Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 8:35 pm Temat postu: Mrok i zło |
|
|
Ot moja najnowsza rakieta. Jestem w trakcie jej budowy tzn bliżej końca
Pozdrawiam Jacek R.
Wiecej napisze jak bede mial czas _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 9:28 pm Temat postu: |
|
|
wiatm
Zapowiada sie przeladnie, estetycznie i proporcjonalnie, czekamy na szczegóły
pozdrawiam(szczegolnie juz jutrzejszych uczniow) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 5:02 am Temat postu: |
|
|
Oka, teraz mogę conieco wiecej skrobnąć.
Korpus to rura pcv, średnicy zewnetrznej 37mm. Głowic wykonana z drewna sosnowego, toczona na tokarce. Całośc lakierowana lakierem nitrocelulozowym, 3 warstwy i bezbarwny. Napis na korpusie bede robił dzisiaj pewnie. Odzysk realizowany za pomoca timera Jaskiniowca, tego na BD649 muszę tylko dorobic metalowe zaczepy startowe ale to wszak nie problem Na najbliższy czas planowane robienie spadochronu oraz... montowanie całości do kupy tzn dzysu, spadochronu i... lecimy. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 9:34 am Temat postu: |
|
|
sam model jako model został wczoraj ukończony. Teraz brakuje już tylko wnętrznosci i serca czyli silnika.
Pozdrawiam Jacek R. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Adrian
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 11:32 am Temat postu: |
|
|
Bez napisu "MROK I ZŁO" wyglądała by o wiele lepiej, ale to tylko moje skromne zdanie .
Pozdrawiam
Ps. Jak zrobiłeś te płomienie? (namalowałeś, czy przykleiłeś kartkę i pomalowałeś lakierem bezbarwnym ? ) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Pierw odmiezyłem obwód rakiety, wyciąłem pasek papieru takiej długości, namalowałem ołówkiem kontury, pomalowałem pedzelkiem i lakierem, przykleiłem i zalakierowałem Napisy mi się też nie podobają ale cóż: w teorii miały wyglądać ładniej :/ _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Dziś ukończyłem spadochron. Niedługo jade po amortyzatorek a kumpel przerabia układ odzysku tzn sam timer Podziękowania dla Arkadiusza za silnik i dla Kacpra za pozyczenie wyrzutni!!! _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|