Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rafał

Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 81 Skąd: to umiesz??
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2006 1:58 pm Temat postu: |
|
|
co ty bredzisz??
ukier to sie sam moze rozlozyc ale nie z utleniaczem
powtoz to doświadczenie w domu i zfilmuj
ps
gotować to sie mogła woda w nim _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2006 2:05 pm Temat postu: |
|
|
prosze bardzo. Pod wyciągiem na kułku chemicznym zrobie filma jak bedemialokazje. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil111 && ( 2-gie ostrzeżenie )

Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 14
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Lepiej robić karmelka w garnku czy na patelni? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
milimetr Banita

Dołączył: 30 Paź 2005 Posty: 25
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 5:53 pm Temat postu: |
|
|
polecam garnek trudniej według mnie przegrzać bo mniejsza powierzchnia gotowania a na patelni łatwo przegrzac miejscowo ot moje zdanie _________________ Jedne kobiety są bezcenne za inne zapłacisz kartą mastercard !!!
gg = 4373752 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil111 && ( 2-gie ostrzeżenie )

Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 14
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 6:16 pm Temat postu: |
|
|
dzięki |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil111 && ( 2-gie ostrzeżenie )

Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 14
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 9:30 pm Temat postu: |
|
|
SUKCES!!!!!!!!! W końcu udała mi się rakietka.Zrobiłem karmelka ,kanalik lont visco 2mm i to wszystko zawianełem w papier fiskalny i prosze:POLECIAŁA NA OK.8m.Dla pocieszenia: piersza udana pruba za 0k.10 razem. LONT POLECAM U Maxlama www.lamzone.webpark.pl. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil111 && ( 2-gie ostrzeżenie )

Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 14
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 9:34 pm Temat postu: |
|
|
przepiście nazwe tej strony do wyszukiwarki bo jak klikam to wyskakuje błąd. http:\www.lamzone.webpark.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil111 && ( 2-gie ostrzeżenie )

Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 14
|
|
Powrót do góry |
|
 |
milimetr Banita

Dołączył: 30 Paź 2005 Posty: 25
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 10:06 pm Temat postu: |
|
|
nie wiesz co to opcja zmień post ??? po co nabijasz posty jakimś linkiem z kropką po pl ??? _________________ Jedne kobiety są bezcenne za inne zapłacisz kartą mastercard !!!
gg = 4373752 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
stuf

Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 82 Skąd: warszawa
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 10:11 pm Temat postu: |
|
|
On nie nabija postow tylko nie zna twgo forum i jego mozliwosci. każdy tak ma na poczatku wiec troszke tolerancji!
pzdr. _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 6:50 am Temat postu: |
|
|
aha co do pytania garnek czy patelnia. Moim zdaniem patelnia TEFLONOWANA. robie na takiej i jest miodzio Teflon sporo pomaga moim zdaniem. tylko niech ktos z rozpedy nie doda masła do smazenia :p zart. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil111 && ( 2-gie ostrzeżenie )

Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 14
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 7:47 am Temat postu: |
|
|
Sorry za te posty.Jacer R dzięki za rade bo ja robie na zwykłej, a mam w domu teflonowom bałem się jej użyć myślałem że się przegrzeje. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek R.

Dołączył: 03 Wrz 2004 Posty: 1223 Skąd: Z łąk Arkadii a tak serio Kraków
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 8:05 am Temat postu: |
|
|
Nie ma obawy, ciezko sie zmywa tylko tlenek żelaza bo jest nierozpuszczal;ny w wodzie. _________________ Czasem okoliczności zmuszają człowieka do porzucenia swojej dawnej działalności  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zonk1

Dołączył: 11 Gru 2003 Posty: 48 Skąd: ToRuŃ
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 12:14 pm Temat postu: |
|
|
i robiac na teflonie nie uzywaj niczego ostrego bo mozesz porysowac i matka Cie zabije  _________________ Kto pyta, ten pyta! HA! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil111 && ( 2-gie ostrzeżenie )

Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 14
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Wiecie moze jak zrobić głowice do rakietki? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja z kumplem robimy karmelki do 1kg i narazie nic sie nie zjarało, a garnek mamy jakiś tam zwykły  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
tryt

Dołączył: 19 Maj 2004 Posty: 156 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 4:30 pm Temat postu: |
|
|
pirotechnix napisał: | Ja z kumplem robimy karmelki do 1kg i narazie nic sie nie zjarało, a garnek mamy jakiś tam zwykły  |
1kg
Kiedyś musi być ten pierwszy raz i jak się 1kg zapali to masz do wywalenia :
garnek, kuchenkę , sufit, twarz, ubrania, itp
poważnie moim zdaniem 400-500g to jurz jest bardzo niebezpiecznie
poza tym 1kg ciężko mieszać przy dnie i łatwo o zapłon |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kamil111 && ( 2-gie ostrzeżenie )

Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 14
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 9:36 pm Temat postu: |
|
|
Robie rakietki i iniewiem jak umieścić np.pokruszone karmelki na góże
Jak ostatnio zrobiłem rakietke z głowicą to głowica odpaliła się natychmiast.CO ZROBIĆ??? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Michał_R

Dołączył: 03 Sty 2006 Posty: 212 Skąd: Mazowsze
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 1:07 pm Temat postu: |
|
|
[quote="tryt"][quote="pirotechnix"]Ja z kumplem robimy karmelki do 1kg :twisted: i narazie nic sie nie zjarało, a garnek mamy jakiś tam zwykły :lol:[/quote]
1kg :?: :!:
Kiedyś musi być ten pierwszy raz i jak się 1kg zapali to masz do wywalenia :
garnek, kuchenkę :lol: , sufit, twarz, ubrania, itp
poważnie moim zdaniem 400-500g to jurz jest bardzo niebezpiecznie
poza tym 1kg ciężko mieszać przy dnie i łatwo o zapłon[/quote]
Dlamie robienie miej niz kilogram to strata czasu, zazwyczaj robie odrazu 2 kg ładuje w formy ,puzniej wyciagam i na grzejnik...i stoją aż nadejdzie ich czas :)
A o zapłon sie nieboje bo ja najpierw meszam saletre i cukier z wodą tak aby sie zrobila z tego taie błoto , to na gaz czekam az cala woda odparuje (przestaje sie bomblować) i gotowe karmelek wychodzi prawie biały i elegancko sie pali :wink:
A i robie to w szerokim garnku cały czas mieszając i niemiałem jeszcze przypadku zeby mi chociarz troche przy dnie zżółkło :wink: |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
fox

Dołączył: 10 Lis 2003 Posty: 192 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2006 1:38 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | A i robie to w szerokim garnku cały czas mieszając i niemiałem jeszcze przypadku zeby mi chociarz troche przy dnie zżółkło |
Ta..., pewnie nie odparowujesz wody do końca, pozatym karmelka jak samo słowo mówi polega na tym że cukier się karmelizuje czego efektem jest żółty kolorek i w sumie to prawidłowa karmelka ma mieć lekko żółtawą barwę i to sprawia najwięcej kłopotów, bo trzeba raobic tak by była żółtawa a nie biała czy brązowa, a granica jest cieniutka i moment nieuwagi psuje całą robotę. Ale to już na forum było wałkowane ... _________________ CAST AWAY |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|