Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wojtek
|
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 6:14 pm Temat postu: Rakieta Gamma |
|
|
W niedzielę odbył sie pierwszy lot rakiety Gamma. Doskonały start i piękny powrót na ziemię, niestety nie zadziałał układ wyrzucania spadochronu dlatego rakieta spotkała się z ziemią cokolwiek za szybko.
Nieco więcej na temat parametrów modelu na stronie
Poniżej film ze startu:
film |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ksard
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2005 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Bardzo piękny start.
Filmik obejrzałem i włączyłem do mojej kolekcji.
Widzę, ze wystąpiły podobne problemy jak w wypadku moich modeli z układem odzyskiwania.
Ciekaw jestem, co Twoim zdaniem było przyczyną tych problemów?
Czy zastosowany układ elektroniczny, to UUWS Jaskiniowca?
Pozdrawiam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2005 6:35 pm Temat postu: |
|
|
Co do lotu rakiety - sam byłem zaskoczony tak dynamicznym startem i wysokim lotem.
W tej rakiecie zastosowałem układ odzysku (własnego pomysłu) kiedyś omawiany także na forum. Ten test był ostatnim, układ nie sprawdził się i zostanie najprawdobniej przebudowany.
Co od UUWS-a Jaskiniowca to czeka on na test w rakiecie Kooperacja z silnikiem Olusia 1 - Pirotechmana. Później będzie oblatywany w mniejszych modelach.
Z tego co już przeczytałem to Wasze wspolne loty potwierdziły skuteczność UUWS-a. Ciagle jednak mam obawy przed oblatywaniem tak ciężkiego modelu rakiety.
PS
Podoba mi się, że tak owocnie rozwija się współpraca Kolegów z Krakowa Bacznie i co tu ukrywać z otwartą z podziwu paszczęką obserwuję Wasze działania.
Pozdrawiam
wojtek |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|