|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Autor |
Wiadomo嗆 |
Achtung

Do陰czy�: 26 Lut 2003 Posty: 317 Sk康: Londyn
|
Wys豉ny: Sob Lut 21, 2009 9:14 pm Temat postu: zaw鏎 pneumatyczny |
|
|
witam szanowne grono
mam ma貫 pytanie co do budowy zaworu (chyba tak to mo積a nazwa�?) puszczaj帷ego spr篹ony gaz po wci郾i璚iu spustu w takich urz康zeniach jak wiatr闚ki PCP czy CO2 lub ASG na green-gas.
ze wzgl璠u brak闚 w bud瞠cie mam w planach wykonanie karabinu ASG na gaz do zapalniczek+ ciek造 silikon. zastanawia貫m si� jakby tak zdemontowa� wiatr闚eczk� CO2 Beretta ELITE III, kt鏎� mog� kupi� za 70z� n闚k�. to jest kwota kt鏎� mog� po鈍i璚i� na budow� karabinka. oczywi軼ie elementy takie jak zamek, kolba czy lufa ju� nie stanowi� najmniejszego problemu.
pod uwag� bra貫m r闚nie� przer鏏k� pistoletu na powietrze do spr篹arki, ale to sprawi這 by za du穎 k這potu ze wzgl璠u na kszta速, i nie jestem do ko鎍a pewien czy pojedyncze uderzenie o zaw鏎 wypu軼i這 by odpowiednio du穎 gazu. Kolejnym pomys貫m jest elektrozaw鏎, ale nie mam ochoty nosi� akumulatora czy budowa� przetwornicy cho� to ostatnie by這 by dosy� ciekawym rozwi您aniem.
je瞠li kto� jest w stanie doradzi� jak zbudowa�, b康� lepiej gdzie dosta� w miar� tanio tego typu zaw鏎, b璠� wdzi璚zny za rad�.
Pozdrawiam Achtung _________________ wierz帷y nie praktykuj帷y  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
marco

Do陰czy�: 31 Mar 2004 Posty: 316 Sk康: Piek這, Szczecin
|
Wys豉ny: Nie Mar 22, 2009 1:17 am Temat postu: |
|
|
Je郵i dobrze pami皻am, widzia貫m kiedy� schemat takiego cuda - bijnik uderza� w zaw鏎, otwiera� go na czas przepuszczenia odpowiedniej dawki spr篹onego gazu, a ci郾ienie wytworzone w komorze zamyka這 go z powrotem. Je郵i si� nie myl�, tak to w PCP dzia豉 mniej wi璚ej, ale ju� od dawna w tych sferach nie siedz�, wi璚 jakby kto� mnie poprawi� by豚ym wdzi璚zny.
Sam te� zastanawia貫m si� nad budow� takiego czego� od zera. Odpowiedni zaw鏎 b璠zie ci篹ko znale潭, bo wi瘯szo嗆 po prostu popuszcza gaz do momentu zwolnienia spustu. _________________ Nie ma wiedzy ktora nie bylaby potega, ale mala wiedza jest niebezpieczna... |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|
|
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚 Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚 Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚 Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum
|