|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat |
| Autor |
Wiadomo嗆 |
ARKO
Do陰czy�: 17 Mar 2012 Posty: 288 Sk康: Radom
|
Wys豉ny: Nie Cze 23, 2013 10:36 am Temat postu: Silnik marszowy - propozycja wsp馧pacy |
|
|
Na stronie rakietowcy.pomorze jest informacja, 瞠 taki silnik jest potrzebny i pono� jest bardzo trudny w zrobieniu.
Ja my郵� nieco inaczej. Jest to silnik do嗆 prosty w zrobieniu co nie oznacza, 瞠 zrobi si� jego w miesi帷 i o ile odrzucimy egzotyczne utleniacze. Szukam pasjonata, kt鏎y zechce rok czasu po鈍i璚i� na prace zwi您ane z tym silnikiem.
Oferuj� pomoc. Zabezpiecz� wszystkie materia造, zapewni� umow�, 瞠 prace s� z koncesjonowan� firm�. Wsp鏊nie zadbamy o bhp.
Zadbam te� o wdro瞠nie (koszta znaczne), o pi瘯ny wygl康, opakowanie, znaki CE i dystrybucj�. Nie licz� na cuda ale rok w rok sprzeda� by ros豉. Nie b璠zie to wyr鏏 klasy 1.4 ale jak to sprzeda� potem si� wymy郵i.
Dobrze jest po陰czy� hobby, cho熲y z nadziej� na kas� :]. Ta oferta to dla mnie w 80 % hobby, jestem realist�. Kieruj� si� sentymentem do starego hobby.
Silnik oczywi軼ie bez metalu. Prosty i tani w produkcji. Masa paliwa ok. 1 kg wi璚 raczej by by� to du篡 silnik. Na bazie kclo4 i/lub KNO3. Nie da rady wykorzysta� egzotyki w rodzaju AP, LiP , AN - bo po prostu si� nie nadaj� do komercji.
Prosz� mod闚 o usuwanie wypowiedzi nic nie wnosz帷ych. Nie zawsze tu zagl康am. Szukam pasjonata, kt鏎y i za free by zechcia� nad tym popracowa� ale ja oferuj� sporo wi璚ej jak free.
Inny temat to Jetex, gdyby kto� te� zechcia� nad tym popracowa�. Ja nie mam na to czasu i 鈔ednio oceniam powodzenie biznesowe. Pami皻acie moj� zabaw� w Rocket Motor Company ?. Zamieni貫m j� na zabaw� w Fireworks Company bo to w pewnym sensie jest tak瞠 zabawa.
W 篡ciu jak w aucie. Jest jedna kierownica i jeden kierowca. Szukam pasa瞠ra gotowego pojecha� we wskazanym kierunku :]
By� mo瞠 mniejszy silnik, mo瞠 2 re磨my pracy - do ustalenia.
Mi貫go dnia Arkadiusz |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
ARKO
Do陰czy�: 17 Mar 2012 Posty: 288 Sk康: Radom
|
Wys豉ny: Wto Cze 25, 2013 7:56 pm Temat postu: |
|
|
By� mo瞠 sam to zrobi� bo nieco zassa這 mnie :]. Kilka eksperyment闚 i tyle mog� po鈍i璚i� temu zagadnieniu.
Pierwszy rozpoznawczy test. Nowo軼i� jest lepiszcze i nie chc� o tym pisa�.
Ju� po tej pr鏏ie widz�, 瞠 da rad� zrobi� Jetexa i to raczej szybko. Na 軼iank� wykorzystam system UHTRS
Testy zako鎍z� na ma造m Jetexie (udanym lub mniej udanym). Jetex to w istocie silnik marszowy.
A. |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
Tomash dost瘼 pr鏏ny do MW

Do陰czy�: 27 Sty 2003 Posty: 382 Sk康: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wys豉ny: Czw Lut 20, 2014 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Ja my郵a貫m nad marsz闚k� na bazie NH4NO3, w璕la i lepiszcza organicznego (dekstryna?) robi貫m kiedy� takie projekty i co� tam dzia豉這. Wymagany kana� przez ca貫 paliwo i mamy r闚ny stabilny ci庵. Jedynie obawia豚ym si� ewentualnego niekontrolowanego spalania / deflagracji. Jak wiemy NH4NO3 bywa nieprzewidywalne.
T. _________________ Ju� tylko teoretyzuj�, potrzeba mi r帷zek by rodzin� utrzyma�  |
|
|
|
| Powr鏒 do g鏎y |
|
 |
|
|
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚 Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚 Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚 Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum
|