Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sk8

|
Wysłany: Nie Mar 06, 2005 12:44 pm Temat postu: Gotowa rakieta |
|
|
post jest aktualny:D
Ostatnio zmieniony przez sk8 dnia Wto Mar 08, 2005 8:27 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maxlam Gość
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2005 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam załóż sobie np. maila na wp i tam na dole w starej poczcie jest coś takiego jak moja strona kliknij ten link pojawi ci się panel administracji załóż sobie domenę i za pomocą menadżera plików przenieś na serwer ten obrazek potem to już banalnie proste na forum kliknij przycisk Img w poscie pojawi ci się [img] tu wpisz adres tego obrazka a nstępnie jak klikniesz jeszcze raz Img* to pojawi ci się [/img] i cała filozofia najlepiej sprawdź podglądem zanim wyślesz post czy wszystko działa (poprawność linku) i już wysyłamy jest post z obrazkiem. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wysłany: Nie Mar 06, 2005 1:32 pm Temat postu: |
|
|
założyłem specjalnom pocztę z plikiem (projektem) więc niech każdy kto che mi pomuc, poprawić, zmieńić projekt lub coś podpowiedzić niech go ściągnie! rysunek13@WP.PL HASŁO 11111 i niech mi wyśle poprawkę na fabiw@wp.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Yogi

|
Wysłany: Wto Mar 08, 2005 12:24 pm Temat postu: |
|
|
http://imageshack.us/ tam sie łatwo dodaje obrazki i do tego odrazu masz link do wklejenia na forum. i uzywaj gifów a nie bmp obrazek zajmował 3MB teraz mniej niż 3159 kB teraz 15kB. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kacper

|
Wysłany: Wto Mar 08, 2005 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
czy mógłbyś opisać konkretniej budowe SR?! Poza tym rakieta nie ma stateczników - tak ma być?? Po co w karmelku aż 5% opiłków żelaza dla iskier wystarczyło by z 2% poza tym dużo lepsze są metale jedno i dwuwartościowe (przede wszystkim pierwsza i druga kolumna u. okresowego)... Jeszcze jedno bo chyba nie rozumiem - silnik jest zbudowany odrazu w korpusie rakiety?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wysłany: Wto Mar 08, 2005 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Przedewszystkim to dziękuje yogi za dodanie mojego obrazka. oczywiście że nie rozmuniesz mojego modelu bo jest zrobiony po amatorsku. jeszcze niewiem jakie dać stateczniki. chodzi o to że silnik to zwykłe zweżenie . wkładam tak jak narysunku taki ,,silniczek" i wszystko tak jak na rysunku tylko spadpchron większy o 8 cm. myśle że powienien troche pozmieniać rozmiary, ale mam nadzieje że wy mi w tym pomożecie. 5% bo tak zawsze dodaje i jest super spala się równo cześnie i troche szybice tak robię i tak już zostanie. (mam jeszcze w tym cel). a obrazek zajmował u mnie 1.5mg i możre dlatego że otwierałem go innym programem. narazie mam zrobioną rure i głowice i spadochron a na jutro resztę dokońcxze, więc pisać ile wlezie jeszcze dziś a ja jtro wszystko przestudiuje! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbigniew

|
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 4:19 pm Temat postu: |
|
|
czyli ze silnik i rakieta maja jedna obudowe? Cos nie tak
A spadochron tez moze nie zadzialac tak jak chcesz... _________________ Bóg sprawił, że wciąż idą... Rozsądek - że dotrą! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Hubcio

|
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 6:59 pm Temat postu: |
|
|
Cześć wszystkim.
Do Sk8 jaką mieszanką wyrzucisz spadochron?? _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wysłany: Czw Mar 10, 2005 9:10 am Temat postu: |
|
|
mieszanka to proch czarny(w projekcie pisze) prezegryzany 1 raz. najbardziej mi zalerzy na tym aby poleciała. chciałbym aby ktoś mi wytłumaczył na czym poega różnica budowie silnika w korpusie rakiety a oddzielnie bo ja niebardzo eirm pozaty chciał bym aby ktoś napisał czy wylot silnika ma dobra srednic
ps. rakieta jest już skończona i dziś odbędzie się start *(chyba że zawiedzie pogoda) ale piszcie dalej bo zacznę robić kolejny model. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wysłany: Czw Mar 10, 2005 5:39 pm Temat postu: |
|
|
dziś odbył się start, jak wiadomo jest to rakieta amatorska i niestety nie poleciała. na samym początku wybuchła(żle musiałem nawinąć korpus) poleciała na jakieś 5 m a spadochron otworzył się dopiero na ziemi. już zaczynam robić nowy model ale myśle skąd wziąść gotową rurkę na model. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rafał

|
Wysłany: Pią Mar 11, 2005 10:36 pm Temat postu: |
|
|
zrób z papieru kupne te co są dostępne (czyli pcv, plastik)
są ciężkie
a co do tej rakiety to tam były dwa silniki czy co??
i silnik się zazwyczaj robi oddzielnie z wielu powodów(nawet fajniej jest jak masz kilka części ) _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wysłany: Nie Mar 13, 2005 5:40 pm Temat postu: |
|
|
no dobra ale cięzko to połączyć, a PCV mi prtzepaliło!. silnik jest jeden! tyl;ko ma 2 zatyczki(wszystko jest na rysunku. przedewszystkim to więcej pisać na temat zmian bo nie wierze że zrobiłem wszystko prawie dobrze. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Yousuke

|
Wysłany: Pon Mar 14, 2005 10:10 pm Temat postu: |
|
|
poco ci spadochron jak slnik niejst montowany oddzielnie??? Pzeciez korpus i tak jest do wyzucenia rurki pcv uzywaj do korpusu rakiery nie silnika na korpus silnika nadaje sie dobrze grubsza kartonowa rurka. A i gdy juz dopracujesz model rakietki to niebedziesz musiał go zaczynac odposzątku dasz tylko nowy silnik i po problemie  _________________ http://www.e-humor.biz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sk8

|
Wysłany: Sro Mar 16, 2005 5:46 pm Temat postu: |
|
|
w moim przypadku to zmieniam korpus a nie silnik:d wszystko zaleqwam szkłem. teraz robie z grubego papieru i wklejam mierną kamerkę, abym mógł powybierać zdjęcia z filmiku nakręconego na górze. spadochron głownie testowałem(rozpiętość do cięzaru i czy wypadnie, jeśli zdjęcia mają być dobre to musi wolno spadać rakieta)tym razem silnik jest oddzielny:d dzięki za rady, napewno skorzystam |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|