Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Delta
Do³±czy³: 17 Maj 2004 Posty: 109 Sk±d: siedziba ABW w Olsztynie pokuj 235 III pietro ;)
|
Wys³any: Nie Lis 07, 2004 8:00 pm Temat postu: |
|
|
lepiej zatrudnic osobe ktora sie troche na tym zna bo samemu nieuda ci sie zrobic ladnego pokazu _________________ http://www.e-humor.biz |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Lis 07, 2004 8:08 pm Temat postu: |
|
|
No to na pewno by³oby dobre rozwi±zanie
Tylko, ¿e wydatek rzêdu 1000z³ dla Pary M³odej która i tak musi zap³aciæ za jedzenie, salê, orkiestrê, fotografa, kamerzystê, ksiêdza, organistê itp. to jest ju¿ nielada gratka. Nie s±dzê aby wielu ludzi siê na to decydowa³o, raczej tylko Ci co maj± sporo kasy. Zak³adam od 5 do 10 takich pokazów w roku wiêc zatrudnianie cz³owieka na nic mi siê zda. Nie muszê tego robiæ od jutra i mogê po¶wiêciæ trochê czasu na naukê. TYlko gdzie mo¿na siê tego nauczyæ, kiedy nawet nie znam podstawowej terminologii?
Dziêki za wszelkie info. Nawet te negatywne co do mojego chorego pomys³u. Wiem ¿e to trochê tak, jakby robotnik bra³ siê za operacje chirurgiczn±.
Pozdrawiam. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Lis 07, 2004 8:14 pm Temat postu: |
|
|
skwiatko napisa³: | ....Jakiego typu materia³ów mogê zatem u¿ywaæ? Czy mo¿na znale¼æ gdzie¶ w necie info o tego typu rzeczach? .... |
Napisz np. do firmy Triplex i zagadaj
Ja mieæ córka i wydaæ j± za m±¿. Ja chciec kupiæ pirotechnikie na pokaz ale bez koncesji i ja mieæ pieniedze. Co mam kupiæ
Odpisz± Ci .
Ponadto na rynku pokazów toczy sie ciê¿ka walka o klienta. Pokazy to trudny chleb. Na pewno jak chcesz spróbowac to wchod¼ przez drzwi kuchenne a nie koncesje bo na starcie z Ciebie obedr± skórê ¿ywcem. Najlepiej pojeæ do Tripleksa ( inna firma ) i pogadaj z nimi. A pierwszy pokaz zrób dla siebie. Ca³a sztuka w pokazach to umieæ podpaliæ lont a potem spierd...æ . Czasami co¶ kadz± te firmy na swoich stronach o profesji a potem pisz± bzdury ¿e petardy ich detonuj± < ----- KLIKNIJ TU
Na razie |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ku ku
Do³±czy³: 29 Wrz 2002 Posty: 72 Sk±d: ³ód¿
|
Wys³any: Nie Lis 07, 2004 8:20 pm Temat postu: . |
|
|
jest pewna osoba na tym forum która wypowiada siê na ten temat profesjonalnie wiêc mo¿e j± popro¶ na priv. o szczegó³y
mo¿na zamówiæ gotowe zestawy po³±czone jednym lontem i pokazik sam sobie leci wedle ¿yczenia czasowo-finansowego
z moich do¶wiadczeñ za 1000z³. mo¿na zrobiæ ma³e conieco ale dla ludzi co ma³o widzieli fajerwerków , ¿adnych wielkich wodotrysków nie bêdzie
ps
nie popdajê ci o kogo chodzi bo byæ mo¿e ta osoba sobie tego nie ¿yczy, ale z korespondencji uwa¿am ¿e jest go¶ciu w porz±dku i przestrzega przepisów
ps2.
osobi¶cie nie rozmawia³em |
|
|
Powrót do góry |
|
|
ku ku
Do³±czy³: 29 Wrz 2002 Posty: 72 Sk±d: ³ód¿
|
Wys³any: Nie Lis 07, 2004 8:24 pm Temat postu: . |
|
|
PIROMARUDA
ciekawy jestem co masz do firmy goldregreen? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Go¶æ
|
Wys³any: Nie Lis 07, 2004 8:29 pm Temat postu: Re: . |
|
|
ku ku napisa³: | ciekawy jestem co masz do firmy goldregreen? |
Jedna z kilku firm maj±cych szansê zostac na rynku pokazów. Podziwiam ludzi odnosz±cych sukces. Pisze to aby nikt nie zarzuci³ mi , piromarudzie , ¿e ja byæ zawistny
Na razie
PS. Ale petardy nie detonuj±. Drobiazg ale tego tego fachowiec by nie napisa³. Nawet Ty ku-ku |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pingwin
Do³±czy³: 19 Mar 2004 Posty: 110
|
Wys³any: Nie Lis 07, 2004 8:55 pm Temat postu: Re: . |
|
|
piromaruda napisa³: | ku ku napisa³: | ciekawy jestem co masz do firmy goldregreen? |
Jedna z kilku firm maj±cych szansê zostac na rynku pokazów. Podziwiam ludzi odnosz±cych sukces. Pisze to aby nikt nie zarzuci³ mi , piromarudzie , ¿e ja byæ zawistny
Na razie
PS. Ale petardy nie detonuj±. Drobiazg ale tego tego fachowiec by nie napisa³. Nawet Ty ku-ku |
Witam!
Moim zdaniem serwisow WWW nie robia fachowcy... Dlatego blednie napisane...
Tyle z mojej strony.
Pozdro
Pingwin _________________ Pirotechnika to przeszlosc w moim zyciu. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bada Bum
Do³±czy³: 03 Wrz 2004 Posty: 44
|
Wys³any: Wto Lis 15, 2005 12:17 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Mam ma³e pytanko do ludzi profesjonalnie zajmuj±cych siê pokazami. Mianowicie ile kosztuje wystrzelenie na pokazie trzycalowej kulistej szelki, takiej przeciêtnej. Chcia³bym sprawdziæ wiarygodno¶æ pewnego „fachowca”. Bêdê wdziêczny za informacjê. Je¶li nie chcecie podaæ ceny na forum to proszê o informacjê na maila antonji@wp.pl Bardzo mi na tym zale¿y.
pozdrawiam Bada Bum _________________ BURDELLO BUM BUM !!! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Daltar
Do³±czy³: 09 Pa¼ 2006 Posty: 47 Sk±d: Kraków
|
Wys³any: Pi± Pa¼ 13, 2006 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam pieknie.
Koszt zakupu zwyk³ego, kulistej 3-calowego ³adunku (szelki) to oko³o 8-10 z³otych, ale jego wystrzelenie to ju¿ ca³kiem inna historia. Wi±¿e siê to z wieloma czynnikami i ¶rednio cena us³ugi dodaje 50 nawet do 100% mar¿y za wystrzelenie ³adunków w okre¶lonej kombinacji, czasie i przestrzeni, co popularnie nazywamy pokazem fajerwerków Pamietaj, ¿e sam materia³ to nie wszystko. Dochodz± koszty transportu, pracy, lontów, opó¼niaczy, zespo³ów zapalczych, przewodów odcinkowych (jednorazowych ) , z³±czek, folii, ta¶m itd, itp. St±d siê bierze cena pokazu. _________________ www.nakaja.com - pirotechnika, fajerwerki, pokazy sztucznych ogni - Kraków |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bada Bum
|
Wys³any: Pi± Pa¼ 13, 2006 11:01 pm Temat postu: |
|
|
wielkie dziêki za odpowiedz.
Niby takie proste pytanie a na odpowiedz czeka³em prawiawie rok.
Oj czeka³em.
Pozdrawiam
ps. wychodzi na to, ¿e ceny fajerwerków to jaka¶ wielka tajemnica jest _________________ BURDELLO BUM BUM !!! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
B&G
Do³±czy³: 12 Wrz 2003 Posty: 275 Sk±d: Uæ
|
Wys³any: Pi± Pa¼ 13, 2006 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Zapomnia³e¶ o cenie ryzyka Daltar.
G.M. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bada Bum
|
Wys³any: Pi± Pa¼ 13, 2006 11:05 pm Temat postu: |
|
|
no ryzyko jest wliczone w pasje, a z inwencj± no có¿ jedni j± maj± a inni nie _________________ BURDELLO BUM BUM !!! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Daltar
Do³±czy³: 09 Pa¼ 2006 Posty: 47 Sk±d: Kraków
|
Wys³any: Pon Pa¼ 16, 2006 6:08 pm Temat postu: |
|
|
B&G napisa³: | Zapomnia³e¶ o cenie ryzyka Daltar.
G.M. |
Niestety ¶wiête s³owa.
ps. nie tyle zapomina³em, co przemilcza³em... _________________ www.nakaja.com - pirotechnika, fajerwerki, pokazy sztucznych ogni - Kraków |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|