Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Go¶æ
|
Wys³any: Wto Lis 07, 2006 11:44 am Temat postu: Mlody modelarz rakiet |
|
|
Czy ktos widzial to w sieci ?? Szukam pdf'a, stare linki nie dzialaja...  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Wto Lis 07, 2006 2:41 pm Temat postu: |
|
|
a nie lepiej kupic normalna ksiazke jest tego troche na allegro sam wczoraj zamowilem cena od 5do 15 zl wiec nie duzo a ksiazka ponoc naprawde dobra. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
DNF
Do³±czy³: 15 Kwi 2005 Posty: 141 Sk±d: Bydgoszcz
|
Wys³any: Wto Lis 07, 2006 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Nie ponoc tylko naprawde dobra. Ladnie opisane i wyjasnione. Mam ta ksiazke tyle ze .djvu Jak minie mi szlaban na kompa(cii mnie tu nie bylo) to wzuce na serwer.
Pozdrawiam
DNF _________________ "Kochajcie wróbelka, dziewczêta,
kochajcie, do jasnej cholery."
K. I. Ga³czyñski |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
krissmann
Do³±czy³: 19 Mar 2006 Posty: 108 Sk±d: Toruñ
|
Wys³any: Wto Lis 07, 2006 6:19 pm Temat postu: |
|
|
A ja ze swoim .djvu mia³em problem bo jak go otwiera³em za pomoc± IrfanView to widzia³em tylko ok³adke , (plik zajmuje 10 mb) _________________
Piszê poprawnie po polsku |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jaskiniowiec

Do³±czy³: 22 Lut 2004 Posty: 597 Sk±d: Kraków
|
Wys³any: Wto Lis 07, 2006 10:44 pm Temat postu: |
|
|
Tu niestety byæ mo¿e rzucê blu¼nierstwem: "M³ody Modelarz Rakiet" to ksi±¿ka niestety mocno ju¿ podstarza³a i moim zdaniem ma sporo wspólnego z innym arcydzie³em z tamtych czasów, a mianowicie z "Nowoczesnymi Zabawkami". Piêkne wszystko na papierze, ale gorzej z realem. Wyposa¿enie modeli, elektronika w tej chwili jest o kant d... pot³uc. Tajemnice warsztatowe takie sobie. Opis hamowni budzi u¶mieszek. Rzeczy bardzo przydatne, to zasady stateczno¶ci, podstawowe prawa fizyki (odrzut), zasady organizacji startów i bezpieczeñstwo, oraz opisy modeli. Tym niemniej dla naprawdê pocz±tkuj±cych i tak t± ksi±¿kê polecam, chocia¿ dobrze zrobi±, jak w miarê szybko przejd± na co¶ lepszego, jak chocia¿by na ksi±¿kê "Teoria lotu modeli kosmicznych" Du¿o lepsza publikacja.
P.S. Trzeba jeszcze wzi±¶æ pod uwagê, ¿e ksi±¿ka "M³ody modelarz rakiet" jest publikacj± g³ównie skierowan± do modelarzy kosmicznych wg FAI. Czyli zbyt wiele o paliwach i budowie silników siê tam nie dowiecie. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Sro Lis 08, 2006 12:08 pm Temat postu: |
|
|
DNF a ten server gdzie ? |
|