Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2005 12:54 pm Temat postu: Szkoła Rusznikarska |
|
|
Szukam szkoły rusznikarskiej[/b] |
|
|
Powrót do góry |
|
|
login1902
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2005 3:19 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie, co trzeba zrobic aby zostac rusznikarzem?? szkola slusarska jakas?? potem starac sie o patent jakis?? _________________ Kto pyta, nie błądzi |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lechu
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2005 5:44 pm Temat postu: |
|
|
Trzeba iść na WAT (Wojskową Akademię Techniczną), na wydział MECHATRONIKI, na kierunek "Konstrukcja i technologia broni".
Ostatnia pozycja w tabelce na poniższej stronie WWW:
http://www.wat.edu.pl/0101a.php |
|
|
Powrót do góry |
|
|
silenty
|
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 12:48 pm Temat postu: |
|
|
a inaczej się nie da?np praktyki uczniowskie u rusznikarza??a jak ze studiami uzupełniającymi bo akurat kończe wydział mechaniczny politechniki (studia inżynierskie) jakiś wydział mechaniki precyzyjnej??czy "coś" w tym stylu . |
|
|
Powrót do góry |
|
|
lama
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 11:30 am Temat postu: |
|
|
silenty napisał: | a inaczej się nie da?np praktyki uczniowskie u rusznikarza??a jak ze studiami uzupełniającymi bo akurat kończe wydział mechaniczny politechniki (studia inżynierskie) jakiś wydział mechaniki precyzyjnej??czy "coś" w tym stylu . |
Podobno można to załatwić podobnie jak inne rzemieślnicze zawody.
Idziesz na 2 czy 3 lata na czeladnika. Potem mając starz zdajesz egzaminy.
Interesowałem się tym przez krótka chwile ze 2 lata temu.
Pogadaj z jakimś rusznikarzem.
Typowo rusznikarskich szkół z tego co mi wiadomo w Polsce nie ma. _________________ Reet budziła mnie raz czy dwa i pytała, czy nie mam na nic ochoty, ale niestety, nie mieli jabłek. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
borostwor
|
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 9:46 pm Temat postu: |
|
|
może niespecjalnie na temat - ale gdzieś słyszałem że tylko kilku(dziesięciu ?) rusznikarzy ma prawo produkować broń, pozostali - bez licencji na produkcję - wyłącznie naprawy, regulacje, mocowania optyki itp. Może ktoś wie ile w tym prawdy ? Mam na myśli jak jest w prawie, a nie w praktyce.. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|