Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
sadafag

Do³±czy³: 18 Lis 2006 Posty: 405
|
Wys³any: Pi± Gru 28, 2007 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Moje maj± 3,7 cm. A i jak± masz grubo¶c ¶cianki tego mo¼dzie¿a?
Zdj±tko:
Slu1982, to siê odpala w ten sposób ¿e szelke wsadzasz, a ten lont odplontujesz i wystawiasz poza lufe mo¼dzierza od góry  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
Do³±czy³: 21 Lip 2007 Posty: 343 Sk±d: Zza P³otu
|
Wys³any: Pi± Gru 28, 2007 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Instrukcje czyta³e¶ ? . Ja postanowi³em ¿e niczego nie bêdê kupowaæ na nowy rok. Zdjêcie jest zza szyby. Jak by¶ móg³ to we¼ jedn± na warsztat i porób zdjêcia. Co¶ mi sie wydaje ¿e mo¼dzie¿ ma chyba 0.5mm. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

Do³±czy³: 18 Lis 2006 Posty: 405
|
Wys³any: Pi± Gru 28, 2007 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Szeleczki wydaj± siê do¶æ cie¿kie, niestety mam zbyt miêkkie serce aby je krajaæ. I tak wam to niewiele powie, lepiej zarzuce filmikiem http://pl.youtube.com/watch?v=nl6ZCze1e8c
Ale i tak Nostra albo Tetrazen robi± lepsze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KYK

Do³±czy³: 31 Sie 2007 Posty: 116
|
Wys³any: Sob Gru 29, 2007 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Sadafag masz identyczne szelki jak moje. Jakby kto¶ chcia³ siê w nie wtajemniczyæ to we wcze¶niejszym po¶cie opisa³em komercyjn± szelke 1,5cala. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
robik111
Do³±czy³: 02 Cze 2007 Posty: 10
|
Wys³any: Sob Gru 29, 2007 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Hehe moje te¿ maj± równe 1,5 " (bo mam linijke z calami i mierzy³em ) a rubo¶c ¶cianek mojego mo¼dzierza to ~2mm ale s± w chu* twarde jakby kto¶ by³ ciekawy to na dodatek powiem ¿e mój mo¼dzierz jest bardzo podobny do mo¼dzierza sadafag'a
PZDR 4 ALL sczególnie dla tych, którzy kupili mo¼dzierze na sylwestra
Robik  _________________ Oko za oko, z±b za z±b.. a czemu dup* za kase ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Pon Sty 07, 2008 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Na sylwestra mia³em identyczne szeleczki takie jakim slu_1982 zrobi³ zdjêcia je¶li by¶cie chcieli to dajcie znaæ bo co¶ mnie tchnê³o na sylwestra ¿eby kilka szelunieczek zostawiæ sobie na pó¼niej mam je do tej pory nawet jedna rozebra³em jak chcecie to dajcie znaæ z zrobiê dok³adn± charakterystykê.
A i cos ciekawego w
Tym mo¼dzierzu od kompletu zobaczy³em ,¿e zamiast zatyczki betonowej jest podstawka plastikowa wbita i przybita dwoma gwo¼dziami . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
krzysiek

Do³±czy³: 22 Sty 2008 Posty: 23 Sk±d: Bia³ystok
|
Wys³any: Sob Lut 02, 2008 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Piroman2 napisa³: | ... Pó¼niej po opanonowaniu PCz i reszty - ile daæ i jak ma szeleczka wchodziæ itp. To nie by³o problemów, po za w³a¶nie tym rozwarstwianiem i nadpalaniem.
pzdr.
P2 |
takie ma³e pytanie, czy móg³by¶ podzieliæ siê odrobinê swojimi do¶wiadczeniami? _________________ ... nic wielkiego nie przychodzi mi do g³owy... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Lut 03, 2008 11:46 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich.
Moje wymiary mo¼dzierza s± nastêpuj±ce:
wysoko¶æ - 21cm
¶rednica zew. - 6,7 cm
¶rednica wew. - 5 cm
¶cianka 0,9 cm
zatyczka dolna - 8 cm
Pytanie nastêpuj±ce :
1. Czy mo¼dzierz o wysoko¶ci 21 cm jest dobrym mo¼dzierzem, czy warto go przed³u¿yæ i co to daje.
2. Miotam szelki H3 lecz nie lec± zbyt wysoko max 12m (szelki kuliste ¶rednica 4,3 cm) co zrobiæ ¿eby lata³y wy¿ej (stosuje H3 granulowany przesiewane przez sito 0,5cm w ilo¶ci 20 - 30g).
3. Przeczyta³em gdzie¶ na forum ¿e górê mo¼dzierza warto czym¶ zatkaæ ¿eby szelki wy¿ej lata³y czy to prawda ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ripper87

Do³±czy³: 05 Cze 2007 Posty: 205 Sk±d: z czwartej gêsto¶ci
|
Wys³any: Nie Lut 03, 2008 11:49 am Temat postu: |
|
|
Twój h3 jest jakis lewy, 4g normalnego wybi³o by ci ta szelke na 40m, aha i ta szelka musi jako tako w±sko wchodzic w mo¼dzierz, doklej troche scianek zeby by³o z 47mm, lub wchodzilo z minimalnym oporem |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KYK

Do³±czy³: 31 Sie 2007 Posty: 116
|
Wys³any: Nie Lut 03, 2008 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Daj d³u¿szy mo¼dzie¿ wtedy gazy dobrze siê rozpêdz± a szelka pleci wy¿ej A do szelek nie daje sie przybitki chyba ¿e chcesz miotaæ jakim¶ lipnym pcz lub S&C  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Lut 03, 2008 1:44 pm Temat postu: |
|
|
nie H3 jest dobry (do doskona³o¶ci brakuje troche) no spróbujê dzi¶ wieczorem postrzelaæ w przed³u¿onym. Postaram siê filmiki wrzuciæ. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ripper87

|
Wys³any: Nie Lut 03, 2008 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Je¶li ten h3 w ilosci 20g nie rozpid¿y³ ci mo¼dzierza to nie jest taki dobry jak myslisz.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Lut 03, 2008 2:17 pm Temat postu: |
|
|
No mo¿e masz racjê, mo¿liwe ¿e przez wêgiel którego u¿ywam, nie jest on rewelacyjny ;/ (muszê zrobiæ w koñcu wierzbowy). Ale wracaj±c do szelek i mo¼dzierza wystarczy go przed³u¿yæ ?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ripper87

|
Wys³any: Nie Lut 03, 2008 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Raczej poleca³bym ci dopasowanie szelki do mo¼dzierza, bo wiekszosc cisnienia prochu uchodzi ci przez dziurê miedzy szelk± a sciank± rurki |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beaker

Do³±czy³: 30 Lip 2006 Posty: 197
|
Wys³any: Nie Lut 03, 2008 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Zamiast dopychania, upychania, dopasowywania, przedluzania skracania i rysowania runicznych znaków, lepiej zrobi dobrego lifta.
pozdro |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|