Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
milimetr Banita

Do³±czy³: 30 Pa¼ 2005 Posty: 25
|
Wys³any: Nie Sty 29, 2006 12:12 am Temat postu: |
|
|
heja ludziska !
Jest tak, mnie na pocz±tku te¿ nie wychodzi³y rakietki ³odygina .
Tylko ¿ê,próbowa³em kobinowaæ bo nie mia³em wszystkich sk³adników owej rakiety .
Kiedy w koñcu kupilem papier do kas dobre patyki (nie szaszlyki znalaz³em w hiper markecie tak± matê hiñsk± z patyków s± one l¿ejsze od szasz³yków) to wreszcie zacê³y mi wychodziæ.
Lec± przy bezwietrznej pogodzie tak wysoko ¿ eprawie nie widaæ dobre 5 sekund ci±g³ego szybkiego lotu.
Lecz ja te¿ mam mankament .
Mianowicie rakietki wywa¿am ale po wystartowaniu rakieta leci spiral± nie wiem dlcazego a chce ¿eby prosto polecia³a w ci±gu nastaepnego tygodnia napewno zamiescze filmik z lotu jednej z rakietek
a tu narazie zdjêcia dziewiêciu rakietek i jedna w zbli¿eniu
http://p_the_crims.webpark.pl/picture76.jpg
http://p_the_crims.webpark.pl/picture77.jpg
pzdr _________________ Jedne kobiety s± bezcenne za inne zap³acisz kart± mastercard !!!
gg = 4373752 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dodo

Do³±czy³: 07 Sty 2006 Posty: 47 Sk±d: z zakopalisk
|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 7:55 pm Temat postu: spirala |
|
|
milimetr napisa³: | rakieta leci spiral± nie wiem dlcazego a chce ¿eby prosto polecia³a |
daj dlu¿szego patyka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
milimetr Banita

|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 7:57 pm Temat postu: |
|
|
hehe s³uchaj próbowa³ bym ale powiedz z k±d mam niby wzi±¶æ te d³u¿sze patyki puszczam na najwiekszych jakich znalaz³em trochê d³u¿sze ni¿ te u ³odygina a wiekszych nie znajde _________________ Jedne kobiety s± bezcenne za inne zap³acisz kart± mastercard !!!
gg = 4373752 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dodo

|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 8:03 pm Temat postu: |
|
|
zwi±zaæ mocno na zak³adkê albo zamiast szasz³ykowych patyczkow daj patyczek z zielska zwanego krwawnik jest do¶æ dlugi tylko trzeba troche obskrobaæ a rosnie toto wszedzie |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
milimetr Banita

|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 8:06 pm Temat postu: |
|
|
pisz±c poprzedni post my¶la³em nad typ ale mia³o by to minusy :
- giêtko¶æ
- do koñca nie wiadomo by by³o czy gazy z rakietki nie przepali³y by sznurków ale popróbuje
robi³e¶ tak ? _________________ Jedne kobiety s± bezcenne za inne zap³acisz kart± mastercard !!!
gg = 4373752 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Go¶æ
|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 8:08 pm Temat postu: |
|
|
milimetr napisa³: | hehe s³uchaj próbowa³ bym ale powiedz z k±d mam niby wzi±¶æ te d³u¿sze patyki puszczam na najwiekszych jakich znalaz³em trochê d³u¿sze ni¿ te u ³odygina a wiekszych nie znajde |
To rób mniejsze rakiety
Ale tak na powa¿nie to nie chodzi o d³ugo¶æ patyka spokojnie mo¿esz doci±¿yæ koñcówkê patyka tak by ¶rodek ciê¿ko¶ci by³ w odpowiednim miejscu (ju¿ to t³umaczy³em jest na forum wiêc nie bêdê siê powtarza³ znajdziesz na pewno) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dodo

|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 8:11 pm Temat postu: jak poleci |
|
|
jak sie da srodekciezkosci dalej od silnika to dopierowtedy zacznie wariowac bo paliwa ubywa a srodek ciezkosci wtedy jeszczebardziej do tylu pojdzie i masz wtedy zupelnie niestabilny lot |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Go¶æ
|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 8:18 pm Temat postu: Re: jak poleci |
|
|
dodo napisa³: | jak sie da srodekciezkosci dalej od silnika to dopierowtedy zacznie wariowac bo paliwa ubywa a srodek ciezkosci wtedy jeszczebardziej do tylu pojdzie i masz wtedy zupelnie niestabilny lot |
W tym po¶cie twierdzisz ¿e jak doci±¿ê tyczkê na jaj koñcu przesuwaj±c ¶rodek ciê¿ko¶ci w dó³ w okolice dyszy to rakieta bêdzie niestabilna
Fajny jeste¶ no tak to nie dawaj w ogóle tyczki to ¶rodek ciê¿ko¶ci znajdzie siê gdzie¶ w po³owie rakiety i bêdzie tam gdzie trzeba wed³ug ciebie
Kijanka to nie rakieta kosmiczna prosta zasada bierzesz tak± tyczkê by rakieta po³o¿ona na palcu w miejscu gdzie koñczy siê dysza by³a w poziomie i finito a jak tyczka jest zbyt lekka to doci±¿asz i tyle tu nie ma o czym dyskutowaæ, ¶rodki parcia itd. mo¿esz spokojnie pomin±æ. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dodo

|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 8:34 pm Temat postu: |
|
|
maxlam napisa³: | jak tyczka jest zbyt lekka to doci±¿asz i tyle |
wydluzasz at o nie to samo co dosaizasz
jakby dac duzy ciezarek z tylu to tez poleci ale spadnie juz tylem 
Ostatnio zmieniony przez dodo dnia Wto Sty 31, 2006 8:51 pm, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
milimetr Banita

|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 8:36 pm Temat postu: |
|
|
ten cytat to mojego autorstwa     _________________ Jedne kobiety s± bezcenne za inne zap³acisz kart± mastercard !!!
gg = 4373752 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Go¶æ
|
Wys³any: Wto Sty 31, 2006 8:52 pm Temat postu: |
|
|
dodo napisa³: | maxlam napisa³: | rakieta leci spiral± nie wiem dlcazego a chce ¿eby prosto polecia³a |
|
jak cytujesz to cytuj prawdê a nie wk³adaj swoje s³owa w mój nick.....
a je¶li chodzi o stabilizacjê to jasne wiesz lepiej ¿yj sobie w swoich czterech ¶ciankach mogê siê za³o¿yæ ¿e d³u¿ej puszczam kijanki ni¿ ty ¿yjesz  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Pon Kwi 17, 2006 12:16 am Temat postu: |
|
|
ja mam ma³e pytanko: robilem wlasnie karmelka. to moj pierwszy wybuchowy karmelek:)
i moje pytanie jest nastepuj±ce: czy pod koniec karmelizacji wam tez karmelka wydzielala migda³owy zapach?? troszke mnie ten zapach zaniepokoi³ bo nigdzie o nim nie czytalem. no ale karmelicowalem jeszcze ciut i karmelka zacze³a sie kopciæ.... no juz wtedy to ogarnol mnie strach i wylaczylem:)
czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz... dzieki wielkie! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Do³±czy³: 16 Pa¼ 2005 Posty: 180 Sk±d: granica UE.. taki kraj Polska mo¿e kto s³ysza³ :D
|
Wys³any: Pon Kwi 17, 2006 6:57 am Temat postu: |
|
|
z opisanych przez ciebie kolejnych skutków wszystko by³o prawid³owo a to kopcenie to wyparowanie wody (lub pocz±tki podpalania siê karmelki ) _________________ ju¿ siê w to nie bawie, jedynie doradziæ co¶ moge.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MICHAL-RAKIETOMAN
Do³±czy³: 21 Sie 2005 Posty: 68
|
Wys³any: Pon Kwi 17, 2006 8:17 am Temat postu: |
|
|
karmelka robi sie bez wody... mateusz501 przygrzalas karmelke,powinna byc jasnozolta,ale w przypadku tych rakietech trzeba karmelke troszke wiecej przygrzac,aby cukier bardziej sie skarmelizowal i wtedy karmel bedzie dluzej plastyczny czyli mniejsze straty |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

Do³±czy³: 16 Pa¼ 2005 Posty: 180 Sk±d: granica UE.. taki kraj Polska mo¿e kto s³ysza³ :D
|
Wys³any: Pon Kwi 17, 2006 9:30 am Temat postu: |
|
|
ja tam robie karmelkê na wodzie potem j± wywalam na blaszkê suszê miele i napycham do korpusu moj± specjaln± napychaczk± z du¿± si³± (moge daæ zdjêcie) i korpus nabity such± drobn± karmelk± wcale nie lata gorzej od tej nalewanej a o ile ³atwiejsza robota  _________________ ju¿ siê w to nie bawie, jedynie doradziæ co¶ moge.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hp

Do³±czy³: 20 Maj 2005 Posty: 61 Sk±d: Warszawa
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Luk

Do³±czy³: 14 Lis 2005 Posty: 101 Sk±d: Libi±¿
|
Wys³any: Pon Kwi 17, 2006 12:08 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Je¶li rzeczywi¶cie uwa¿asz siê za dobrego to przedstaw jakies zsjêcia swoich silników mo¿e nawet filmiki i wtedy potwierdzisz sw± wiedzê a tak to ka¿dy sobie mo¿e powiedzieæ ¿e robi dobre silniki i wszystko mu wychodzi. Udokumentuj swe osi±gniêcia i wtedy zobaczymy .
Pozdr.Luk |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
p8p8

|
Wys³any: Pon Kwi 17, 2006 12:40 pm Temat postu: |
|
|
tu nie ma tak hop siup ¿e powiedzia³ pare zdañ i * do kieszeni ja musia³em siê nie¼le namêczyæ zanim dosta³em swoje
je¶li taak bardzo ci zale¿y na * to sprubuj po¿ebraæ u kogo¶ mo¿e siê kto zlituje
p.s je¶li chodzi o tych "nieuczciwych" to chyba nie mówisz o mnie _________________ ju¿ siê w to nie bawie, jedynie doradziæ co¶ moge.... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Go¶æ
|
Wys³any: Pon Kwi 17, 2006 12:58 pm Temat postu: Re: Silnik |
|
|
Hp napisa³: | Ja to robie bez problemu zawsze udane silniki rakietowe w granicach do 1kg (paliwo). Zwykle robie wiêksze kijanki na paliwo okolo 300gr. (S± one ³atw do zrobienia i daj± nie kiepskie osi±gi) Lataj± pieknie i bez problemu. Nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie dal mi gwiazdki - mysle ze zasluguje na 3 przynajmniej. Mam wiêksze do¶wiadczenie jak co niektorzy "nieuczciwi" z gwiazdkami.
Pozdro. HP |
A jaki ci±g osi±gn±³e¶ z tego 1kg paliwa na moje oko nawet dziesi±tej czê¶ci to takie lataj±ce ¶wiece dymne
Nie chcê ciê oceniaæ bo niczym siê nie pochwali³e¶ daj jakie¶ fotki z opisami poka¿ co¶ na hamowni nawet takiej badziewnej jak mojej to bêdziesz mieæ te swoje gwiazdki  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Pon Kwi 17, 2006 2:46 pm Temat postu: |
|
|
p8p8 napisa³: | ja tam robie karmelkê na wodzie potem j± wywalam na blaszkê suszê miele |
w zwiazku z tym mam pytanko: czym mielesz tê karmelke?? bo w m³ynku do kawy podobno nie mozna bo zrobi bum... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|