Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
sk8

Do³±czy³: 04 Sty 2005 Posty: 29
|
Wys³any: Nie Mar 06, 2005 12:44 pm Temat postu: Gotowa rakieta |
|
|
post jest aktualny:D
Ostatnio zmieniony przez sk8 dnia Wto Mar 08, 2005 8:27 pm, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Go¶æ
|
Wys³any: Nie Mar 06, 2005 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam za³ó¿ sobie np. maila na wp i tam na dole w starej poczcie jest co¶ takiego jak moja strona kliknij ten link pojawi ci siê panel administracji za³ó¿ sobie domenê i za pomoc± menad¿era plików przenie¶ na serwer ten obrazek potem to ju¿ banalnie proste na forum kliknij przycisk Img w poscie pojawi ci siê [img] tu wpisz adres tego obrazka a nstêpnie jak klikniesz jeszcze raz Img* to pojawi ci siê [/img] i ca³a filozofia najlepiej sprawd¼ podgl±dem zanim wy¶lesz post czy wszystko dzia³a (poprawno¶æ linku) i ju¿ wysy³amy jest post z obrazkiem. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wys³any: Nie Mar 06, 2005 1:32 pm Temat postu: |
|
|
za³o¿y³em specjalnom pocztê z plikiem (projektem) wiêc niech ka¿dy kto che mi pomuc, poprawiæ, zmieñiæ projekt lub co¶ podpowiedziæ niech go ¶ci±gnie! rysunek13@WP.PL HAS£O 11111 i niech mi wy¶le poprawkê na fabiw@wp.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Yogi

Do³±czy³: 10 Sty 2003 Posty: 16 Sk±d: Gdynia
|
Wys³any: Wto Mar 08, 2005 12:24 pm Temat postu: |
|
|
http://imageshack.us/ tam sie ³atwo dodaje obrazki i do tego odrazu masz link do wklejenia na forum. i uzywaj gifów a nie bmp obrazek zajmowa³ 3MB teraz mniej ni¿ 3159 kB teraz 15kB. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kacper

Do³±czy³: 17 Maj 2003 Posty: 180 Sk±d: Kraków
|
Wys³any: Wto Mar 08, 2005 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
czy móg³by¶ opisaæ konkretniej budowe SR?! Poza tym rakieta nie ma stateczników - tak ma byæ?? Po co w karmelku a¿ 5% opi³ków ¿elaza dla iskier wystarczy³o by z 2% poza tym du¿o lepsze s± metale jedno i dwuwarto¶ciowe (przede wszystkim pierwsza i druga kolumna u. okresowego)... Jeszcze jedno bo chyba nie rozumiem - silnik jest zbudowany odrazu w korpusie rakiety?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wys³any: Wto Mar 08, 2005 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Przedewszystkim to dziêkuje yogi za dodanie mojego obrazka. oczywi¶cie ¿e nie rozmuniesz mojego modelu bo jest zrobiony po amatorsku. jeszcze niewiem jakie daæ stateczniki. chodzi o to ¿e silnik to zwyk³e zwe¿enie . wk³adam tak jak narysunku taki ,,silniczek" i wszystko tak jak na rysunku tylko spadpchron wiêkszy o 8 cm. my¶le ¿e powienien troche pozmieniaæ rozmiary, ale mam nadzieje ¿e wy mi w tym pomo¿ecie. 5% bo tak zawsze dodaje i jest super spala siê równo cze¶nie i troche szybice tak robiê i tak ju¿ zostanie. (mam jeszcze w tym cel). a obrazek zajmowa³ u mnie 1.5mg i mo¿re dlatego ¿e otwiera³em go innym programem. narazie mam zrobion± rure i g³owice i spadochron a na jutro resztê dokoñcxze, wiêc pisaæ ile wlezie jeszcze dzi¶ a ja jtro wszystko przestudiuje! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbigniew

Do³±czy³: 11 Cze 2004 Posty: 202 Sk±d: z Piek³a
|
Wys³any: Sro Mar 09, 2005 4:19 pm Temat postu: |
|
|
czyli ze silnik i rakieta maja jedna obudowe? Cos nie tak
A spadochron tez moze nie zadzialac tak jak chcesz... _________________ Bóg sprawi³, ¿e wci±¿ id±... Rozs±dek - ¿e dotr±! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hubcio

Do³±czy³: 05 Sty 2005 Posty: 375 Sk±d: tiaaa
|
Wys³any: Sro Mar 09, 2005 6:59 pm Temat postu: |
|
|
Cze¶æ wszystkim.
Do Sk8 jak± mieszank± wyrzucisz spadochron?? _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wys³any: Czw Mar 10, 2005 9:10 am Temat postu: |
|
|
mieszanka to proch czarny(w projekcie pisze) prezegryzany 1 raz. najbardziej mi zalerzy na tym aby polecia³a. chcia³bym aby kto¶ mi wyt³umaczy³ na czym poega ró¿nica budowie silnika w korpusie rakiety a oddzielnie bo ja niebardzo eirm pozaty chcia³ bym aby kto¶ napisa³ czy wylot silnika ma dobra srednic
ps. rakieta jest ju¿ skoñczona i dzi¶ odbêdzie siê start *(chyba ¿e zawiedzie pogoda) ale piszcie dalej bo zacznê robiæ kolejny model. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wys³any: Czw Mar 10, 2005 5:39 pm Temat postu: |
|
|
dzi¶ odby³ siê start, jak wiadomo jest to rakieta amatorska i niestety nie polecia³a. na samym pocz±tku wybuch³a(¿le musia³em nawin±æ korpus) polecia³a na jakie¶ 5 m a spadochron otworzy³ siê dopiero na ziemi. ju¿ zaczynam robiæ nowy model ale my¶le sk±d wzi±¶æ gotow± rurkê na model. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rafa³

Do³±czy³: 27 Sty 2005 Posty: 81 Sk±d: to umiesz??
|
Wys³any: Pi± Mar 11, 2005 10:36 pm Temat postu: |
|
|
zrób z papieru kupne te co s± dostêpne (czyli pcv, plastik)
s± ciê¿kie
a co do tej rakiety to tam by³y dwa silniki czy co??
i silnik siê zazwyczaj robi oddzielnie z wielu powodów(nawet fajniej jest jak masz kilka czê¶ci ) _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wys³any: Nie Mar 13, 2005 5:40 pm Temat postu: |
|
|
no dobra ale ciêzko to po³±czyæ, a PCV mi prtzepali³o!. silnik jest jeden! tyl;ko ma 2 zatyczki(wszystko jest na rysunku. przedewszystkim to wiêcej pisaæ na temat zmian bo nie wierze ¿e zrobi³em wszystko prawie dobrze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Yousuke

Do³±czy³: 17 Pa¼ 2004 Posty: 53
|
Wys³any: Pon Mar 14, 2005 10:10 pm Temat postu: |
|
|
poco ci spadochron jak slnik niejst montowany oddzielnie??? Pzeciez korpus i tak jest do wyzucenia rurki pcv uzywaj do korpusu rakiery nie silnika na korpus silnika nadaje sie dobrze grubsza kartonowa rurka. A i gdy juz dopracujesz model rakietki to niebedziesz musia³ go zaczynac odposz±tku dasz tylko nowy silnik i po problemie  _________________ http://www.e-humor.biz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wys³any: Sro Mar 16, 2005 5:46 pm Temat postu: |
|
|
w moim przypadku to zmieniam korpus a nie silnik:d wszystko zaleqwam szk³em. teraz robie z grubego papieru i wklejam miern± kamerkê, abym móg³ powybieraæ zdjêcia z filmiku nakrêconego na górze. spadochron g³ownie testowa³em(rozpiêto¶æ do ciêzaru i czy wypadnie, je¶li zdjêcia maj± byæ dobre to musi wolno spadaæ rakieta)tym razem silnik jest oddzielny:d dziêki za rady, napewno skorzystam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|