Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

Gotowa rakieta

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
sk8

Do陰czy�: 04 Sty 2005

PostWys豉ny: Nie Mar 06, 2005 12:44 pm    Temat postu: Gotowa rakieta Odpowiedz z cytatem

post jest aktualny:D

Ostatnio zmieniony przez sk8 dnia Wto Mar 08, 2005 8:27 pm, w ca這軼i zmieniany 4 razy
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email Adres AIM
maxlam
Go嗆

PostWys豉ny: Nie Mar 06, 2005 12:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam za堯� sobie np. maila na wp i tam na dole w starej poczcie jest co� takiego jak moja strona kliknij ten link pojawi ci si� panel administracji za堯� sobie domen� i za pomoc� menad瞠ra plik闚 przenie� na serwer ten obrazek potem to ju� banalnie proste na forum kliknij przycisk Img w poscie pojawi ci si� [img] tu wpisz adres tego obrazka a nst瘼nie jak klikniesz jeszcze raz Img* to pojawi ci si� [/img] i ca豉 filozofia najlepiej sprawd� podgl康em zanim wy郵esz post czy wszystko dzia豉 (poprawno嗆 linku) i ju� wysy豉my jest post z obrazkiem.
Powr鏒 do g鏎y
sk8

PostWys豉ny: Nie Mar 06, 2005 1:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

za這篡貫m specjalnom poczt� z plikiem (projektem) wi璚 niech ka盥y kto che mi pomuc, poprawi�, zmie鎴� projekt lub co� podpowiedzi� niech go 軼i庵nie! rysunek13@WP.PL HASΜ 11111 i niech mi wy郵e poprawk� na fabiw@wp.pl
Powr鏒 do g鏎y
Yogi

Do陰czy�: 10 Sty 2003
Sk康: Gdynia

PostWys豉ny: Wto Mar 08, 2005 12:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://imageshack.us/ tam sie 豉two dodaje obrazki i do tego odrazu masz link do wklejenia na forum. i uzywaj gif闚 a nie bmp obrazek zajmowa� 3MB teraz mniej ni� 3159 kB teraz 15kB.
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email
Kacper

Do陰czy�: 17 Maj 2003
Sk康: Krak闚

PostWys豉ny: Wto Mar 08, 2005 2:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
czy m鏬豚y� opisa� konkretniej budowe SR?! Poza tym rakieta nie ma statecznik闚 - tak ma by�?? Po co w karmelku a� 5% opi趾闚 瞠laza dla iskier wystarczy這 by z 2% poza tym du穎 lepsze s� metale jedno i dwuwarto軼iowe (przede wszystkim pierwsza i druga kolumna u. okresowego)... Jeszcze jedno bo chyba nie rozumiem - silnik jest zbudowany odrazu w korpusie rakiety??
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied� stron� autora
sk8

PostWys豉ny: Wto Mar 08, 2005 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Przedewszystkim to dzi瘯uje yogi za dodanie mojego obrazka. oczywi軼ie 瞠 nie rozmuniesz mojego modelu bo jest zrobiony po amatorsku. jeszcze niewiem jakie da� stateczniki. chodzi o to 瞠 silnik to zwyk貫 zwe瞠nie . wk豉dam tak jak narysunku taki ,,silniczek" i wszystko tak jak na rysunku tylko spadpchron wi瘯szy o 8 cm. my郵e 瞠 powienien troche pozmienia� rozmiary, ale mam nadzieje 瞠 wy mi w tym pomo瞠cie. 5% bo tak zawsze dodaje i jest super spala si� r闚no cze郾ie i troche szybice tak robi� i tak ju� zostanie. (mam jeszcze w tym cel). a obrazek zajmowa� u mnie 1.5mg i mo穋e dlatego 瞠 otwiera貫m go innym programem. narazie mam zrobion� rure i g這wice i spadochron a na jutro reszt� doko鎍xze, wi璚 pisa� ile wlezie jeszcze dzi� a ja jtro wszystko przestudiuje!
Powr鏒 do g鏎y
Zbigniew

Do陰czy�: 11 Cze 2004
Sk康: z Piek豉

PostWys豉ny: Sro Mar 09, 2005 4:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli ze silnik i rakieta maja jedna obudowe? Cos nie tak Confused
A spadochron tez moze nie zadzialac tak jak chcesz...

Hubcio

Do陰czy�: 05 Sty 2005
Sk康: tiaaa

PostWys豉ny: Sro Mar 09, 2005 6:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cze嗆 wszystkim.
Do Sk8 jak� mieszank� wyrzucisz spadochron??

Smile
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆
sk8

PostWys豉ny: Czw Mar 10, 2005 9:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mieszanka to proch czarny(w projekcie pisze) prezegryzany 1 raz. najbardziej mi zalerzy na tym aby polecia豉. chcia豚ym aby kto� mi wyt逝maczy� na czym poega r騜nica budowie silnika w korpusie rakiety a oddzielnie bo ja niebardzo eirm pozaty chcia� bym aby kto� napisa� czy wylot silnika ma dobra srednic
ps. rakieta jest ju� sko鎍zona i dzi� odb璠zie si� start *(chyba 瞠 zawiedzie pogoda) ale piszcie dalej bo zaczn� robi� kolejny model.
Powr鏒 do g鏎y
sk8

PostWys豉ny: Czw Mar 10, 2005 5:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzi� odby� si� start, jak wiadomo jest to rakieta amatorska i niestety nie polecia豉. na samym pocz徠ku wybuch豉(磧e musia貫m nawin望 korpus) polecia豉 na jakie� 5 m a spadochron otworzy� si� dopiero na ziemi. ju� zaczynam robi� nowy model ale my郵e sk康 wzi捷� gotow� rurk� na model.
Powr鏒 do g鏎y
Rafa�

Do陰czy�: 27 Sty 2005
Sk康: to umiesz??

PostWys豉ny: Pi� Mar 11, 2005 10:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zr鏏 z papieru kupne te co s� dost瘼ne (czyli pcv, plastik)
s� ci篹kie
a co do tej rakiety to tam by造 dwa silniki czy co??
i silnik si� zazwyczaj robi oddzielnie z wielu powod闚(nawet fajniej jest jak masz kilka cz窷ci Smile )

PostWys豉ny: Nie Mar 13, 2005 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no dobra ale ci瞛ko to po陰czy�, a PCV mi prtzepali這!. silnik jest jeden! tyl;ko ma 2 zatyczki(wszystko jest na rysunku. przedewszystkim to wi璚ej pisa� na temat zmian bo nie wierze 瞠 zrobi貫m wszystko prawie dobrze.
Powr鏒 do g鏎y
Yousuke

Do陰czy�: 17 Pa� 2004

PostWys豉ny: Pon Mar 14, 2005 10:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poco ci spadochron jak slnik niejst montowany oddzielnie??? Pzeciez korpus i tak jest do wyzucenia Wink rurki pcv uzywaj do korpusu rakiery nie silnika na korpus silnika nadaje sie dobrze grubsza kartonowa rurka. A i gdy juz dopracujesz model rakietki to niebedziesz musia� go zaczynac odposz徠ku dasz tylko nowy silnik i po problemie Wink
sk8

PostWys豉ny: Sro Mar 16, 2005 5:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w moim przypadku to zmieniam korpus a nie silnik:d wszystko zaleqwam szk貫m. teraz robie z grubego papieru i wklejam miern� kamerk�, abym m鏬� powybiera� zdj璚ia z filmiku nakr璚onego na g鏎ze. spadochron g這wnie testowa貫m(rozpi皻o嗆 do ci瞛aru i czy wypadnie, je郵i zdj璚ia maj� by� dobre to musi wolno spada� rakieta)tym razem silnik jest oddzielny:d dzi瘯i za rady, napewno skorzystam
Powr鏒 do g鏎y
Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚
Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach
Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach
Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum
Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum