Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adibeat

|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 8:21 am Temat postu: Pegasus III E Delta-2 |
|
|
WITAM!
DNIA 9 MARCA 2008 ROKU O GODZINIE MNIEJ WIęCEJ 7:02 Z OZORKOWSKIEGO POLIGONU "ZATORZE" WYSTARTOWAłA RAKIETA PEGASUS III E Z KAPSUłą DELTA-2.
dane rakiety:
wysokość: 75 cm (całego zestawu)
średnica max.: 5 cm
jednostka napędowa: silnik klasy E Piotra Sornowskiego
dobrze udało mi się nakręcić start, jednak straciłem po pewnym czasie rakietę z oczu i niestety nie widać jak majestatycznie opada na spadochronie (chyba majestatycznie )
następny planowany lot rakiety tej klasy: 12 kwietnia 2008.
film ze startu:
http://pl.youtube.com/watch?v=Wd1o10m7unQ
parę fotek: _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
andżej Gość
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 7:12 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Super start, lądowanie na spadochronie, co więcej potrzeba . Ciekawi mnie co było w kapsule?
pozdr |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
robercik

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
Wszystko super !
Kolejna gwiazdka dla tego pana
pzdr _________________ nie ma takiej rury na świecie, której nie można wystrzelić w kosmos |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adibeat

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 7:21 pm Temat postu: |
|
|
co było w kapsule? w kapsule był balast nieorganiczny, tworzywo sztuczne + metal, mam nadzieje, że nie narażę się obrońcom praw nieorganicznych tworzyw i metali .
rakieta Pegasus III powoli dowodzi swojej niezawodności. W tej chwili to koń pociągowy Ośrodka Badań i Budowy Urządzeń Balistycznych taki Sojuz dla ubogich potrafi wiele - wynosi kamery w modułach Corona oraz myszy w kapsułach Pegasus. W przyszłości posłuży do dalszych testów SRKW.
w tym roku odbył dwa starty, planowanych jest jeszcze kilka, ile, dokładnie nie wiem. _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008
Ostatnio zmieniony przez adibeat dnia Pon Mar 10, 2008 10:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MIROR

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 8:07 pm Temat postu: |
|
|
adibeat napisał: | nieorganicznych tworzyw |
Jest coś takiego jak nieorganiczne tworzywo sztuczne?
A tak w ogóle to ładna rakieta i ładny lot, tak trzymać. _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
adibeat

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 9:44 pm Temat postu: |
|
|
nieorganiczne tworzywo sztuczne określenie podkreślające brak istot żywych w kapsule, składających się z myszy właściwej i ogona      _________________ Zwiezdoczka - Bohater Podniebnych Szlaków 2006 -04.11.2008 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|