Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Firnow Dostęp próbny
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 8:48 pm Temat postu: Granat hukowy |
|
|
Witam
Może ktoś wie jak zrobić granat hukowy.Ostatnio miałem styczność z wojskowym granatem hukowym używanym przez anty terrorystów. Wybuchł mi pod nogami podczas gry ASG w hali i spędziłem tydzień w szpitalu bo nic nie słyszałem.Czy ktoś próbował coś takiego robic?
Pozdrawiam Firnow _________________ __________________________
Bene vertat, quod agis! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Soviet
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 8:02 am Temat postu: |
|
|
Hm... no raczej nikt z obecnych tutaj nie rzucał sobie granatów pod nogi... _________________ Rzuciłem piro... została only teoria |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Firnow Dostęp próbny
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 9:50 pm Temat postu: |
|
|
U nas w drużynie są żołnierze i przywieźli 3 z misji.A ćwiczyliśmy czarną taktykę więc... _________________ __________________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
slu_1982
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Wiec należy się cofnięcie dostępu próbnego. Granaty hukowe wojskowe do zabawy w ASG ? Tak bo to jest zabawa i rozrywka a nie prawdziwa wojna Jak by Ci hukowiec walną pod nogami stracił byś słuch nie na tydzień... na życie A teraz co chcesz odpłacić pięknym za na dobre ? Robić granaty dymne kolegom z ASG to jeszcze rozumiem( sam jakiś czas temu to robiłem ) ale hukowe ?! Wybuchające " petardy" na zapalnik z draski od zapałek, przecież masz 50% szansy że to wywali komuś w ręku zanim odrzuci, lub dowiezie to samochodem ku miejsca przeznaczenia _________________ myhv.org
Nowe forum wysokich napięć.
Nowa domena! |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Firnow Dostęp próbny
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Nie mówiłem o "Wybuchające " petardy" na zapalnik z draski od zapałek" tylko o granacie hukowym ale słabszym... _________________ __________________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
.cystof.
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Tak czy inaczej masz ochotę konstruować coś co wybucha (bardziej czy mniej) w bezpośredniej bliskości homo sapiens, stanowiąc dla niego zagrożenie. No i dlatego nikt odpowiedzialny, nie znając Ciebie, nie poda Ci przepisu na taką zabawkę, gdyż może się pośrednio przyczynić do czyjejś krzywdy.
Czy jest to zrozumiałe? _________________ Milczenie, jest dla głupców najwyższym kunsztem. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
GUN_1917 Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Parę lat temu sam byłem zwolennikiem używania dużych ilości piro na ASG , teraz jednak uważam że to nie ma za bardzo sensu , raz że majstrując takie wynalazki wystawiasz się organom a dwa że - kup sobie gazowy granta Tornado i po problemie... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
oktogenek
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Firnow napisał: | Nie mówiłem o "Wybuchające " petardy" na zapalnik z draski od zapałek" tylko o granacie hukowym ale słabszym... |
Odpuść sobie, komuś taki granat walnie pod nogami tak samo jak tobie i masz murowane problemy z policją, jak sam sobie coś zrobisz pół biedy ale obca poszkodowana osoba z pewnością nie omieszka podpieprzyć Cie |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Wybuchł mi pod nogami podczas gry ASG w hali i spędziłem tydzień w szpitalu bo nic nie słyszałem. | jesli ci wybuchł to treningowy po bojowym raczej bys juz był głuchy na zawsze ... jest wiele odmian tych zabawek ..jak na zdj ponizej produkcji czeskich kolegów _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
mahalas
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 4:38 am Temat postu: |
|
|
Wow
Ladna kolekcja . A to najbardziej po prawo, to szkoleniowe
Strasznie mi sie podoba. Przydalyby sie jakies wymiary
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 8:34 am Temat postu: |
|
|
tenajbardziej w prawo to bojowe P1 i P2 treningowy jest cały ładnie niebieski gdzies w tle go widac _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
mahalas
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 3:49 pm Temat postu: |
|
|
NIe, nie mnie chodzi o to co wyglada jak wydluzony kumul.
mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 8:25 pm Temat postu: |
|
|
wyglada i co jakies novum zwykły ładunek tnacy .... _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
mahalas
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 1:21 am Temat postu: |
|
|
v-21 napisał: | zwykły ładunek tnacy .... |
No wlasnie ostatnio takie w kiosku na rogu sprzedawali
Wrzucilbys jakies parametry, rozmiary,katy to bym mial do czego swoj
porownac.
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 10:41 am Temat postu: |
|
|
WW.EXPLOSIA.CZ SEMTEX-RAZOR TAM ZNAJDZIESZ WSZYSKIE PARAMETRÓW NIE PORÓWNASZ BO TAMTE SIE ZWIJAJA JAK .ZMIJA A TWOJE NIE _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
mahalas
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 6:42 am Temat postu: |
|
|
Pod tym adresem , to rzeczywiscie mozna se tylko jaja lizac
Ta cegla , to moze za duza jak na temat o fajerwerkach, ale jak ja dales na zdjeciu , to moze bys dal jakis opis we wlasciwym dziale
I na koniec magiczne slowo, ktore ponoc dziala -- PROSZE
Pozdro mahalas |
|
|
Powrót do góry |
|
|
v-21
|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 5:49 pm Temat postu: |
|
|
miałem gdzies dane ale gdzie... podam z pamieci
razory wystepuja w kilku odmianach 6 ;10 ;15 ; 25 ; 40 [40 prezentowana na zdjeciu powyzej] przeznaczenie ich jest jedeno ciecie konstrukcji stalowych o ile dobrze pamiatam nr przypisany podaje grubosc ciecia stali okreslonego gatunku
zaletą razorów jest to iz całoś wykonana jest z polimerów oraz mieszanki polimeru z proszkiem miedzianym lub mieszanina miedzi z czyms zaleta takiego rozwiazania jest nastepujaca mozna go dowolnie kształtowac i układac jak sie chce do elemntu jaki ma byc przeciety wada jedna cena
a jednak pamięć mnie myliła oznaczenia sa tak jak w lontach detonujących czyli masa MW/mb w załączeniu tabela dla innych ładunków tnących całość jest gdzieś na necie i naa forum był do niej link tylko gdzie
g/mb Max głębokość ciecia stali Max głębokość ciecia alu
63 3 10
100 6 20
240 10 35
450 15 45
650 20 65
1150 30 150 _________________ ....a reszta niech se jaja liże..... |
|
|
Powrót do góry |
|
|
sadafag
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Profi granaty hukowe są robione z wytrzymałego perforowanego odlewu stalowego. Wewnątrz jest ładunek który ma otoczkę spalająca się podczas wybuchu. Z granatu uwalniają się gwałtownie gazy i błysk, ale sam granat nie pęka. Możesz zrobić coś takiego ale na mniejszą skale, aczkolwiek raczej sprzętu do odlewania nie masz, także zabawa z metalowymi korpusami grozi kalectwem.
Ostatnio zmieniony przez sadafag dnia Czw Sty 21, 2010 11:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
|
oktogenek
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 9:55 pm Temat postu: |
|
|
oktogenek napisał: | sadafag napisał: | Profi granaty hukowe są robione z wytrzymałego perforowanego odlewu stalowego. Wewnątrz jest ładunek który ma wewnątrz otoczkę spalająca się podczas wybuchu. Z granatu uwalniają się gwałtownie gazy i błysk, ale sam granat nie pęka. Możesz zrobić coś takiego ale na mniejszą skale, aczkolwiek raczej sprzętu do odlewania nie masz, także zabawa z metalowymi korpusami grozi kalectwem. |
nie do końca, czeskie P1 i P2 rozscalają się nie kilka mniejszych ładunków, dokładnie 6 lub 12 |
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Smok Dostęp próbny
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 11:13 pm Temat postu: |
|
|
oktogenek napisał: | nie do końca, czeskie P1 i P2 rozscalają się nie kilka mniejszych ładunków, dokładnie 6 lub 12 |
To tak jak te Profi zrobione na biurku w domu...
Oczywiście takie rozwiązanie w ASG jest niedopuszczalne z uwagi na zagrożenia. Co do metalowego korpusu - można takowy wykonać (np. obróbką skrawaniem) ale po co!!! Drugi problem to zapalnik... wyższa szkoła jazdy ze względu na bezpieczeństwo.
Sami używamy na manewrach pirotechniki w postaci: świec dymnych oraz pistoletu hukowego. Inna mija się z celem... Takie jest moje zdanie. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|