Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ChemikeD
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2003 11:55 am Temat postu: Tłumaczenia |
|
|
Jeśli ktoś znalazł w internecie ciekawy text po angielsku a nie umie go przetłumaczyć niech podeśle mi linka na priva to przetłumacze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

|
Wysłany: Nie Maj 23, 2004 12:07 pm Temat postu: |
|
|
To ja sie podpisze pod przedmowca. Do mnie mozecie sie zglaszac w sprawie tlumaczenia syntez z EN na PL W wolnej chwili moge sie pobawic.
Pozdrawka
Tchemik _________________ Tchemik.Pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mierzu
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2004 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Mam po ang. 400 str. " Ksiazki Kucharskiej Anarchistow". Jest troche o Mw i o chemii tez. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

|
Wysłany: Nie Maj 23, 2004 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Wrzoc to gdzies na jakis serwer. Mysle ze 400 stron nie bedziemy tlumaczyli no ale co ciekawsze syntezy etc mozna by.
Pozdrawka
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Delta

Dołączył: 17 Maj 2004 Posty: 109 Skąd: siedziba ABW w Olsztynie pokuj 235 III pietro ;)
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2004 4:26 pm Temat postu: |
|
|
No znam jeden przepis z tej książki podobno fajna zabawa przygotowanie trujjodku azotu bla bla bla.. a teraz, co możesz z tym zrobić:
rozpuść w eterze i sprytnie posmaruj dziurkę od klucza im więcej tym lepszy efekt . I słyszałem o typie, który to wypróbował tylko niestety eter szybko paruje i jak smarował dziurkę niżej i miał głowę na wysokości już posmarowanej to ktoś od sirotka przekręcił zamek i .. miał poraniona cała twarz ma blizny do dzisiaj. Nie polecam tej książki początkującym pirotechnikom . _________________ http://www.e-humor.biz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

|
Wysłany: Pon Maj 24, 2004 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Kurde nastepny kretyn co sie chce bawic trijodkiem azotu. Jak wiesz jakie to niebezpieczne to po cholere w ogole o tym mowisz. Stary, wiekszosc osob na tym forum mimo swojego wielkiego doswiadczenia z MW nie zabierala by sie za NI3 bo :
chca jeszcze pozyc,
nie ma to praktycznie zadnego zastosowania ze wzgledu na niestabilnosc
bo nie miewaja takich kretynskich pomyslow jak:
Cytat: | rozpuść w eterze i sprytnie posmaruj dziurkę od klucza im więcej tym lepszy efekt |
Ehhh... co za ludzie
Pozdrawka
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tweenk
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2004 10:40 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem Delta nie chce się bawić tym NI3. Przeczytaj uważniej: "_podobno_ fajna zabawa", "_Nie polecam_ tej książki początkującym pirotechnikom"...
On raczej chciał powiedzieć że ta "Książka Kuchenna Anarchistów" to jest dziełko dla samobójców. _________________ Ludzie którzy lubią kiełbasę bądź szanują prawo z pewnością nie widzieli jak te rzeczy się robi. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tchemik

|
Wysłany: Pon Maj 24, 2004 10:44 pm Temat postu: |
|
|
Jesli faktycznie to mial na mysli to zwracam honor, ale ja to inaczej zinterpretowalem
Pozdrawka
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bozon

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Luk

|
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 2:50 pm Temat postu: |
|
|
Mam małe pytanko.
Z angielskiego zbyt dobry nie jestem i chciałbym abyscie mi powiedzieli co to jest "Pour Stone" z takiego materiału dosć często wykonywane sa dysze na zagranicznych stronach.
Za odpowiedź z góry dziękuje.
Pozdr.Luk |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 2:58 pm Temat postu: |
|
|
Luk napisał: | powiedzieli co to jest "Pour Stone" |
Dosłownie to będzie coś jak : "nasypać kamienia" a w tym kontekscie to chodzi pewnie o cement. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Luk

|
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki Maxlam.
Pozdr.Luk |