Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ęriu
|
|
Powrót do góry |
|
|
lahire22
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 9:36 am Temat postu: |
|
|
Idę ryglować bramę i drzwi. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
DoctorQ
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 10:32 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | Centralne Biuro Śledcze zatrzymało w całej Polsce dwadzieścia osób(...) W wyniku spektakularnej akcji zabezpieczono w sumie dziesięć kilogramów różnych materiałów i urządzeń służących do produkcji bomb. |
Zabezpieczono 10 kg materiałów do produkcji na 20 osób to faktycznie spektakularny nalot, czyli średnio każda z tych osób miała po 0,25 saletry i 0,25 cukru pudru. Jak zwykle trzeba to nagłośnić aby każdy kto nie ma pojęcia w temacie mógł powiedzieć WOW! nie wiadomo czy ogólna waga również obejmowała młynki kulowe i śrut bo jak tak to chyba jest to tylko waga młynków.
Niestety CBS nie ma się czym ostatnio wykazać więc tych 20 nastolatków najadło się pewnie stracha i tyle. Ale osiągnięcie jest. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
cooler33
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 12:09 pm Temat postu: |
|
|
i pewnie do samego euro2012 tak będzie-będą likwidować "potencjalnych terrorystów" |
|
|
Powrót do góry |
|
|
DoctorQ
|
|
Powrót do góry |
|
|
Damian
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 2:26 pm Temat postu: |
|
|
Spoglądam na te ujęcia kamery i aż łezka zakręciła się w oku. Młynek, moździerze, sita - pewnie ktoś z forum. W praktyce wygląda to tak, że osoba z czystym sumieniem i bez organiki będzie miała sprawę umorzoną. No ale o tym TV już nie powie później bo to news pokroju wiejskiej gazety anarchistycznej. Teraz najważniejsze dla opinii publicznej są liczby. Co ciekawe w komentarzach pod artykułem pojawia się wiele opinii zarzucających organom ścigania brak wyrozumiałości. Czyżby to sygnał aby na poważniej pomyśleć nad zrzeszeniem amatorów ?...
Gorzej z tymi co mieli MW bo tutaj brana jest pod uwagę możliwość handlu materiałami wybuchowymi dla grup przestępczych, poza tym różnica w działaniu domowych fajerwerków a materiałem którego skład, proporcje i działanie w praktyce niewiele się różni od produktu stosowanego w służbach jest spora. Zastosowania tego drugiego są skrajnie na pograniczu wyrządzania krzywdy lub szkody nawet jeśli były zachowywane wszelkie środki ostrożności - będzie sporo tłumaczenia się. Oczywiście trzeba rozgraniczyć rurabomberów od pasjonatów, jednakże artykuł oraz materiał filmowy do niego dołączony nie ukazuje żadnego osobnika z grupy pierwszej. Mnie chemik "na wizytacji" powiedział, że powinienem dostać Nobla
Tak na zakończenie, chciałbym w związku z sytuacją jaka teraz ma miejsce, życzyć wszystkim prawdziwym pasjonatom mega wytrwałości _________________ 5, 10, 15 ?
75 : 15 : 10... i wszystko jasne |
|
|
Powrót do góry |
|
|
DoctorQ
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Czytałem na tym forum wiele wątków poświęconych organizacji warsztatu - jednak obojętnie jak ten warsztat będzie wyglądał, jeżeli znajdzie się w nim choć gram tego czego nie powinno tam być to jest już problem. Wiadomą rzeczą jest że każdy w domu posiada chemię i co będziemy sobie tutaj dużo tłumaczyć. Chemia jest wszędzie. To że nie mam wykształcenia chemicznego nie znaczy że nie mogę się chemią interesować. To też nie czyni mnie człowiekiem niebezpiecznym. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ęriu
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Wg Pol(kuta)satu wszyscy złapani są piromanami... ręce opadają.
Dla dociekliwych, definicja piromana dostępna na necie:) |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Spanner
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 8:01 pm Temat postu: |
|
|
Jestem ciekaw czy do tych u których było abw też przyjadę... przerąbane _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
TomekBB & ( 1-wsze ostrzeżenie )
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 8:30 pm Temat postu: |
|
|
A czy nie jest tak, że nie mają prawa konfiskaty sprzętu, skoro nie znajdą żadnych mieszaniń? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ęriu
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Cały materiał Krzysztofa Spiechowicza w magazynie "Polska i Świat" dziś o godzinie 21.30. |
poproszę o nagranie, jak ktoś ma możliwość.
Thanks from the mountain:P |
|
|
Powrót do góry |
|
|
DoctorQ
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Nie można myśleć że powiedzą: nic nie ma - ok!, no przecież ich praca polega na tym aby wykrywać takie miejsca w największym stopniu i ze szczególną starannością.
Z newsa czytając - nalot zrobili głównie na ludzi którzy ponagrywali wspaniałości na YT chwaląc się swoimi osiągnięciami. Jak coś pierdyka obok drzewa i koleś mówi... "tak takk, zdecydowanie im więcej tym lepiej" no to sorry ale chyba prędzej czy później powinien się spodziewać takiej wizyty.
Ostatnio zmieniony przez DoctorQ dnia Pią Mar 09, 2012 1:09 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
|
JPalikot
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 9:01 am Temat postu: |
|
|
Cześć.
A mi się wydaje, że życie zrobiło się "zbyt spokojne" i potrzebne jest coraz mniej funkcjonariuszy służb specjalnych. Więc ci funkcjonariusze muszą od czasu do czasu na siłę wykazać się podobną akcją aby udowodnić, że są ciągle potrzebni i tym samym ocalić swoje tyłki od bezrobocia. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 11:26 am Temat postu: |
|
|
ale chyba wszyscy wiem ze pirotechnika to tez MW a posiadanie MW to nalepsza droga do zapraszania sobie nieproszonych gosci....
szczescie sie ma albo go nie ma ..
wiec zale i pretensje do szuflad kazdy wie w co sie bawi no nie _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
lahire22
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Ja wiem ,ze MW i MP jest różnica.Na własnej skórze nie chciałbyś wypróbować subtelnej różnicy. Natomiast wedle prawa różnicy niby nie ma ,ale myślę ze wolałbyś tłumaczyć się z 100g prochu czarnego niż z takiej ilości np. TNT.Większość tych zatrzymań czy znalezisk w chatce jest dymane i szukanie sposobów ,żeby cię zwyczajnie upierdo.... . |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 6:57 pm Temat postu: |
|
|
O KOLEJNY PROFI PODZIEL SIE SWOIMI DOSWIDCZENIAMI TYLKO NIE YOUTUBE _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
lahire22
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 7:15 pm Temat postu: |
|
|
Ale jakimi? I nie pisz dużymi bukwami bo nie przystoi to profi |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 7:36 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Ja wiem ,ze MW i MP jest różnica.Na własnej skórze nie chciałbyś wypróbować subtelnej różnicy. |
NA TO CO PRZYSTOI LAJE ZRESZTA JAK W OPISIE PONIZEJ _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
lahire22
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Dyskusja z tobą widzę ,ze nie ma sensu ponieważ już zostałem przez Ciebie osadzony!Po drugie nie oceniaj ludzi tylko na podstawie tego ,ze nie latam jak dziecko z ADHD po forum tylko po to żeby uzyskać jakiś status. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 8:44 pm Temat postu: |
|
|
nikogo nie osądzam bo koło d mi to lata ..... mam totalny opór do wszelkiej materi w szczególnosci do tych którzy mi kaza cos udowodnic
jesli cos piszesz to wal jak w dym co zrbiłes wielkiego chetnie poczytamy moze jaies nowe doswiadcznia ....
ja nikogo nie przekreslam bo sam byłem rzekreslony nie kolego jak czytasz to wiesz wiec ne obtrazaj sie jak dziecko _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|