|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adibeat

|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 9:37 pm Temat postu: Ramzes I E Błysk 2 nocny start rakiety |
|
|
witam wszystkich
28 marca w podniebne przestworza poleciała kolejna rakieta mojego dzieła. Ramzes I E Błysk 2 (4 egzemplarz tego modelu rakiety)
wysokość rakiety 68 cm, silnik E p. P. Sornowskiego
głównym zadaniem było wykonanie nocnego startu rakiety wyposażonej w źródło światła.
misję udało się zrealizować, gołym okiem można było dostrzec cały tor lotu rakiety (piękny widok...), co więcej, rakieta nadaje się po dodaniu nowych stateczników do kolejnego lotu (ale raczej trafi do mojej wystawki ) aparat wyłapał cześć lotu. lipny sprzęt i tyle:(
link do filmu ze startu:
http://www.youtube.com/watch?v=bOff7GbmLMA _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008
Ostatnio zmieniony przez adibeat dnia Nie Mar 29, 2009 7:23 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kacper

|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Całkiem fajny pomysł. Napisz coś więcej o źródle światła.
Też mam zamiar jeśli czas pozwoli zrobić nocny świecący model. Jako źródło światła użyję 230 diod LED SMD 60mW. Testy statyczne oświetlenia wypadły olśniewająco dobrze moc świetlna porównywalna z żarówką 100W  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników na tym forum Nie możesz pobierać plików z tego forum
|