Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karol R
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2005 11:34 am Temat postu: |
|
|
moje zatyczki trzymają się bez kleju, sa praktycznie tylko z papieru, i po wybuchu petardki jeszcze ani razu nie zaówazyłem zeby to one puściły.
Dla niewielkich średnic wew. roluję w palcach walczyk z paska bloku technicznego, tak aby wchodził na wcisk. Przewiecam dremelkiem na wylot i kołkuję zapałką. Wsio.
Dla dużych petard się nie danają, ew. trudno byłoby je dobrze zrobić ale do 2cm śr. wew. spisują sie nieźle. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Joker Gość
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2005 1:58 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Jestem jużpo próbie zatyczki serio trzyma się dobrze i mi nie wystrzeliła kijanka poleciała na spoko 150m polecam ten sposób tekże |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tomash dostęp próbny do MW
Dołączył: 27 Sty 2003 Posty: 382 Skąd: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wysłany: Nie Lis 20, 2005 12:06 pm Temat postu: |
|
|
A cała prawda przy budowie mocnych SR i zatyczkach, nie jest z czego ale jak !! Zatyczkę można zrobić z prawie wszystkiego! Ja mam formę do robienia zatyczek - stawiam korpus na formie (kawałek formy wchodzi w korpus. nasypuje suchego gipsu i zalewam paroma kroplami wody (zwilżam) i moooocno ubijam albo prasuję (dzięki temu zatyczka jest gęsta i rozpycha sobie korpus na około gwarantując odpowiednią wytrzymałość. Wolny kawałek korpusu zabezpiecza zatyczkę przed wypadnięciem. Prasuję paliwko i wsadzam kawałek folii Al ubijam i druga zatyczka tą samą metodą. Potem wiertarka stołowa i robimy kanał razem z dyszą. Zatyczek nie wyrywa a silniki nie latają na mniej niż 150m. Pozdrawiam. Tomash8)
p.s. UBIJAJ ubijaj i jeszcze raz UBIJAJ!! _________________ Już tylko teoretyzuję, potrzeba mi rączek by rodzinę utrzymać |
|
|
Powrót do góry |
|
|
pirek16 && ( 2-gie ostrzeżenie )
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 6:49 pm Temat postu: |
|
|
ej ale do tych kijanek pżecież można użyć p.cz. nie? |
|
|
Powrót do góry |
|
|
kokoss
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 6:52 pm Temat postu: |
|
|
do kijanek...? mozna by się sprzeczać. Do p.cz. zazwyczaj robisz dość dużą dyszę (jak na SR) bo inaczej rozwali ci go na ziemi... _________________
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
pirOs
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Macie tu taki mały film odemnie - bardzo prosta rakietka, z głowicą w której było 2 g flash'a.
http://www.youtube.com/watch?v=3u4MkINc-X4
Opis jest zawarty obok filmiku - a jakieś szczegóły jak by ktoś chciał to PW. Troszke mi za szybko uciekła z kadru
Cytat: | Do p.cz. zazwyczaj robisz dość dużą dyszę (jak na SR) bo inaczej rozwali ci go na ziemi... |
Tu dysza była 2mm - więc jak widać nie była taka duża. To czy bedzie CATO czy nie , to w wielkim stopniu kwestia zaprasowania.
Pozdr. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Achtung
|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 2:37 pm Temat postu: |
|
|
kijanka to przecież jakikolwiek sr z patykiem, wiec dlaczego uważasz ze jest powód do sprzeczki? _________________ wierzący nie praktykujący |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|