Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 10:01 pm Temat postu: |
|
|
hmm u mnie pojawiaja sie nadpalenia a raczej sadza w kazdym razie nie widac rozwarstwienia ....przynajmniej narazie ....Rurki od strecza sa calkiem niezle porzadana dlugosc i kaliber . Po załadowaniu 5g H3 pojawiło sie bardzo duże rozwarstwienie a w zasadzie to znikły z powieżchni 3 moździerze na raz 
Ostatnio zmieniony przez GUN_1917 dnia Czw Lut 07, 2008 1:00 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Buczek10 & ( 1-wsze ostrzeżenie )

|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Tak jak w temacie mam pytanie... A mianowice na jakiej zasadzie dzialaja sklepowe mozdzierze i czy by sie oplacalo kupic Mi taki mozdzierz za 17 zl albo 23 ? _________________ Gliwice---> moje Miasto ..../ www.buczek.jestmistrzem.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piro

|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 6:39 pm Temat postu: |
|
|
Dałbyś radę sprecyzować pytanie bo ludzie jak mówią moździerz to chodzi im o moździerz + szelki komercyjne... a tobie chodzi o samą moździerz? _________________ "Sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty" - Murphi |
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Niiee.... jak chce kupic mozdzierz z komercyjnymi szelkami noi sie pytam czy sie oplaca i czy fajny efekt za takie ceny? _________________ Gliwice---> moje Miasto ..../ www.buczek.jestmistrzem.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ku ku
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 7:05 pm Temat postu: możdzież |
|
|
jeżeli masz masz na myśli możdzież kupiony wraz z zestawem szeleczek w ilości 12 sztuk za tę cenę to mogę ci powiedzieć że jedyny mankament to czas na odpalenie ich wszystkich /nudy/ chyba że dorobisz sobie takie same rurki / kaliber/ dodatkowo 11 sztuk i wtedy możesz strzelasz z jaką chcesz częstotliwością
ps.
nie polecam hestii i jorge za 21,50 zł. jest tropic i ma fajne efekty nazwa handlowa tego możdzieża to TFB1U
ps
WESOŁYCH ŚWIĄT I WYSTRZAŁOWEGO SYLWESTRA ŻYCZĘ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Nostra

|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 8:06 pm Temat postu: |
|
|
w Biedronce już masz (12x1,2") a w Lidlu od 27 grudnia (10x1,5") 20 zł i 23 zł
efekty lepsze niż amatorskie, dźwięk, siła i moc jee git
polecam, sam sobie kupię  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
krissmann
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Miałem rok temu kupny moździerz, wtedy dałem 25zł w carrefour-ze, efekty bardzo fajne, każda szelka inna, i dużo fajniejsze niż "rakiety". Polecam  _________________
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
robik111
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm jak wszyscy pojecają "konercyjne moździerze" to chyba tez kupie
PS
WESOŁYCH ŚWIĄT, UDANEGO SYLWESTRA I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
PZDR Robik  _________________ Oko za oko, ząb za ząb.. a czemu dup* za kase ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
..:::DAX:::..

|
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 9:44 am Temat postu: |
|
|
Widząc w jaką stronę rozwija się temat muszę Wam coś powiedzieć. Dwa lata temu kupiłem moździerz w Lidlu. Składał się z 12 kul o 6 efektach i grubej ok. 6mm gr. ścianki rurki. Postanowiłem jedną taką szelkę rozebrać. Rozciąłem ją na pół i widzę:
-łuski ryżu pokryte PCZ
-takie fajne lonciki żółte które po podpaleniu zostawiają ok. 8cm snop srebrnych iskier, ułożone po jednej stronie
-sporo gwiazdek z drugiej
-trochę wypełniacza
Efekt takiej szelki był jak na tą wielkość szelki zajebisty. Wielokolorowe gwiazdki przechodzące w crackling. Ogólnie prawie wszystkie kończyły się cracklingiem. Naprawdę mi się podobało i rok później Kupiłem taki sam, ale od razu rzuciło mi się w oczy, że pudełko jest mniejsze, Moździerz o wiele cieńszy ok. 2-3mm. Postanowiłem zobaczyć co w tym roku znajdę w szelce. Rozcinam, rozcinam patrze.... a tu zwykły FB i gwiazdki wsypane luzem . Po odpaleniu tego mogę powiedzieć, że tamten nie miał nic wspólnego tym. Po prostu lipa i tyle. Szelki nie wybuchały symetrycznie, tylko 2 zakończyły się cracklingiem. Mówiąc ogólne cieli koszta produkcji ceną efektu... Nie wiem jak to w tym roku ale jak coś było fajne w zeszłym roku to nie znaczy, że będzie fajne w tym
Ps. Mój moździerz spisuje się świetnie  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 10:55 am Temat postu: |
|
|
Dzieki wielkie za odp. skusze sie na 1 mozdzierz (moj pierwszy) moj kolega z osiedla na forum nick(shadowsoul) spiera sie ze mna ze sa beznadziejne efekty w szelkach itp wiem ze to nie ma nic wspolnego z tematem ale jakbyscie mogli napsiac trochu o szeleczkach jakie efekty w tych tanszych (bo w "Tesco" byl zawsze po 160 /170 zl nazwa Gladiator) napiszcie co i jak
Z gory dzieki za odp.
Ps.
Wesołych świat,Hucznego Sylwestra , i szczesliwego nowego roku i zebyscie mieli cale rece po sylwku
Pzdr. Buczek _________________ Gliwice---> moje Miasto ..../ www.buczek.jestmistrzem.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Nostra

|
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 12:01 pm Temat postu: |
|
|
masz jak wół mój post wyżej co do tanich moździerzy... :/ _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KYK

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Ja dzisiaj kupiłem sobie z ciekawości moździerz z komercyjnymi szelkami 1,5". No to tak. Wszystko klejone dextrynką. Korpus 2mm (nie słoneczkowy tylko normalna tektura odciśnieta w prasie i wycięta ) Oklejenie to 3 warstwy normalnego papieru pakowego. Opóźniacz to 3mm visco primerowany pcz i przyklejany żywicą epoksydową. Wypełnienie 50 gwiazdek toczonych 4mm, 5 gram FB na Kclo3, S i AL (bardzo łatwo odchodzi od młotka) jako burst i o dziwo nie wiem po co sypane łuski ryżowe które niczym nie są pokryte i są niepalne Wszytko to było chaotycznie ze sobą zmieszane, pewnie rozrzut będzie taki sam Lift to 3,5 grama granulowanego pcz na 15 gram szelki. Quickmatch lont 2,5mm 5cm/s. No i to chyba tyle. W sylwka zobaczę jak się spisują. Nie będą same bo i swoje też mam  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Chrobry
|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Łuski ryzowe sa jako wypelniacz .Pomysl ile wiecej gwiazdek albo czegos palnego trzeba by tam wsypac gdyby nie te łuseczki. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Mam kolejne pytanie.Otóż nigdy nie mialem moździerza i sie zastanawiam jak tym sie strzela bo se kupilem i jak ogladalem tak ogolnie to widzialem tylko szeleczki noi lonty do nich Jak je sie miota? oto moje pytanie. Bo chyba nie daja woreczka z liftem i nie pisza ile g. trzeba wsypac? nie wiem napiszcie co i jak
Z gory dzieki za odp.
PZDR
BuczeK _________________ Gliwice---> moje Miasto ..../ www.buczek.jestmistrzem.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Chrobry
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 12:10 pm Temat postu: |
|
|
Komercyjne wyroby maja najczesciej pojemnik z liftem podczepiony od razu do szelki.Niesteety lift musi bycc w jskims pojemniczku aby zdazyl sie rozpedzic ,kiedyc myslalem ze wystarczy wsypac prochu do mozdzieza i to wystarczy zeby wypchnac szelke .Ilosci prochu w takim wypadku sa nieporownywalnie wieksze i w razie przyklinowania grozi rozerwaniem mozdzieza. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sadafag

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Wystarczy wsypać prochu. Popatrz na szeleczki Nostry, on podczepia lift w woreczku foliowym, chyba nie powiesz mi że cienki woreczek z polietylenu pozwoli rozpędzić się MP
Kurde kupiłem moździeż Jorge JW47 Super Artillery, ale u mnie nie ma liddla i musiałem wybulić 35zł. Kurde miałbym ponad dyszke taniej, no ale tak to jest jak się mieszka w małym mieście. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
robik111
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Hehe no szkoda troche My mieszkamy w Gliwicach też nieduże miasto a co do moździerza to go juz kupiłem i wygląda dobrze... tylko zdziwiło mnie jedno... ze jak wkładam szelke to jest jakieś ~3mm luzu nie wiem czy tak powinno byc... ale zaczekam do sylwka z odpaleniem bo to juz tylko 3 dni
PZDR 4 ALL
Robik  _________________ Oko za oko, ząb za ząb.. a czemu dup* za kase ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
KYK

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 7:06 pm Temat postu: |
|
|
No u mnie tak samo jest ze 3 mm luzu po każdej stronie. no ale jak tyle jest lifta na taką małą wagę szelki to w zupełności wystarczy. A i tak nisko te komercyjne szelki latają żeby był lepszy efekt.  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
slu_1982
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 7:56 pm Temat postu: |
|
|
A ja znalazłem coś nietypowego Nie baterie z szelkami ale mozdzieź i parę szelek w zestawie, mają średnicę 1 inch za 31 zł, jest to porządnej firmy-Hestia Jak to zobaczyłem to zrobiłem aż parę zdjęć telefonem:
EDIT:
Dla mnie nie typowe po pierwszy raz takie coś widzę. Zawsze były baterie i cylindryki. Wiem wiem wielu rzeczy jeszcze nie widziałem. Ale to mnie zaskoczyło.
Ostatnio zmieniony przez slu_1982 dnia Pią Gru 28, 2007 8:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 8:21 pm Temat postu: |
|
|
nietypowe?? człowiek całą ta strona mówi o tym... |
|