|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PiroŚwieżak

|
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 10:21 am Temat postu: Porady - Czego jak robić nie należy, lub jak robić trzeba |
|
|
Założyłem nowy wątek, mam nadzieję, że doświadczeni pirotechnicy będą się wypowiadać. Otóż moim zamysłem jest, aby zebrać tu wszystkie informacje dotyczące przygotowywania wszystkich mieszanin pirotechnicznych - lecz od aspektu bezpieczeństwa. Czyli np. jakich mieszanek nie bindować wodą, jakich nie mielić w moździerzu, czego nie ubijać, przy sporządzaniu których mieszanin zachować szczególną ostrożność czy też jak je bezpiecznie wykonywać itd. Proszę tylko nie pisać czegoś w stylu "... ja to jak zrobiłem to a to tak a tak to mi się zapaliło...". Tylko rzeczowe przykłady. Najlepiej od "ludzi kompetentnych"
Na pewno wielu się te informacje przydadzą.
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Spanner

|
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 10:38 am Temat postu: |
|
|
Nie radzę wykonywać mieszaniny tzw. red TT , bardzo dużo przypadków zapłonu było, u mnie też raz się zapaliły, naszczęście w małej ilości. _________________ Niebo to płótno ja trzymam pędzel ale nie umiem malować wiec i tak gówno wyjdzie.. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kwiecia

|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 9:34 am Temat postu: |
|
|
Wczoraj zachowałam się jak totalny "przedszkolak" podczas robienia gwiazdek na NC. Opary lakieru nie działają pozytywnie na przytomność umysłu Nie pomyślałam zawczasu o żadnej podstawce do wyłożenia masy do pocięcia, więc szukałam czegoś na szybko. No i pech chciał, że pod ręką była wolna... styropianowa tacka. Tego robić jak najbardziej nie należy Zastanawiam się, czy te 100g pięknych zielonych gwiazdek da się jeszcze jakoś wykorzystać, czy ten wtopiony styropian skutecznie to uniemożliwi...  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dodawać załączników na tym forum Nie możesz pobierać plików z tego forum
|