Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tchemik

|
Wysłany: Sro Mar 06, 2013 6:41 pm Temat postu: Leci komin... ;) |
|
|
W dniu 9 marca, tj w najblizsza sobote w godzinach 14.45-15.10 na terenie bylych Zakladow azotowych, obecnie Azoty-Adipol w Chorzowie przy ul. Narutowicza bedzie wybuchowo kladziony betonowy komin.
Jak na moje oko ma ok 30m wiec widowisko bedzie dosc fajne widoczne z zza bramy zakladu
Pozdrawiam
Tchemik _________________ Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ARKO
|
Wysłany: Sro Mar 06, 2013 9:01 pm Temat postu: Re: Leci komin... ;) |
|
|
Tchemik napisał: | W dniu 9 marca, tj w najblizsza sobote w godzinach 14.45-15.10 na terenie bylych Zakladow azotowych, obecnie Azoty-Adipol w Chorzowie przy ul. Narutowicza bedzie wybuchowo kladziony betonowy komin. |
Tak czytam, komin, wybuchowo i ....... ileś emocji w to kiedyś wpakowałem. Ale po raz pierwszy wszedłem na prywatna stronę i gratuluję skromności i sukcesów.
Taka praca minerska to zawsze jakiś element loterii. Trudnym zagadnieniem jest fala sejsmiczna od upadającego komina. Nie wiadomo jaka jest struktura gruntu a ten zawodniony bardzo dobrze przenosi fale sejsmiczne.
Dochodzi psychologia. Ludzie od lat mający defekty w budynku np. popękana ściana , po takiej pracy nagle wszystkie te niedoskonałości zaczynają widzieć i to bardzo wyraźnie :]
Cieszę się, że mam to za sobą choć tą adrenalinkę miło wspominam, także chłopów przychodzących z reklamacją o grzybie na ścianie :]
A. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kacper

|
|
Powrót do góry |
|
 |
mundial1990
|
Wysłany: Czw Mar 14, 2013 10:05 am Temat postu: |
|
|
Bardziej lubie oglądać wysadzanie co do metra
ze obok dom obok dom a komin albo blok pionowo w dół  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

|
|
Powrót do góry |
|
 |
xExplosion
|
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 11:43 am Temat postu: |
|
|
całkiem nie źle, choć myślałem, że wybuch spowoduje zburzenie w dół ziemi, a nie bokiem  _________________ dl380 g6 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

|
Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 5:35 pm Temat postu: |
|
|
To betonowy komin, więc wyburzenie w posadowieniu...
J. _________________ Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|