|
FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Forum Pirotechniczne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Zbigniew

Do³±czy³: 11 Cze 2004 Posty: 202 Sk±d: z Piek³a
|
Wys³any: Czw Pa¼ 20, 2005 7:50 pm Temat postu: |
|
|
Ale im szybszy i silniejszy burst tym mniejsza zapalno¶æ. Trzeba to wszystko ladnie wyposrodkowac . A no i budowa szelki ma u³atwiaæ, a nie przeszkadzaæ dobremu rozrzutu (znaczy sie mocny i symetryczny korpus) |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
piroman

Do³±czy³: 16 Cze 2004 Posty: 244
|
Wys³any: Czw Pa¼ 20, 2005 8:01 pm Temat postu: |
|
|
A ja my¶lê ¿e to nie do koñca kwestia korpusu i bursta. Korpusu po¶rednio- poprzez opó¼niacz który jest jakby nie patrzeæ za s³aby w porownaniu do reszty kuli z racji tego ze wklejany
EDIT oczywiscie chodzilo tylko o kszta³t rozrzutu, nie si³ê
Ostatnio zmieniony przez piroman dnia Czw Pa¼ 20, 2005 8:23 pm, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Arkadiusz Go¶æ
|
Wys³any: Czw Pa¼ 20, 2005 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Tak, z tym kopem nie mo¿na przesadziæ. . Musicie spróbowaæ zrobiæ gwiazdki nieforemne, o duzej powierzchni w stosunku do objêto¶ci. Proponuje Wam wiêc gwiazdki zaprawiane NClak ( sucha ). Pisa³em o tym ( robi siê je bardzo szybko ) . Z bêbna gwiazdki s± kuliste i ¶liskie. Te ³amane maj± wiêksza powierzchniê i s± bardziej chropowate a to zaleta. Chyba to wszystko na ten temat. Pozostaj± próby bo sugesti sporo i s± poprawne. I prawd± jest ,¿e jak sie ju¿ ma dobr± szelkê to trzeba j± potem bardzo dobrze opisaæ ( technologiê ). Ka¿da potem zmina w technologi mo¿e popsuæ efekt.
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbigniew

Do³±czy³: 11 Cze 2004 Posty: 202 Sk±d: z Piek³a
|
Wys³any: Czw Pa¼ 20, 2005 8:26 pm Temat postu: |
|
|
A ja chce dodaæ, ¿e na zdjêciu które wklei³ Arkadiusz, IMO widnieja gwiazdki typu leaf (lisc). S± one w postaci "kartek' które powoli spadaj± zostawiaj±c ogon z plomienia i iskier, i tworz± efekt spadaj±cych lisci. A ze to prostok±ty, to powierchnia takich gwiazdek jest duzo wieksza niz zwyklych, okraglych. A skoro tak, to przy takich szelkach mozna smia³o uzywac bardzo mocnych burstow (co nawet jest wskazane, by na poczatku niezle rozrzucic te "gwiazdki".
Tak tylko mi siê wydaje, ale to ma³e zdjêcie wiêc mogê sie myliæ.
I jeszcze cos, ja robi±c gwiazdki zawsze mia³em je chropowate. Z pocz±tku mi sie to nie podoba³o, ale potem zrozumialem ze to dzieki temu sie zapalaja w szelkach. A dlaczego mialem chropowate? Bo toczy³em je w troche inny sposób, i do tego w "chropowatej" misce. Tzn. na dnie byly pozasychane stare mieszanki itd. I wilgotna gwiazdka przetaczaj±c sie przez to nabywala chropowatosci. Do tego zawsze dawalem troche bardzo mokrej mieszanki, która siê lepi³a bardzo juz do srednio suchych gwiazdek i gwiazdki robi³y siê niekszta³tne.i. Zazwyczaj to nie by³o celowe (np. by³o ma³o- chcia³em wiecej )ale . . . skutkowa³o. Oczywiscie gwiazdki rêcznie toczone.
2 sposob to dolanie odpowiedniej ilosci wody do mieszanki z dex, i zrobienie paru "glutow". Takie duze i nieksztalne gwiazdki, po wstepnym wysuszeniu rozgniatamy na wiecej mniejszych. Te by³y extramalnie "krzywe", ale z tej metody zawsze wychodzi³ odpad w mini-gwiazdkach, ktore mozna dodac do petard, wystrza³u,itp. _________________ Bóg sprawi³, ¿e wci±¿ id±... Rozs±dek - ¿e dotr±! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

Do³±czy³: 12 Maj 2002 Posty: 834 Sk±d: z mo¼dzierza ;)
|
Wys³any: Czw Pa¼ 20, 2005 9:20 pm Temat postu: |
|
|
Nie s±dze, ¿e s± to gwiazdki typu li¶æ. Je stosuje siê w efektach podobnych jak willow (wierzba), ogólnie "gwiazdy"* które przez d³ugi czas lec± w dól ci±gn±æ za sob± ma³y ogonek, czy ewentulanie frun± w dól i pala siê na czerwono. Tam co prawda jest przedstawione ma³e zdjêcie, nie caly film. Ale nie zapowiada mi siê na to by by³y to takie "gwiazdy"
Si³a bursta to wa¿na rzecz, ale wa¿niejsz± jest korpus - jego budowa. Choæ oczywiste ¿e te dwie rzeczy wspó³graj±. Nie trzeba mieæ niesamowicie mocnych burstów by zyskac mocny rozrzut. No oczywi¶cie nie mo¿e te¿ byæ to byle co. A ja ogólnie nie ufam Fbkom i tym podobnym materia³om. Wolê bursty takie, które same w sobie trzymaj± ten umiar, maj± to po¶redni± si³ê. Trzeba te¿ pamiêtac nie tylko o sile, a temp. bursta. Jak widzieli¶cie H3 piêknie siê spisa³ z ma³ymi torebkami feshowymi, mimo ¿e jest mocny. Tylko liczy siê jak pisa³em wy¿ej to w jakiej formie jest u¿yty co te¿ mówi o jego ogólnej ilo¶ci. Do tego sam fb to ca³kiem co innego, nie chodzi tylko ¿e jest bardzo mocny, ale ma te¿ bardzo du¿± temperaturê. Przy stosowaniu silnych £R nie mia³em problemu z zapalno¶ci±.. ale jak pisa³ o tym Arkadiusz, to zale¿y faktycznie od gwiazd. Tutaj czêsciej siê mo¿ê zdarzyæ, ¿e je po prostu rozrywa czy siê spalaj± w korpusie. Jak widaæ po naszych postach -szczegó³ów mnóstwo, po prostu zabraæ siê trzeba i srpawdziæ. Mo¿e ju¿ dosyæ pisania, co? Ja tak s±dze, najlepiej powolutku testowaæ "z g³ow±" i wtedy mo¿na co¶ pisaæ.
ps co do ilo¶ci to poprostu trzeba stosowaæ tak zwany umiar technologiczny Sukcesem jest znalezienie tych warto¶ci ¶rodkowych, tego optimum.
A chcia³em siê ograniczyæ w pisaniu tutaj...
* - dla mnie ciê¿ko to nazwaæ gwiazd±
£R - ³adunek rozrywaj±cy
pzdr.
P2 _________________ Szelka jest ma³ym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piêkny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

Do³±czy³: 03 Sie 2004 Posty: 260 Sk±d: Poznañ
|
Wys³any: Sob Pa¼ 22, 2005 10:03 am Temat postu: |
|
|
W szelkach < b±d¼ = 1" jako ³adunek rozrywaj±cy stosuje siê tylko i wy³±cznie proch fotob³yskowy. W 2" jest go jeszcze bardzo du¿o. Pó¼niej (wraz ze wzrostem kalibru) ilo¶æ FB wewn±trz szelki maleje bardzo szybko. Z tego co wiem to w 6" i > jest tylko granulat PCZ. Na tej stop klatce widzimy rozryw jednej szelki z baterii 2"
HellFire napisa³: | Tak...mysle, ze ci, ktorzy raz sprobowali i zaczeli kombinowac doskonale wiedza, ze jest to bodajrze najtrudniejsza "dzialka" pirotechniki widowiskowej, a to ze nie "puszczamy" rakietek tylko strzelamy jak artylerzysci jak najbardziej dodaje uroku calej sprawie. |
Piroman2 napisa³: | My¶le ¿e szelki wci±gaj± jeszcze bardziej w pó¼ñiejszym etapie, bo na pocz±tku to dla mnie jest jak po prostu chce siê co¶ zrobiæ to siê stara to zrobiæ, pó¼niej to daje po du..e jak siê cz³owiek narobi przy wiêkszej szelce a tu nic. |
Kurcze, normalnie paradoks. Tyle klêsk a ja jeszcze próbuje... ale z tego powodu, ¿e mnie to rajcuje - bêde próbowaæ dalej. A pozatym popatrzcie sobie ni¿ej jak macie chwilke
Szelka kulista 1 - 2,5"
Korpus:
¦r. zewn. 60mm
Grubo¶æ ¶cianki 3mm - 2x grubsza tektura + (po zamkniêciu) paski ta¶my papierowej nas±czone 50% roztworem wikola.
Opó¼niacz: Visco 3mm
Gwiazdy: Willow Tree nad którymi siê nie postara³em
Rozrywaj±cy: H3; bez torebeczki FB
Miotaj±cy: 17g H3
FILM
Macie dowód ¿e korpus mo¿e byæ zbyt mocny dla ³adunku rozrywaj±cego.
Zapomnia³em rêcznie ustawiæ ostro¶æ w kamerze...
Szelka cylindryczna 5 - 1,875"
Korpus:
¦r. zewn. 47mm
Wysoko¶æ 64mm
Grubo¶æ ¶cianki 2mm
Zatyczki tekturowe
Opó¼niacz: Visco 3mm
Gwiazdy: "Falls" i "Willow Tree" rozmieszczone w nastêpuj±cy sposób: góra i dó³ willowy, ¶rodek Falls
Rozrywaj±cy: H3 granulat
Miotaj±cy: 8g H3
FILM
Szkoda ¿e reszta willowów nie zapali³a siê. Za ma³o gwiazd posz³o do góry, i trochê za szybko siê spali³y. Ale ogólnie mo¿na to okre¶liæ swoistego rodzaju "popraw±".
Daje wam jeszcze gratisa (widaæ na filmach) - wzor instrukcji szelki do wydrukowania. Oczywi¶cie musi byæ certyfikat ISO Pirotechmana
plik worda
PS. Jak zwykle wulgarne komentarze delete lub cenzurka. _________________ 5, 10, 15 ?
75 : 15 : 10... i wszystko jasne |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wys³any: Nie Pa¼ 23, 2005 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Có¿.. zmieni³em pewn± rzecz i jak siê narazie okazuje nie wychodzi to na dobre. Chyba jednak nie oszukam(czyt. zast±pie) dobrego mocnego H3. Próby na dobrym prochu czarnym jako £R co¶ mi siê nie zbyt sprawdzaj±.
Oto 4 calowa szelka Ogon Tygrysa
http://s64.yousendit.com/d.aspx?id=1VJRCXNX7TBFC0UET8H5VJI8XO
Niestety rozrzut nie jest energiczny i nie za bardoz widaæ si³ê tych 4 cali.. nawet dzwiêk który towarzyszy rozerwaniu szelki mo¿e nam du¿o powiedzieæ. Szelka miotana 55g Pcz, da³em troszkê za d³ugi opó¼niacz:)
Ale pokombinuje jeszcze troszkê i zobacze co i jak...
pzdr.
P2 _________________ Szelka jest ma³ym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piêkny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
Do³±czy³: 04 Mar 2004 Posty: 292
|
Wys³any: Pon Pa¼ 24, 2005 10:18 pm Temat postu: |
|
|
hhmmm...na filmie wyglada to tak, jakby kula rozerwala sie tylko w jednym miejscu, najprawdopodobniej w miejscu wklejenia opozniacza. Tak sie dzieje, gdy £R ma za malego kopa, a wiec wniosek poprawny-chyba nie da rady bez starego, poczciwego H3.
Ostanio przetestowalem polaczenie H3+flashbag(niewielki ladunek fb zapakowany w papierek) w 2'' cylindryku i sprawilo sie ono lepiej niz oczekiwalem. Niewielki ladunek flash'a KClO3/Al umiesczony centralnie spowodowal, ze rozrzut byl gwaltowniejszy, bardziej energiczny i przede wszystkim zblizony do kulistego. Bylo to dla mnie pouczajace doswiadczenie, teoria sprawdzona-dziala i poleam kazdemu. Filmu nie ma i nie bedzie bo przez moje niedopatrzenie zamiast funkcji nagrywania, mialem wlaczona funkcje foto i aparacik strzelil dlugo naswietlana fotke plonacego lontu-w tym czasie juz bylo po wszystkim. Coz, za glupote sie placi, ale powiem jeszcze raz: polecam stosowanie flashbaga w cylindrykach w polaczeniu z granulatem H3, co prawda byla to tylko jedna proba, ale taki wynik nie mogl byc kwestia przypadku, zwlaszcza, ze przetestowalem wczesniej wiele innych rozwiazan i zadne nie dalo takiego efektu. Jak dalo sie raz to i nastepne beda, a wtedy dopilnuje zeby wszystko bylo zapiete na ostatni guzik i postaram sie juz zaprezentowac komplet zdjec i film.
Arek mial racje, dodatek fb (podkreslam dodatek nie baza) znacznie polepsza rozrzut i zamiast "otwierac" korpus w jednym czy dwoch miejscach, powoduje jego fragmentacje. Mimo iz rozryw jest bardzo energiczny i szybki, to temperatura jaka wytwarza flash podczas eksplozji nadal gwarantuje dobra zaplanosc.
pozdrawiam HF _________________ over...kszszszszszsz
Ostatnio zmieniony przez HellFire dnia Sro Pa¼ 26, 2005 12:05 pm, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wys³any: Wto Pa¼ 25, 2005 7:56 am Temat postu: h3 VS pcz |
|
|
Co do starego poczciwego H3 to ju¿ jestem przekonany na 99.9%, a czemu? Bo choæby Shimizu pisze o nim w swojej s³ynnej ksi±¿ce - "Fireworks, The art science and technique" . Tutaj praktyka z teori± ju¿ mnie bardzo przekonuje. Teraz ju¿ tylko czekam na nastêpne szelki z dobrym H3....
ps tak po za tym chcia³em jednak stosowaæ dobry pcz - taniej i bezpieczniej.
pzdr.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

Do³±czy³: 23 Sie 2005 Posty: 58
|
Wys³any: Pi± Pa¼ 28, 2005 5:01 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez zgodze sie ze do malych szelek (2"-3") stosowac nalezy tylko i wylacznie H3 z nosnikiem(luski ryzowe,trociny dla gryzoni itp) i to najlepiej z flashbagiem lub tez tak jak ja robie - wsypuje luzno FB do H3. Taka mieszanka daje bardzo energetyczny rozryw i zapewnia duza temperature a co za tym idzie poprawia zapalnosc *.
W wiekszych szelkach tj. powyzej 3" mozna juz stosowac PCz - mam tu na mysli DOBRY PCz, przy czym odrobina FB w centrum zawsze pomoze.
Ostatnio zrobilem 2" szelke cylindryczna z efektem Shimizu Silver Wave No.2 i ponizej zamieszczam filmik (wybaczcie jakosc...aparat cyfrowy, a i kamerzysta nie popisal sie bo kamerowal spod drzewa.. )
http://members.lycos.co.uk/wiktors/boro/Boro_silver_wave.avi
//Damian:
Niektórzy mog± nie wiedzieæ jak ¶ci±gn±æ ten plik. Nale¿y najpierw wej¶æ tutaj. I gitara gra.
uwagi co do tej szelki sa takie: mieszanka Shimizu Silver Wave No.2 pali se dosyc szybko i * musza byc dosc duze zeby stworzyla sie ladna palma.U mnie byly za male (wieksze by nie weszly do 2" szelki) i dlatego wyszlo tak a nie inaczej.. Nastepnym razem sprobuje jakiejs mieszanki na bazie KNO3/Al (Shimizu Falls lub Golden Wave), ktore jak sie domyslam, beda spalac sie wolniej. Acha moje * primowane byly PCz + pare % Al a bindowane lakierem NC bo oryginalny pomysl z dekstryna to jakis niewypal albo moje aluminium nie nadaje sie do tego przepisu bo jest powlekane stearyna i cala mieszanka b. niechetnie sie klei (czy ktos wie gdzie kupic W POLSCE niepowlekane Al?)
@ Piroman2
Czy dysponujesz ksiazka "Fireworks, The art science and technique" albo jakimis innymi o tej tematyce np seria ksiazek Billa Ofcy?
Pozdrawiam
Boro |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Damian

Do³±czy³: 03 Sie 2004 Posty: 260 Sk±d: Poznañ
|
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2005 9:38 am Temat postu: |
|
|
Boro napisa³: | wsypuje luzno FB do H3 |
nie chcia³bym aby mi taka szelka upad³a na ziemiê...
Boro napisa³: | Nastepnym razem sprobuje jakiejs mieszanki na bazie KNO3/Al (Shimizu Falls lub Golden Wave), ktore jak sie domyslam, beda spalac sie wolniej. |
Gwiazdy Falls spalaj± siê jeszcze szybciej ni¿ Silver Wave2 _________________ 5, 10, 15 ?
75 : 15 : 10... i wszystko jasne |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Boro

Do³±czy³: 23 Sie 2005 Posty: 58
|
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2005 1:20 pm Temat postu: |
|
|
@Damian
Dlaczego uwazasz ze wsypywanie FB do H3 to jest jakis problem? sam FB jest na kclo3 a H3 tez jakby nie bylo i do tego wegiel. To raczej wsypywanie FB do bursta na PCz (tak jak proponuja na cannonfuse.com)bylo by niebezpieczne ze wzgledu na zawartosc S w PCz. FB + H3 to kclo3, Al i C a to nie jest mieszanka jakos szczegolnie bardziej wrazliwa niz samo H3.... jedyne niebezpieczenstwo niesie zawartosc substancji organicznych w polaczeniu z kclo3 (np trociny,luski ryzowe,papier itp) ale przeciez sami stosujecie H3 na nosniku organicznym...
Troche mnie zmartwiles ze miesznaka Falls jest szybsza niz Silver Wave...znasz moze jakies inne, wolniejsze mieszanki na cos w stylu "bialy warkocz"? moze jakies mieszanki z puli 40 Winokur glitter comps?
Acha i czy komus udalo sie kiedys rolowac * z duza iloscia Al? wg mnie jest to niemozliwe przy proszku Al powlekanym stearyna (narazie nie udalo mi sie nigdzie W POLSCE znalezc niepowlekanego Al...)
Pozdrawiam,
Boro |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2005 2:24 pm Temat postu: |
|
|
W koñcu Boro za¶ co¶ napisa³e¶ i cieszy mnie to:) Bo jak niektórzy widz±, niewiele jest ludzi którzy siê na tym dobrze znaj±. Jesli chodzi o te ksia¿ki to niestety nie mam ¿adnej, tylko te 10 stron Shimizu co podawa³ kto¶ linka do strony...
Za orygina³ tej ksi±zki nawet w pdfie móg³bym zap³aciæ, to¿ to dla nas klasyka, powiedzia³bym "biblia szelek" . No ewentulanie jak kto¶ co¶ bêdzie bra³ z USA to mo¿na kupiæ nawet orygina³...
Je¶li chodzi o szelkê która ma jako burst H3, to mo¿liwy jest wybuch podczas jej silnego uderzenia o tward± powierzchniê. Ale H3 na no¶niku który nie ma kontaktu z innymi substancjami (siarka, twarde materia³y, szorstkie..) to nie jest a¿ taki wra¿liwy. Ale oczywi¶cie trzeba zachowaæ maksymaln± ostro¿no¶æ.
Te¿ nie wiem jak mo¿na by zrobiæ kuliste gwiazdki z du¿± ilo¶ci± p³atkowanego aluminium, szczególnie jak p³atki s± grube. Musz± byæ strarynowane bo inaczej nie by³o by z nich porzytku, automatyczna reakcja z wod± i innymi substancjami w gwiazdkach. Tutaj za to mog± pomóc inne lepiszcza jak alkoholowy r-r kalafonii i innne.
A co do szelki Boro, to ³adna, aczkolwiek faktycznie gwiazdy za szbko siê spali³y.. co¶ podobnego co ja mia³em we wcze¶niejszym filmie (u¿ywa³em Silver Wave2).
pzdr.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
PINOT

Do³±czy³: 25 Lis 2003 Posty: 428 Sk±d: Wroc³aw
|
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2005 3:01 pm Temat postu: |
|
|
Boro,
Aluminium niepowlekane w pyle jest stosowane jako dodatek do betonów komórkowych. Powoduje spienianie w kontakcie z zasadowymi sk³adnikami betonu.
Pytaj u dostawców do dobrych betoniarni - ja tak kiedy¶ kupi³em swój Al.
Powodzenia, PI _________________ Ciekawe kto bedzie pierwszym 80-cio latkiem na tym forum |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wys³any: Sob Pa¼ 29, 2005 9:28 pm Temat postu: |
|
|
O kurde... mam taki al w szkole, ale nie wydaje mi siê ¿e na nim bêdzie siê da³o ³atwo co¶ zarobiæ. W³a¶nie on jest z jakiej¶ tam fabryki i s³u¿y do produkcji betonu komórkowego, tak na nim pisze. Ale czy jest nie powlekany.. ciekawe.
pzdr.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
macabra
Do³±czy³: 16 Sty 2005 Posty: 31 Sk±d: Pu³tusk
|
Wys³any: Sro Lis 02, 2005 10:17 am Temat postu: |
|
|
Witam! Ostatnio zrobi³em ca³kiem przyzwoit± szeleczkê:
¶rednica: 7cm
opó¼niacz: visco 2mm
gwiazdki: TT i czerwone przechodzace w zielony
burst: FB
lift: P.cz - tym razem marny mi wyszed³ i dlatego taka ma³a wysoko¶æ
A oto filmik ( w dobrej jako¶ci bez kompresji):
http://rapidshare.de/files/7079725/szelka_ttgreenred2.avi.html
P.S czy stosowa³ kto¶ mieszankê pal±c± siê w widmie podczerwieni bo przy 2 kolorowych gwiazdkach jest bardzo przydatna do rozdzielania kolorów i iluzji jednoczesnego zap³onu 2 koloru. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wys³any: Czw Lis 03, 2005 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Szeleczka wysz³a ca³kiem ³adna, oczywi¶cie jak napisa³e¶ s³aby wystrza³, ale tym siê nie martw. Wg mnie wa¿niejsze, ¿e szelka wysz³a taka jak wysz³a, bo po co wyrzucaæ na 200m co¶ co na przyk³ad da 5 gwiazdek;)
Lifta dopracujesz.
Rozrzut "parasolka" ale bardzo ³adny, zapalno¶æ tak¿e dobra. Przypomina mi siê tutaj moja 13 szelka (film z cyklu 13 szelek), w³a¶nie rozmiarem podobna do Twojej, bo tak¿e 3" (75mm). Te¿ nisko wybuch³a, gwiazdy spad³y na ¶nieg i ogólnie efekt prawie identyczny. A by³o to ju¿ 9 miesiêcy temu:) S±dze ¿e teraz z dodatkowymi informacjami które siê juz pojawi³y na forum szybciej dojdziesz do wprawy.
Tak¿e gwiazdki dwukolorowe ³adne, ogólnie podoba³o mi siê i czekam na dalsze testy, filmy informacje.
pzdr.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
Do³±czy³: 04 Mar 2004 Posty: 292
|
Wys³any: Nie Lis 06, 2005 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam:)
Kolejna szelka w moim wykonaniu. Tym razem ponownie kulista 2'' (malenstwo ale udalo mi sie calkiem duzo z niego wycisnac).
Gwiazdki D1 kulane na szybk ow miseczce na okruchach masy czerwonej, generalnie nieksztaltne i o roznych rozmiarach, ale gdzie nie gdzie widac przejscie w czerwone. Jak zawsze cyfroweczka wspaniale oddaje efekt Na D1 to to nie wyglada, ale coz...to samo dzwiek
Kilka fotek z produkcji...

FILM
Rozrywajacy H3 z podsypka fb 70/30 KClO3/Al co widac na zdjeciu, opozniacz tradycyjnie tulejka prochowa z crossmatchem.
Gdyby nie to, ze gwiazdki byly roznych rozmiarow i masy to wyszlaby idealna kula, a tak kazda miala inny ped, ale najwazniejsze, ze udalo mi sie uzyskac kulisty rozrzut, jest ok i bedzie jeszcze lepiej
pozdrawiam HF _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
macabra
Do³±czy³: 16 Sty 2005 Posty: 31 Sk±d: Pu³tusk
|
Wys³any: Pon Lis 07, 2005 7:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich Ostatnio zrobi³em mini pokaz który sk³ada³ siê z 4 szelek kulistych (3"), jednej duzej cylindrycznej o¶rednicy ko³o 6,5cm, i jednej ma³ej cylindrycznej 2", oraz kilku star mineów
(Komet których widaæ na fotce nie u¿y³em w tym mini pokazie.) Niestety mo¼dzierze ³±czy³em w po¶piechu, bo niestety przez studia nie mog³em wcze¶niej ich przygotowac i trochê w zbyt krótkich odstêpach odpala³y te szeleczki. na dodatek miota³em na do¶æ s³abym lift powderze i dlatego niektóre szelki wybuch³y tu¿ nad ziemi±. Z pozytywnych rzeczy to stwierdzam ¿e dwukolorowe gwiazdki o rdzeniu "silver wave" i z zewnêtrzn± warstw± czerwon± ca³kiem piêknie siê prezentuj± na niebie, bo w dwu kolorowych - czerwono -zielonych przyda³aby siê warstwa rozdzielaj±ca pal±ca sie w widmie podczerwieni.
A oto film:
http://rapidshare.de/files/7098167/pokaz.avi.html
Ostatnio zmieniony przez macabra dnia Pon Lis 13, 2006 1:34 am, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Adrian
Do³±czy³: 28 Mar 2005 Posty: 94
|
Wys³any: Pon Lis 07, 2005 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Powiem tyle Macabra powinienen miec 6 gwiazdek ! Ale wg mnie oczywiscie
Wspaniale szelki!
Pozdrawiam Adrian
ps.Czekalem na film 30 min ALE WARTO BYLO ! Sciagac SCIAGAC !
ps. Idea³ TO DALEKO bo sam robie podobne szelki (moze ciut lepsze )
ale i tak ******
Ps3. A dlaczego wg mnie 6 gwiazdek bo wg mnie ty robisz cos swojego pokazujesz to czego niektrorym braknie a nie prawienie komuna³ów o komercji itp . Wg masz swoj styl i to jest wa¿ne . (choc wiadomo drogi sie lacza i dochodza do tego samego punktu )
EDIT3:
"Jak nie wiesz oco chodzi to we¼ sie kur** dowiedz " Eh .. Nie pisz bo widac ze masz w swych pracach co¶ swojego .. A to mi sie podoba i to wszystko 
Ostatnio zmieniony przez Adrian dnia Wto Lis 08, 2005 10:22 pm, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników na tym forum Nie mo¿esz pobieraæ plików z tego forum
|