Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

zaw鏎 pneumatyczny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Inne (militaria)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
Achtung

Do陰czy�: 26 Lut 2003
Sk康: Londyn

PostWys豉ny: Sob Lut 21, 2009 9:14 pm    Temat postu: zaw鏎 pneumatyczny Odpowiedz z cytatem

witam szanowne grono Wink

mam ma貫 pytanie co do budowy zaworu (chyba tak to mo積a nazwa�?) puszczaj帷ego spr篹ony gaz po wci郾i璚iu spustu w takich urz康zeniach jak wiatr闚ki PCP czy CO2 lub ASG na green-gas.

ze wzgl璠u brak闚 w bud瞠cie mam w planach wykonanie karabinu ASG na gaz do zapalniczek+ ciek造 silikon. zastanawia貫m si� jakby tak zdemontowa� wiatr闚eczk� CO2 Beretta ELITE III, kt鏎� mog� kupi� za 70z� n闚k�. to jest kwota kt鏎� mog� po鈍i璚i� na budow� karabinka. oczywi軼ie elementy takie jak zamek, kolba czy lufa ju� nie stanowi� najmniejszego problemu.

pod uwag� bra貫m r闚nie� przer鏏k� pistoletu na powietrze do spr篹arki, ale to sprawi這 by za du穎 k這potu ze wzgl璠u na kszta速, i nie jestem do ko鎍a pewien czy pojedyncze uderzenie o zaw鏎 wypu軼i這 by odpowiednio du穎 gazu. Kolejnym pomys貫m jest elektrozaw鏎, ale nie mam ochoty nosi� akumulatora czy budowa� przetwornicy cho� to ostatnie by這 by dosy� ciekawym rozwi您aniem.

je瞠li kto� jest w stanie doradzi� jak zbudowa�, b康� lepiej gdzie dosta� w miar� tanio tego typu zaw鏎, b璠� wdzi璚zny za rad�.

Pozdrawiam Achtung

marco

Do陰czy�: 31 Mar 2004
Sk康: Piek這, Szczecin

PostWys豉ny: Nie Mar 22, 2009 1:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Je郵i dobrze pami皻am, widzia貫m kiedy� schemat takiego cuda - bijnik uderza� w zaw鏎, otwiera� go na czas przepuszczenia odpowiedniej dawki spr篹onego gazu, a ci郾ienie wytworzone w komorze zamyka這 go z powrotem. Je郵i si� nie myl�, tak to w PCP dzia豉 mniej wi璚ej, ale ju� od dawna w tych sferach nie siedz�, wi璚 jakby kto� mnie poprawi� by豚ym wdzi璚zny.

Sam te� zastanawia貫m si� nad budow� takiego czego� od zera. Odpowiedni zaw鏎 b璠zie ci篹ko znale潭, bo wi瘯szo嗆 po prostu popuszcza gaz do momentu zwolnienia spustu.

Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Inne (militaria) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚
Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach
Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach
Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum
Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum