabła roboty, prędzej zejdzie z przecinakiem i młotkiem. Podobnie było z MW (dotyczy ścian z obu stron odkrytych).
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
guerreiro79
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2012 10:45 am Temat postu: |
|
|
Kurcze, sam mieszkam w bloku i coś mi się wydaje ze ścigany z zelbetu pełnia funkcje konstrukcyjne. Te które nie są narazone na naprezenia konstrukcyjne wykonane są z gipsu. Lepiej dowiedzieć się wszystkiego przed takim operacjami
Jeśli chodzi o klucie scian betonowych, to polecam wypozyczalnie sprzęt budowlanego i wypozyczenie dużego mlota. Dobrze jest też ponacinać beton tarcza diamentowa (wtedy ograniczamy zakres pekniec )
Ps Do fundamentu mogloby to działać. Często mamy takie roboty i pomysł jest niezły w wypadku grubego beton tj. od przynajmniej 20 cm _________________ witam |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|