| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Autor |
Wiadomo嗆 |
michalwalc

Do陰czy�: 06 Kwi 2007 Posty: 166 Sk康: Krak闚
|
Wys豉ny: Nie Cze 03, 2007 7:53 pm Temat postu: Tworzenie oddzia逝 rezerwy na czas wojny |
|
|
Moze wydam wam sie to g逝pie, ale od jakiego� czasu My郵� sobi� 瞠 mo積a by stworzy�
oddzia� rezerwy, kt鏎y dzia豉� by jako niezarejestrowany oddzia� partyzancki na wypadek wojny. Wygl康a� by to tak ze...( moze reszte bym powiedzia�, jak by by這 kilka ochotnik闚,
ale niewidze problemu 瞠by niemog這 by tak byc)
Dobra, jak bedzie paru ochotnik闚 to powiem wi璚ej.
Nieby貫m w wojsku. Mam 14 lat i chodze do 1 klasy gimnazjum.
Wiem 瞠 jak przeczytacie tego posta to odrazu wpadniecie w 鄉iech i rozumiem to.
W survivalu siedze od paru lat, czesto w wakacj� chodze na wyprawy tego typu, ale jeszcze nigdy nieby貫m na kilku dniowej. Naprawde chc�, chcia貫m i b璠� chcia� stwo篡c tak� sie� "umocnie�". Nie ukrywam 瞠 pocz徠kowo my郵a貫m 瞠 to ja b璠� dowodzi� wszystkim. Mieszkam w Krakowie i to tu chc� stwo篡� taki oddzia�. My郵a貫m 瞠 w tym pasowalo by 瞠by siedzia造 osoby w moim wieku, ale by這by trudno skabinowac bro�( o tym troche p闛niej). Oczywi軼ie osoby ze stazem wojskowym ch皻nie by造 by przyjmowane, ale kto by chcia� sie zadawac z dzieciakami. Nie musieli by鄉y sie spotyka� na篡wo, tylko moze gdzyby by這 do穎 ch皻nych moze uda這 by si� wyprosi� u administrator闚 tego ca貫go forum o stwozenia specjalnego dzia逝( forum czy kategorii)
dla nas, lub w ostatecznosci stwo篡libysmy w豉sne na domenie foru, albo fora.pl. Je瞠li b璠� ch皻ni b璠z� sie bardzo cieszy�. jak juz sie zbierze jaka� grupka to b璠zie mozna wszystko opracowywac.
Mam pro軸� 瞠by軼ie mnie niemieszali z b這tem, ani niepisali 瞠 jestm smarkacz, itp.
Jezeli chce ktos co� napisac negatywnego niech napisze mi to na gg: 3378970.
Arkadiusz ---> Nie kasowa� :- ) _________________ www.bet-at-home.com/affiliate.aspx?aid=27871
ZAGRAJ Z NAMI!! |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Front

Do陰czy�: 18 Gru 2006 Posty: 189 Sk康: Wrocek
|
Wys豉ny: Nie Cze 03, 2007 8:18 pm Temat postu: |
|
|
buja wyobra幡ia i tyle
Oddzia� musi miec bro�... a o bro� ci篹ko przecie� kamieniami si� ju� wojny nie wygra...
Te� chcia貫m miec baze ca造 pu趾 pod sob� i ju� mi przesz這...
Organizowanie organizacji (para)militarnych raczej legal nie jest..
No i najwa積iejsze mi 瘸den 14latek nie bedzie m闚i� co mam robic i koneic
FT _________________
 |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
rafael31

Do陰czy�: 09 Gru 2006 Posty: 85 Sk康: jeste�?
|
Wys豉ny: Nie Cze 03, 2007 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Moim zdaniem robienie w 豉snej armii w wieku 14 lat niema sensu, poprostu to za durza odpowiedzialno嗆, za durzo zachodu w papierkach (i tak od 18 lat ) skoro jeste� z Krakowa to radze ci przy陰czy� si� do tamtejszego oddzia逝 Zwi您ku Strzeleckiego (krakowski oddzia� jest najliczniejszy w polsce) jest to organizacja w pe軟i legalna, organizowane s� strzelania (takrze z broni palnej) rajdy, zaj璚ia z taktyki, mw.
Moim zdaniem to jedyny m康ry spos鏏 na obron� kraju, no chyba 瞠 chcesz si� bawi� w rambo jak tak to n騜 kuchenny w z瑿y i kierunek na moskw�
pozdrawiam _________________
przepraszam za b喚dy;/ |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
michalwalc

Do陰czy�: 06 Kwi 2007 Posty: 166 Sk康: Krak闚
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
rafael31

|
Wys豉ny: Pon Cze 04, 2007 1:37 pm Temat postu: |
|
|
| michalwalc napisa�: | | (...)a bro� mo積a 豉two zrobi� samemu. |
, chcecie biega� ze stenami?(tylko 47 cz窷ci konieczno嗆 dost瘼u do fabrycznych luf i magazynk闚) a mo瞠 ska趾owcami i to jedynie w czasie wojny be teraz si� zbroi� to terroryzm
pozdrawiam i odradzam robienie w豉snej broni bo przy braku do鈍iadczenia nie wiadomo kogo trafi (ciebie czy cel) _________________
przepraszam za b喚dy;/ |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
GUN_1917 Go嗆
|
Wys豉ny: Pon Cze 04, 2007 3:49 pm Temat postu: |
|
|
A ja wam powiem drodzy koledzy ze swego czasu zajmowalem sie takimi sprawami- bron jest wam tak bardzo srednio potrzebna - jezeli juz to taktyke doskonale sprawdzicie na asg ...
co do reszty - zrzeszyc mala grupke nie jest tak trudna - armia to duze slowo - ja bym co zamierzasz zrobic nazwal oddzialem ... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
andrew1989a

Do陰czy�: 13 Pa� 2005 Posty: 90
|
Wys豉ny: Pon Cze 04, 2007 11:33 pm Temat postu: |
|
|
Hehehe Te� mia貫m tak� wyobra幡i� i podobne pomys造. I to nawet o wiele bardziej rozbudowane. Chcia貫m robi� silosy rakietowe (rakiety na benzyn� wyp造waj帷� pod ci郾ieniem. My郵a貫m 瞠 jak si� z ty逝 si� pali to poleci), system bunkr闚 w kt鏎ych zawsze kto� bedzie siedzia�. Czo貪 mia� by�, samolot z silniem od komarka, balista kt鏎a na be速ach zamaist grotu mia豉 by MW. Artyleria polowa(du瞠 sputguny, jako nap璠 zmodyfikowany rower) ca造 teren mia� by� zaminowany, a system odpalania mia� si� mie軼i� pod ziemi� (zapalniki - 瘸r闚eczki od choinki te du瞠 + troch� siana polanego benzyn�, 陰dunek woreczki z benzyn� i kilka butereczek gazu do zapalniczek), system ostrzegania z koguta policyjnego (chcia貫m ukra軼 ), system zadymienia bazy (mokre li軼ie) i wiele innych. Rozmy郵a貫m nad tym od podstaw闚ki do pocz徠ku gimnazjum. Sko鎍zy這 si� na paru do趾ach i korpusie rakeity z blachy klejonej gipsem. Przesz這 z wiekiem |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Jeremi

Do陰czy�: 31 Sie 2004 Posty: 120
|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Poza tym w dzisiejszych czasach partyzanci uzbrojeni nawet w AK 47, RPG i mn鏀two granat闚 oraz amunicji o kt鏎e ju� jest w Polsce trudno, nie s� w stanie zada� 瘸dnych powa積ych start armii np. Niemiec.
Pozostaje jedynie terroryzm, n瘯anie cywil闚. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Jacek R.

Do陰czy�: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Sk康: Z 陰k Arkadii a tak serio Krak闚
|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Do dywersji nie trzeba broni A wszak na forum jest sporo informacji kt鏎e mozna wykorzysta� w odpowienim czasie  _________________ Czasem okoliczno軼i zmuszaj� cz這wieka do porzucenia swojej dawnej dzia豉lno軼i  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Karol R
Do陰czy�: 18 Lip 2004 Posty: 700
|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 1:49 pm Temat postu: |
|
|
| Zawsze jakie� zaj璚ie dla m這dzierzy by si� znalaz這. Bez broni, samo przeszkolenie mog這by by� ciekawe- tyle 瞠 to nie powstanie bo potencjalnym instruktorom pewnie nie b璠zie si� chcia這. A samemu si� wiele nie nauczycie |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Jacek R.

|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Na spotkania ASG chadza wielu by造ch zo軟ierzy, mo積a wbrew pozorom sporo sie nauczy�. Pozatym ludzie kt鏎zy sie w豉snie TYM interesuja maja jak捷 wiedz� i nawet chetnie si� ni� dziel�. _________________ Czasem okoliczno軼i zmuszaj� cz這wieka do porzucenia swojej dawnej dzia豉lno軼i  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
rafael31

|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 6:36 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
asg to fajna sprawa ale niestety utrwala w strzelaj帷ym z貫 przyzwyczajenia i gdy przezucimy si� na bro� paln� czy wojskow� czy my郵iwsk� nasze wyniki mog� by� zaskakuj帷e (w sensie s豉be ) _________________
przepraszam za b喚dy;/ |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
beaker

Do陰czy�: 30 Lip 2006 Posty: 197
|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 7:12 pm Temat postu: |
|
|
ale napewno mozna wyrobic sobie wiele nawykow.
ale ja sie nie znam i moge pieprzyc glupoty
pozdro |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
GUN_1917 Go嗆
|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 9:33 pm Temat postu: |
|
|
| Co do jeszcze takich oddzialikow jak tam Wlac proponowal - czytajac biografie ktoregos ze znanych Polskich generalow - chyba to byl Swierczewski- wyczytalem ze wlasnie w dosc podobny sposob z grupa rowiesnikow zdobywal pierwsze doswiadczenia taktyczno- strategiczne ... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
dziadek kermit

Do陰czy�: 25 Kwi 2003 Posty: 516 Sk康: z okolicy "畝bido趾a"
|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 10:47 pm Temat postu: |
|
|
K豉niam si� pi瘯nie
Ka盥y przez to przechodzi� to znaczy przez "chorob� ziemianek"
ale to samo przechodzi wi璚 nie ma si� co przejmowa�
Ja te� na to chorowa貫m i to chyba w tym samym mniej wi璚ej wieku ale to by這 daaaaawno ( jakie� 40 lat do ty逝 a mo瞠 troch� wi璚ej) _________________ Dziadek Kermit
"co do reszty uwa瘸m, 瞠 Kartagina powinna by� zburzona!" |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Sylwek

Do陰czy�: 17 Sty 2007 Posty: 236
|
Wys豉ny: Sob Cze 09, 2007 11:04 pm Temat postu: |
|
|
No tak co� w tym jest b璠帷 nastolatkiem lata貫m po lesie i bawi貫m si� kumplami w surwiwal spanie pod go造m niebem, w堯cznie si� na g這dnego po lasach po kilka dni i takie tam m瘰kie zabawy jak ok豉danie si� bo bu嶔ach (w r瘯awicach na szcz窷cie, bo buzia by豉 by do dzi� nie wyj軼iowa) ale jak wszystko z wiekiem zast瘼owane jest czym innym cho� czasem kusi i staram si� raz w tygodniu by� w lesie cho熲y na kilkana軼ie minut w naszym nerwowym 鈍iecie gdzie wsz璠zie ci� chc� nerwowo wyko鎍zy� to dobra rzecz jak basen cho� raz w tygodniu. M這dsi pewnie nie zrozumiej�, o co mi chodzi, ale ci pod trzydziestk� pewnie ju� tak, oczywi軼ie mo積a si� standartowo od stresowa�, ale nie polecam nikomu, bo wchodzi to w krew dos這wnie i g喚bszym znaczeniu. Tak, wi璚 je郵i co� chcecie robi� to polecam surwiwal, je郵i was sta� to zapiszcie si� na jaki� rajd by co� podejrze� a potem samemu mo積a ci庵n望 w necie sporo tego typu rzeczy. Tylko bawcie si� w to szybko, bo ten czas up造nie wam z niesamowit� pr璠ko軼i� i jak za bardzo b璠ziecie o tym rozmy郵a� nic wam z tego nie wyjdzie. _________________ Zapraszam Single po 30 http://singlepotrzydziestce.pl/ |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Jacek R.

|
Wys豉ny: Nie Cze 10, 2007 3:57 am Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | utrwala w strzelaj帷ym z貫 przyzwyczajenia | Jak sie uzywa hi-cap闚 i wali seriami po 100 kulek to tak. _________________ Czasem okoliczno軼i zmuszaj� cz這wieka do porzucenia swojej dawnej dzia豉lno軼i  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Karol R
Do陰czy�: 18 Lip 2004 Posty: 700
|
Wys豉ny: Nie Cze 10, 2007 12:35 pm Temat postu: |
|
|
nuu tu chodzi o spos鏏 sk豉dania si� do strza逝, trzymania broni.
Cz這wiek przyzwyczaja si� do ma貫go odrzutu po prostu. To jakby u篡wa� przez ca貫 篡cie gillette mach3 a potem dosta� brzytw�... robi si� niebezpiecznie  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Jeremi

Do陰czy�: 31 Sie 2004 Posty: 120
|
Wys豉ny: Nie Cze 10, 2007 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Ja si� bawi貫m w to jak dopiero co w Polsce pojawi造 si� pierwsze pistolety na kulki po 6 z� w kioskach ruchu. Mia貫m mo瞠 11 lat wi璚 nie pami皻am ju� tego za dobrze i nie wiem jakie z貫 nawyki wyrabia ASG. Na pewno brak podrzutu to spora wada, magazynki po kilkaset kulek r闚nie� i przyzwyczajenie do nie鄉iertelno軼i - za ma這 taktyki a wi璚ej Rambo.
A na prawdziwej wojnie masz tylko jedno 篡cie wi璚 taki trening nie jest taki rewelacyjny ale lepszy ni� 瘸den. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
GUN_1917 Go嗆
|
Wys豉ny: Nie Cze 10, 2007 3:01 pm Temat postu: |
|
|
W gruncie rzeczy, jest to bardzo fajna zabawa dla ludzi w Twoim wieku michalwalc.
Lepiej sie zajmowac paramilitarka niz rozpijac po krzakach, chociaz roznie bywa  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|