Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gotowa rakieta

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> Modele rakiet.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sk8

PostWysłany: Nie Mar 06, 2005 12:44 pm    Temat postu: Gotowa rakieta Odpowiedz z cytatem

post jest aktualny:D

Ostatnio zmieniony przez sk8 dnia Wto Mar 08, 2005 8:27 pm, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM  
maxlam
Gość

PostWysłany: Nie Mar 06, 2005 12:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam załóż sobie np. maila na wp i tam na dole w starej poczcie jest coś takiego jak moja strona kliknij ten link pojawi ci się panel administracji załóż sobie domenę i za pomocą menadżera plików przenieś na serwer ten obrazek potem to już banalnie proste na forum kliknij przycisk Img w poscie pojawi ci się [img] tu wpisz adres tego obrazka a nstępnie jak klikniesz jeszcze raz Img* to pojawi ci się [/img] i cała filozofia najlepiej sprawdź podglądem zanim wyślesz post czy wszystko działa (poprawność linku) i już wysyłamy jest post z obrazkiem.
Powrót do góry

sk8

PostWysłany: Nie Mar 06, 2005 1:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

założyłem specjalnom pocztę z plikiem (projektem) więc niech każdy kto che mi pomuc, poprawić, zmieńić projekt lub coś podpowiedzić niech go ściągnie! rysunek13@WP.PL HASŁO 11111 i niech mi wyśle poprawkę na fabiw@wp.pl
Powrót do góry
Yogi

PostWysłany: Wto Mar 08, 2005 12:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://imageshack.us/ tam sie łatwo dodaje obrazki i do tego odrazu masz link do wklejenia na forum. i uzywaj gifów a nie bmp obrazek zajmował 3MB teraz mniej niż 3159 kB teraz 15kB.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Kacper

PostWysłany: Wto Mar 08, 2005 2:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
czy mógłbyś opisać konkretniej budowe SR?! Poza tym rakieta nie ma stateczników - tak ma być?? Po co w karmelku aż 5% opiłków żelaza dla iskier wystarczyło by z 2% poza tym dużo lepsze są metale jedno i dwuwartościowe (przede wszystkim pierwsza i druga kolumna u. okresowego)... Jeszcze jedno bo chyba nie rozumiem - silnik jest zbudowany odrazu w korpusie rakiety??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
sk8

PostWysłany: Wto Mar 08, 2005 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Przedewszystkim to dziękuje yogi za dodanie mojego obrazka. oczywiście że nie rozmuniesz mojego modelu bo jest zrobiony po amatorsku. jeszcze niewiem jakie dać stateczniki. chodzi o to że silnik to zwykłe zweżenie . wkładam tak jak narysunku taki ,,silniczek" i wszystko tak jak na rysunku tylko spadpchron większy o 8 cm. myśle że powienien troche pozmieniać rozmiary, ale mam nadzieje że wy mi w tym pomożecie. 5% bo tak zawsze dodaje i jest super spala się równo cześnie i troche szybice tak robię i tak już zostanie. (mam jeszcze w tym cel). a obrazek zajmował u mnie 1.5mg i możre dlatego że otwierałem go innym programem. narazie mam zrobioną rure i głowice i spadochron a na jutro resztę dokońcxze, więc pisać ile wlezie jeszcze dziś a ja jtro wszystko przestudiuje!
Powrót do góry
Zbigniew

PostWysłany: Sro Mar 09, 2005 4:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli ze silnik i rakieta maja jedna obudowe? Cos nie tak Confused
A spadochron tez moze nie zadzialac tak jak chcesz...

Hubcio

PostWysłany: Sro Mar 09, 2005 6:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć wszystkim.
Do Sk8 jaką mieszanką wyrzucisz spadochron??

Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
sk8

PostWysłany: Czw Mar 10, 2005 9:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mieszanka to proch czarny(w projekcie pisze) prezegryzany 1 raz. najbardziej mi zalerzy na tym aby poleciała. chciałbym aby ktoś mi wytłumaczył na czym poega różnica budowie silnika w korpusie rakiety a oddzielnie bo ja niebardzo eirm pozaty chciał bym aby ktoś napisał czy wylot silnika ma dobra srednic
ps. rakieta jest już skończona i dziś odbędzie się start *(chyba że zawiedzie pogoda) ale piszcie dalej bo zacznę robić kolejny model.
Powrót do góry
sk8

PostWysłany: Czw Mar 10, 2005 5:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziś odbył się start, jak wiadomo jest to rakieta amatorska i niestety nie poleciała. na samym początku wybuchła(żle musiałem nawinąć korpus) poleciała na jakieś 5 m a spadochron otworzył się dopiero na ziemi. już zaczynam robić nowy model ale myśle skąd wziąść gotową rurkę na model.
Powrót do góry
Rafał

PostWysłany: Pią Mar 11, 2005 10:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zrób z papieru kupne te co są dostępne (czyli pcv, plastik)
są ciężkie
a co do tej rakiety to tam były dwa silniki czy co??
i silnik się zazwyczaj robi oddzielnie z wielu powodów(nawet fajniej jest jak masz kilka części Smile )

PostWysłany: Nie Mar 13, 2005 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no dobra ale cięzko to połączyć, a PCV mi prtzepaliło!. silnik jest jeden! tyl;ko ma 2 zatyczki(wszystko jest na rysunku. przedewszystkim to więcej pisać na temat zmian bo nie wierze że zrobiłem wszystko prawie dobrze.
Powrót do góry
Yousuke

PostWysłany: Pon Mar 14, 2005 10:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poco ci spadochron jak slnik niejst montowany oddzielnie??? Pzeciez korpus i tak jest do wyzucenia Wink rurki pcv uzywaj do korpusu rakiery nie silnika na korpus silnika nadaje sie dobrze grubsza kartonowa rurka. A i gdy juz dopracujesz model rakietki to niebedziesz musiał go zaczynac odposzątku dasz tylko nowy silnik i po problemie Wink
sk8

PostWysłany: Sro Mar 16, 2005 5:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w moim przypadku to zmieniam korpus a nie silnik:d wszystko zaleqwam szkłem. teraz robie z grubego papieru i wklejam mierną kamerkę, abym mógł powybierać zdjęcia z filmiku nakręconego na górze. spadochron głownie testowałem(rozpiętość do cięzaru i czy wypadnie, jeśli zdjęcia mają być dobre to musi wolno spadać rakieta)tym razem silnik jest oddzielny:d dzięki za rady, napewno skorzystam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona Główna -> Modele rakiet. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: