|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
and¿ej Go¶æ
|
Wys³any: Nie Sty 27, 2008 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Z wykresu na szybko widaæ ¿e Twój silnik da³ ponad 40N przez 2s a wiêc jego impuls ca³kowity musi przekroczyæ 80Ns. Przelicz sobie to jeszcze raz bo wkrad³ Ci siê gruby b³±d.
pozdr |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MIROR

Do³±czy³: 06 Maj 2006 Posty: 264
|
Wys³any: Nie Sty 27, 2008 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | impuls ca³kowity 70 N |
Impuls ca³kowity to w Ns, ale to ma³o wa¿ne...
Cytat: | wsadzenie w ni± dwoch bolców |
A próbowa³e¶ zaginania koñcówek rurki? Z mojego niezbyt du¿ego, i nie do koñca miarodajnego, bo z hdpe a nie pvc, do¶wiadczenia wynika ¿e zaginanie jest o niebo mocniejsze ni¿ wszelkiej ma¶ci zbrojenia.
Cytat: | wszystko mo¿na poprawic | i Cytat: | wkrad³ Ci siê gruby b³±d |
Mam nadziejêbo jak zobaczy³em te 42s to zw±tpi³em w karmelka
Cytat: | po d³ugiej przerwie znów powracam |
W niedalekiej przysz³o¶ci mam zamiar to samo zrobiæ  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Do³±czy³: 16 Pa¼ 2005 Posty: 180 Sk±d: granica UE.. taki kraj Polska mo¿e kto s³ysza³ :D
|
Wys³any: Pon Sty 28, 2008 3:54 pm Temat postu: |
|
|
witam i odrazu posze sprostowanie
Impuls ca³kowity - 160 (no to ju¿ co¶ )
isp - 98,7s
no to teraz ca³kiem inna gadka w najbli¿szym czasie postaram siê wykonac identyczny silnik i je¶li dzia³anie bêdzie w miare podobne to bêdziem siê szykowac do startu rakiety PV200
pozdro
p8p8
p.s podziêkowania dla robercika za programik
pp.s kiedy¶ bawi³em siê w termiczne zaginanie korpusów ale wg mnie wywiercenie 4 dziurek i w³o¿enie gwo¼dzi jest mniej pracoch³onne lepsze i je¶li zachodzi potrzeba mo¿na wyj±c bolce ( co prawda ciê¿ko ale mo¿na) i wyj±c zatyczke a przy zagiêciu to w gre chyba tylko obciêcie wchodzi bo jako¶ se nie wyobra¿am aby to rozginac i potem znowu zaginac _________________ ju¿ siê w to nie bawie, jedynie doradziæ co¶ moge.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników na tym forum Nie mo¿esz pobieraæ plików z tego forum
|