Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
beaker
|
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 7:54 pm Temat postu: |
|
|
pirox napisał: | ehh ja nigdy nie daje od łyzeczki czy tam miarki 60/40 albo 65/35
dobry kucharz chyba sam wie (tzn w naszym przypadku pirotechnik) ile czbea dac tego i tego :] |
to było dosadne....
tia no pewnie miarka w oku to standtart, jeszcze dalmierze i inne takie... ehh
jestem ciekaw ile razy robiles karmelka?
proporcje to podstawa, i takie musisz wyrobić sobie myslenie
pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tomash dostęp próbny do MW
Dołączył: 27 Sty 2003 Posty: 382 Skąd: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Boże 3 strony klepania o prostej karmelce.
Czy można zastąpić miodem/woskiem/końskim łajnem... A po co? Cukier je tani saletra je tania, garnek każdy ma i heja. Po co komplikować sobie życie? A chcesz mieć mocniejszą karmelkę? Nie zmieniaj paliwa. Dodaj Tlenku żelaza lub pyłu al/mg. Tyle.
Tsh. _________________ Już tylko teoretyzuję, potrzeba mi rączek by rodzinę utrzymać |
|
|
Powrót do góry |
|
|
MIROR
|
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 9:18 pm Temat postu: |
|
|
Tomash napisał: | Dodaj Tlenku żelaza lub pyłu al/mg |
Sam Al w karmelku to tylko niepotrzebny balast, trzeba oprócz glinu dodać też siarke, wtedy będzie ok, ale będzie śmirdzieć _________________
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tomash dostęp próbny do MW
Dołączył: 27 Sty 2003 Posty: 382 Skąd: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Faktycznie sam Al słabo pali się z KNO3, jednak i tak poprawia nieco działanie silników i impuls paliwa. Zdecydowanie lepsze jest Mg. Nie zmienia to jednak mojego zdania że cudaczenie z karmelką powoduje że przestaje ona być karmelką a sama dyskusja jest już nie na temat.
Pozdr. _________________ Już tylko teoretyzuję, potrzeba mi rączek by rodzinę utrzymać |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sylwek
|
Wysłany: Pią Lut 23, 2007 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Karmelka jest cacunia 99% tych którym nie wystarcza i chcą wzmacniać wzmacniać i wzmacniać nie potrafi jej wykorzystać... _________________ Zapraszam Single po 30 http://singlepotrzydziestce.pl/ |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maganus && ( 2-gie ostrzeżenie )
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Ja pierwszym tazem zrobiłem 100g.Naczczęście nigdy nic złego mi się nie stAłO , A POZATYM ROBIE TO NA DWORZE :p
Pozdrawiam Maganus |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|