Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yousuke

|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 5:26 pm Temat postu: |
|
|
Pirotechnika jest duzo zabawniejsza kiedy jest naszym hobby a nie praca nieprzesadzajmy .... _________________ http://www.e-humor.biz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rafał

|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 6:58 pm Temat postu: |
|
|
pewnie ze zawsze
np na informatyce tez najpierw jest mata algorytmika itp
a pozniej do kompów
a co do watu i innych tego typu to wydaje mi się że
matematyka + chemia i wtedy
bo chyba jak zdasz mature z maty i fizy to po co isc na chemie?
PS
jak zle mysle to mie poprwacie _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Karol R
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 9:35 pm Temat postu: |
|
|
na wacie punktują wybrane przedmioty, tj. matma, fizyka/chemaia, j.obcy, polski. Z tym że za samą podstawę (lub sam rozszerzony, nie pamiętam) z matmy dają więcej punktów niż za polski i angielski razem wzięte i zdawane na rozszerzonym... i dobrze.
fizykę/chemię/historię/geografię zdajemy w zależności od upatrzonego kierunku.
Co ciekawe z tego co się oriętuję na wydział cybernetyki nie punktują informatyki :]
i to by było na tyle, poza certyfikatami i konkursami nic więcej nie wpływa na prawdopodobieństwo przyjęcia kandydata na studia. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rafał

|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 9:45 pm Temat postu: |
|
|
no i tak tez mi wiadomo
ale co ciekawe w WAT na chemie w 2005r bylo na jedno miejsce bodajze 10 osob 
a wogole na piro/mw mają chyba 30 miejsc czy 35
to daje do myślenia _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
andrew1989a

|
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 11:10 pm Temat postu: |
|
|
No a jak jest później po skończeniu studiowania MW Ciężko czy łatwo znaleść pracę No i jaka kasa jest z tego
Pozdrawiam
Andrew$ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
emtec

|
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Witam . Jeszcze zostaje Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych we wrocławiu na sapera 5 Lat sudiów potem 10 lat w WP i już emeryturka to też nie jest zła droga by pracować z MW na codzień i mieć z tego radość bo kto może za darmo wysadzić 500 kilogramów bomb granatów itp i nie mieć służb mundurowych na karku  _________________ GG: 3463889 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Jak mam być szczery to wlasnie nad zawodem sapera sie namyslam od dośc dawna. Pociągający zawód dość mi się wydaje ciekawe jak płaca i czy trudno zostac takim dyplomowanym saperem Jakie jeszcze inne zawody zwiazane z pirotechniką? bo jako robol w fabryze fajerwerków to nie chcial bym byc... _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 4:10 pm Temat postu: |
|
|
wiem:D _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rafał

|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 9:18 pm Temat postu: |
|
|
niby wszyscy mowią ze do wojska trudno
ale jak byli u nas w szkole saperzy to kolesie sie wysłowić nie umieli składnie
takie chłopki
a wiec wydaje mi sie ze chyba nie az tak trudno no chyba ze ktoś chce byc jakims oficerem no to wiadomo
ale tez podobno mozna po słuzbie zostać w wojsku na zawodowego ??
jak z tym jest ma ktos jakiejs konkretne info?? _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
fox

|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Żeby być oficerem trzeba mieć średnią 4.0 wymagane jest zdawanie matematyki bądź fizyki, więc dostać się na oficerkę nie jest tak łatwo a utrzymać się równie trudno. Wiem bo wójek jest dowódcą rakietowej jednostki wojskowej o której było ostatnio głośno:wink: .
Ogólnie do woja dostać się można bez problemu ale na odbycie służby obowiązkowej. Na służbie zawodową zostać mogą tylko najlepsi, a to wcale nie takie łatwe bo konkurencja duża, a nawet jeżeli się dostają luzdie to i tak potem poddają ich sprawdzianom częściej niż pilotów, więc łatwo wylecieć co jest paradoksem bo wyszkolenie żołnierza kosztuje.
Ogólnie przyznawanie kategorii odbywa się na zasadzie aktualnego zapotrzebowania, ja mam wadę wzroku -2.0dpi a kategorię A(kumpel miał mały tatuaż na barku i wysłali go na przymusowe badania psychiatryczne-tak jak każdego z tatuażem) . _________________ CAST AWAY |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
emtec

|
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 4:35 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli chcesz dostać się do saperów do wrocławia musisz
posiadać obywatelstwo polskie,
odpowiednią zdolność psychiczną i fizyczną do zawodowej służby wojskowej (orzeczoną przez Wojskową Komisję Lekarską i Pracownię Psychologiczną),
świadectwo dojrzałości,
nie był(a) karany(a) sądownie,
posiada co najmniej 18 lat,
zda egzamin wstępny,
odbędzie rozmowę kwalifikacyjną.
i tak egazmin z majcy lub fizy , j.angieslki j.polski obowiązkowo
sprawnościowy i w sumie tyle 5 lat studiów potem 10 lat słuzby i juz mozesz odejsc na emeryture a z tą średnia to nieprawda  _________________ GG: 3463889 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
skałt

|
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 7:44 pm Temat postu: |
|
|
To ja wam powiem chłopaki chciałem iść do Dęblina na pilota śpędziłem tam kilka dni niestety wyleciałem bo mam krzywy kręgosłóp i żadnych znajomości !! I powiem że tam wcale nie jest tak kolorowo ale i tak będe latał a jak nie to pójde NA WAT i zostane żołnierzem Myśle o cybernetyce albo o technice rakietowej !! Opłaca się uczyć bo później zarabia się sporo w wojsku !! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
emtec

|
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 9:54 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej wybrać liceum chemiczne a żeby się tam dostać majca fiza i oczywiście chemia . Skałt masz racje z znajomościami ale fakt faktem że za krzywy kręgosłup wylatujesz od razu tak samo płaskostopie wrzody i jeżeli brakuje Ci 2 zębów bodajże tzn wszystkie muszę być zdrowe:D musisz mieć taki uśmiech i ząbki  _________________ GG: 3463889 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
radziet

|
|
Powrót do góry |
|
 |
skałt

|
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 7:37 am Temat postu: |
|
|
HEHEHE z tymi zębami to właśnie nie jest tak mój koleżka miał 11 chorych zębów i się dostał poprostu dentysta jak już chodzisz tam do szkoły cię prosi żebyś do niej przyszedł na dentyście się nie da odpaść da się odpaść na kręgosłupie na psychologu na laryngologu i na calej reszcie !! Ja teraz ide do technikum elektronicznego !! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
radziet

|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 12:41 am Temat postu: |
|
|
Trochę odgrzebuję, ale ośmielił mnie temat o umieraniu i ożywianiu forum
Otóż, interesuje mnie ile obecnie aktywnych forumowiczów studiuje na WAT (WTC). Głupio się tak mijać na korytarzach Alma Mater, nawet o sobie nie wiedząc. Liczę na pewien odzew.
Pzdr
radziet |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MeHow

|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 12:20 pm Temat postu: |
|
|
ja studiuje w WTC na 3 roku _________________ po ulicy szedł pies i wydalał H2S |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ripper87

|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Ja z kolei zapytam, jakie wyniki srednio trzeba miec na maturze coby sie dostac na sekcje mw na WAT? Czy matematyka koniecznie rozszerzona? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MeHow

|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 1:18 pm Temat postu: |
|
|
przyznam się że dokładnych danych nie znam ale za dużych wymagań nie mają. odsyłam na strone watu http://www.wat.edu.pl/ _________________ po ulicy szedł pies i wydalał H2S |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
konrad65

|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 1:35 pm Temat postu: |
|
|
Sory że pytam ale nigdzie nie mogę znaleźć co to WTC wszędzie tylko World trade Center  _________________ Koniec z piro z powodu wypadku, pewna mieszanka zapaliła mi się na grzejniku ;/ zakaz rodziców.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|