Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Adrian
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2005 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Phew ... Cytat: | da rade tylko trzeba w odpowiednich proporcjach i zrobić kanał | grr....(Tak phewuje i grruje dlatego ze nie wiem jak zrobic kanał w sypkim paliwie )
Dobra ja ci powiem tyle choć nie mam dużego pojęcia o sr'ach ani o rakietach to ... najlepiej będzie jak skarmelizujesz ..
A ja mam pytanie jak mozna zrobic kanał w sypkim paliwie bo nie czaje Artura ?? Dali byście jakis link bo szukam i szukam i wyszukać nie moge..
mOżEcie mnie wyzywac od Lamusów szczeże to mnie to mało boli ... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
-arturo-

|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2005 4:51 pm Temat postu: |
|
|
no bierzesz sobie taki silniczek napełniony paliwem ubitym i bierzesz wsadzasz jakiś gwóźdź czy co, pokręcasz i wyjmujesz i jest kanał i wkładasz lont a z resztą nie wiem nie robiłem nigdy tak ale chyba można nie wiem  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2005 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Adrian - wiem że skarmelizowane będzie najlepsze...ale mi wyłącznie chodzi o paliwa niekarmelizowane (sypkie). Sprubuję zrobić kanał..wsadzić lont i zobacze czy wyjdze...jesli nie sprubuje bez kanału.
A może ktoś już prubuwał na nieskarmelizowanym robić takie coś ??? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Adrian
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2005 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Mój brat Tomasz robił (ala) karmelki bez skarmelizowania
Brał wode i dolewał do Kno3 i Cukru aż powstała papka następnie wlewał do korpusu stawiał na kaloryfer dawał dysze i zatrzyczki. Soilniki latały (Przynajmiej mi tak powiedział )
Jak nie to sprostować moją wypowiedz
Pozdrawiam
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mateusz(l33t)

Dołączył: 10 Lis 2003 Posty: 54 Skąd: chyba moge już napisać że jestem stąd xD
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2005 6:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
zrob kijanke na C35S na denaturacie, z kanalem mi takie lataly na paredziesiat metrow.. ALE TO JUZ BYLO jak wy szukacie?
Mateusz _________________ za grosz buntu  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Karmelek__
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2005 9:22 pm Temat postu: |
|
|
ja normalnie robie mocny papierowy korpus potem wlewam tam karmelka wsadzam zimnego ognia(no mam ostatnio problem z lontami)Dowszytskiego daje 2kropelki paliwa(na tego karmelka tak żebym miał pewność że się odpali)potem zawiązuje sznurkiem noi tyle lata pięknie może niebawem zrobie dużo większą rakietkee
Ehh a niemoge się doczekać aż będę robił laski dynamitu:D hehe |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wysłany: Pon Maj 16, 2005 12:50 pm Temat postu: |
|
|
ktoś napisał silnik z statecznikami. no właśnie ja tak robiłem długo zanim si e nauczyłem jak robić rakietę. silnik z rury alu i dysze betonowa latały tak wysoko że niebyło do końca widać co się dzieje w górze. moze ktoś tak robił(z większym,i silnikami ) i ma ochotę się pochwalić?? robie teraz silniki całkowicie z drewna i po 1 razie dzysza się zwiekasz ale ją gipsem zalepiam i scianki przejadę i już jest spokuj na d lugi czas. robie też mini model;e rakiet. jak by ktoś miał pomysły na mini mocne i niepalne siniki jak napchać w nie paliwo itd. i może ma jakieś fotki to niech wysle na pirochemik@wp.pl z góry dzieki |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|