Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dawidq
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Dlatego że średnica szer silnika to było ok 3.5cm chyba awięc ścienki po 4mm a więc 35-8=27mm a jedna czwarta z tego to jest ok 7mm _________________ Petardy,lonty itd to zajrzyjcie tutaj do sklepu internetowego http://www.bum.bytom.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
|
pirek16 && ( 2-gie ostrzeżenie )
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 6:53 pm Temat postu: |
|
|
ja robię malutkie kijanki takie ołówkowe. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
kokoss
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 6:59 pm Temat postu: |
|
|
xD no fakt dzieki za informacje
PS. Czyli ogolny wzór na średnice dyszy to (r-2s)/4?? (Gdzie r to średnica silnika a s grubość ścianki)
PS2. Fajnie ci wyszła ta kijanka _________________
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawidq
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 7:17 pm Temat postu: |
|
|
No z tą grubością ścianki to raczej wzór nic nieda - bo wytrzymaość materiału idzie np metal , plastyk , kartka itd . ale śr dyszy to 1/4 dyszy czasem 1/5 ale to zależy od silniczka do małych typu ołówek to dawałem 1/5 i miały moc ale czasem rozpetardziało albo zatyczkli szły . _________________ Petardy,lonty itd to zajrzyjcie tutaj do sklepu internetowego http://www.bum.bytom.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
|
kokoss
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 7:23 pm Temat postu: |
|
|
no w sumie tak.. ja bede robil z papieru... mam juz metode i robie korpusy hurtowo... _________________
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jacek R.
Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko kwestja technologii. Z moich obserwacji wynika że lepiej dac grubszy korpus pozwalajacy n zaastosowanie wiekszego zacisku niz cieńszy korpus (niby oszczędzamy na korpusie na masie ale ...) z mniejszym zacikiem. Ja robilem kijanki na ołówku z dysza zaciskana i wiązaną drucikeim
klejone szkłem wodnym, ścianki miały 1,5mm a średnica dyszy 1,5-2mm i latały przepieknie. Zatyczke robilem tak ze do juz zaeloborowanego silnika z 5mm wolnym miejscem n zatyczke upychalem tam chusteczke na wcisk i nasaczałem kropelką :d po wyschnieciu było nie do ruszenia
Jeszcze jakies pytania? Aha, do tak zrobionych kijanek pakowalem nieraz czerwoną karmelke i działało. Warto dodac ze najpiew kleimy korpus na "słowo honoru" a dopiero gdy uformujemy dyszę nużamy całość w szkle wodnym i syszymy z już związaną dyszą. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności |
|
|
Powrót do góry |
|
|
beaker
|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 10:49 pm Temat postu: |
|
|
witam
Jacku, warto dodac ze gdy robimy kijanki na zwyczajnej karmelce, te same ich wymiary w przypadku karmelki czerwonej, najczesciej prowadza to wybuchu dlatego musimy opracowywac inne wymiary silnikow (z reguly dyszy) do karmelki czerwonej...
pozdrawiam
ps czerwona karmelka rządzi |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|