Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Import piro z Chin

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> Inne.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arkadiusz
Gość

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 8:29 pm    Temat postu: Import piro z Chin Odpowiedz z cytatem

Czy są jakieś utrudnienia z importem piro z Chin i jaka jest natura tych kłopotów Question .

Słyszałem też ( i to dawno temu ), że import to kupowanie kota w worku, prawda to Question .

Jak wygląda w skrócie procedura zakupu piro w Chinkach i droga kontenera Question . Nie. Tego kota w worku nie będę kupował ani dziś ani jutro ani nigdy Wink

A.
Powrót do góry

GUN_1917
Gość

PostWysłany: Pią Paź 31, 2008 7:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powiem tak . Problemy są i to duże. Kiedyś będąc głupim i chcąc zaoszczędzić parę złotych postanowiłem kupić pewną rzecz w hong kongu jak postanowiłem tak zrobiłem . Paczka z HK wyszła wszystko pięknie ładnie ale do mnie nigdy nie dotarła ,utknęła na cle potem coś tam sie działo i w finale 2 dychy poszły w piach.
Powrót do góry

Nostra

PostWysłany: Sob Lis 01, 2008 9:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GUN_1917 napisał:
Powiem tak . Problemy są i to duże. Kiedyś będąc głupim i chcąc zaoszczędzić parę złotych postanowiłem kupić pewną rzecz w hong kongu jak postanowiłem tak zrobiłem . Paczka z HK wyszła wszystko pięknie ładnie ale do mnie nigdy nie dotarła ,utknęła na cle potem coś tam sie działo i w finale 2 dychy poszły w piach.

ja kupywałem sporo rzeczy z HK (nie z piro) i nigdy na cle, zawsze kilka dni szła paczka i wszystko się zgadzało Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
ku ku

PostWysłany: Sob Lis 01, 2008 5:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepsza opcja to wycieczka do chin
spotkanie z rezydentem przeważnie polakiem
wybór materiałów lub ewentualnie swoje sugestie
wybór logo na opakowaniach zero problemu
wybór fabryki jest ich mnóstwo ale po 5 wizytach sam chyba zadecydujesz , że już wiesz co chcesz
opłata rezydenta i kontrola na początku znajomości to około 10 % wartości kontraktu
koszty wycieczki na 5-7 dni cena około 5-7 tys. zł.cena jest ważna gdy w chinach nie odbywają się żadne targi więc jest dużo taniej
z tego co chinole odpisywali to minimalne zamówienie przez net to 1m3
płatność z góry w papierach więc teraz trochę niekorzystnie dla nas ze względu na kurs
pozdrawiam i życzę powodzenia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
B&G

PostWysłany: Nie Lis 02, 2008 1:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak cała zabawa zaczyna się dopiero w Hamburgu...
G.M.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Arkadiusz
Gość

PostWysłany: Nie Lis 02, 2008 7:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, żę nastaje czas dla producentów piro. Szybko dopasowujących się do rynku, z wyczuciem jego potrzeb, nakierowanych na wyroby profesjonalne w wyglądzie i działaniu.

Dla mnie piro to zawsze była nędza ale może się ten biznesik zmieni Idea Question

Ale gdyby ktoś więcej napisał o imporcie chętnie bym poczytał. Ciekawe czy zaliczył ktoś wtopę na imporcie no ale na to, że się tym pochwali nie liczę bo chyba nie ma czym.

A.
Powrót do góry

B&G

PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 1:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czas dla rodzimych producentów nastanie, jak dolar będzie po dwie dychy Smile.
Żółtki rządzą i jeszcze długo tak będzie. Chyba, że u nich też wprowadzą ZUS Smile.
G.M.
Powrót do góry
$nop

PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 11:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zamawia sie towar w konenerach 20 lub 40 stopowych po 20ton FCL.

Koszt spedycji to ok 7-15tys zł za kontener.

Do ceny nalezy doliczyc Podatek Vat i dane clo z systemu isztar, a najlepiej skorzystac z uslug agencji celnej ktora zalatwi wszystkie sprawi i ktora ma uklady z pobliskim urzedem celnym, chociaz na poczatku.

Statek plynie 2-3,5mies

Odbior gdyni lub hamburgu, przewaznie oplaca sie sciagac towar z hamburgu bo tiry sa tanie i mniej formalnosci niz w gdyby, wiekszosc importerow sciaga towar poprzez hamburg.

Firma musi miec koncesje, towary certyfikaty i musza byc poinformowane o tym specialne sluzby, tak jak sciagamy farmacje lub chemie, musi byc powiadomiony sanepid aby sprawdzil towar na skladzie celnym.

Nie wspomne ze towar musi byc ubezpieczony i nalezy wybrac odpowiedniego spedytora, chinczyki podaja cene przewaznie na FOB incoterms 2000

Jest to specyficzny towar i moze miec wiecej obostrzen nie wspominajac o specialnym przewozniku, wytyczania trasy czy konwojow
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
TomekPopek21

PostWysłany: Pon Gru 10, 2012 11:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JAk to czytam to aż mi się odechciewa sprowadzać z chin, a najlepsze jest to że pewnie w całej Polsce wszystko jest made in china.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> Inne. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: