Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
HellFire
|
Wysłany: Nie Gru 05, 2004 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Dla leniwych....
HellFire napisał: |
MSZANKA:(proporcje ze stpiny Pirotechmana-julex daruj se komentarze-po prostu na niej jara sie najlepiej i tyle)
9:1 KClO3:S
Gotowa mieszanke rozrabiamy z silikonem w proporcjach
7(mieszanka):5(silikon)
Wszystko dokladnie wymieszac-powstaje gesta masa, ktora pakujemy do strzykawki 5ml wysmarowanej od srodka olejem (ma najlepsza srednice wylotu), wyciskamy i po paru godzinach jest gotowe.
Pali sie ok 1cm/s, nie gasnie pod woda i od podmuchow powietrza.
12g gotowej masy silikonowej to 1,20m stopinki przy uzyciu strzykawki 5ml.
Koszt jednego metra stopsilka to ok 25gr
naprawde warto sprobowac
|
postepowac zgodnie z przepisem a wszystko wyjdzie. _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dave
|
Wysłany: Nie Gru 05, 2004 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Tak, Hellfire ma racje dav88.Stopsil wykonany wg. jego proporcji pali sie naprawde extra.Wiec powtorze jeszcze raz dla wszystkich niedowiarkow i tych ktorym nie pali sie pod woda: WYKONAC DOKLADNIE WG PROPORCJI I DOKLADNIE WYMIESZAC a na pewno wyjdzie. Zaniedlugo zrobie pare wodoszczelnych petard odpalanych oczywiscie na stopsilku, bo normalnie jestem ciekawy jak to wyglada wystrzal pod woda...
Pozdro.[/b] _________________ Never say never! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
crave
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2005 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Ja robiłem ~1mm (wyciskany ze strzykawki) i paliło się bezproblemowo pod wodą i w kanale. Chloran + siarka + silikon. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wamp30

|
Wysłany: Czw Lip 14, 2005 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Sorka ale temat mnie ciekawi
Chodzi mi tu o to czy ktoś próbował tego stopsilka na KMnO4 ?
Jeśli tak to jakich proporcji użył i jak ogólnie mu wyszedł.
Bo jakoś tak fajniej wyglądał na tej stronce "ameryckiej"
Pozdro Wamp30 _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kapucino

|
Wysłany: Czw Lip 14, 2005 9:55 pm Temat postu: |
|
|
czy ja wiem jakby się to paliło na KMnO4 na pewno KClO3 będzie lepsze. i KMnO4 po dodaniu do silikunu po pewnym czasie brązowieje ale nie wiem czy to w czymś przeszkadza _________________ GG: 3575667
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piroman2

|
Wysłany: Czw Lip 14, 2005 11:47 pm Temat postu: |
|
|
w tym momencie kmno4 sie rozkłada na MnO2, m.in. .. czyli mieszanka traci swoje wlaściwości z czasem.
ps Jak na KClO3 Wam szkoda.. darujcie sobie piro;) _________________ Szelka jest małym nasionkiem, z którego na niebie wyrasta piękny kwiat. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wamp30

|
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 1:16 pm Temat postu: |
|
|
niechodzi o to że mi szkoda KClO3 ale poprostu na tej stronce ten na KMnO4 jakoś fajniej sie palił z moijego punktu widzenia. _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mystic Vintage

|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 10:07 am Temat postu: |
|
|
hehe ja zawsze wprowadzam jakieś modyfikacje Dodałem proch czekoladowy i nie szkoda, ani nic w tym rodzaju
Zaschło mi zanim zdążyłem wycisnąć, to zgniotłem to wałkiem do ciasta i wyciąłem nożyczkami cieńkie paski Fajnie się pali Zrobie dzisiaj jakąś miłą petardke...
ps. Widze że nawet UC bawi się w piro!  _________________ Grunge is dead but live in us.
gg:9293512 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
stuf

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 12:38 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Na wstępie chciałem przeprosić za odgrzebywanie tematu. Wielki szacuneczek dla pana HF
I tu dla niedowiarków albo tych których ręce bolą Zrobilem takowego stopsilka w/g przepisu czyli 9 gram KCLO3 / 1 gram siarki ( to dla nowych). Szczerze to bez rzadnych problemów. Palił sie już jak był mokry.. Z biegiem czasu ( 1 godz. przy farelce) palił sie już znacznie szybciej
Co do bolących rąk ( miałem dość po 1,5 metra ) wymyśliłem to ( działa jak cholera ):
http://stuf.one.pl/foty/Zdjecie009.jpg
http://stuf.one.pl/foty/Zdjecie010.jpg
(sorki za jakość [telefon])
Teraz przy nastepnej parti chce zrobic to samo tylko ze zamiast deski zastosuje rozpięty drut. Wyciskająć imadlem stopsila, bedzie on zwisal na jakies 80 cm w doł. Potem odrywamy tym rozpiętym drucikiem przy samej strzykawce zagniatająć na drucie... będą idealnie proste bo na desce widac jak to wychodzi
Postaram się wkrótce zrobic filmik ze spalania i obliczyc z jaką prędkością się pali.
Pozdrawiam _________________

Ostatnio zmieniony przez stuf dnia Pią Gru 02, 2005 4:21 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 4:13 pm Temat postu: |
|
|
stuf napisał: | Wyciskająć imadlem stopsila, bedzie on zwisal na jakies 80 cm w doł |
Ludzie, no co wy z tym imadlem i rekoma
Przeciez pisalem wyraznie, olej do smazenia wystraczy.
Posmarujcie strzykawke od srodka olejem i idzie jak maselko.
pozdrawiam HF _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
stuf

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 4:16 pm Temat postu: |
|
|
HF smarowalem ale serio lapa nasuwa po jakims czasie.. moze strzykawa do >tyłek<... Piszac tego posta kierowalem sie do ludzi ktorzy maja taki problem jak ja i tyle.. chcecie to skasujcie
PS. CZY WYSWIETLAJA SIE TE FOTY CZY NIE ??
pzdr.
no i malina !! BTW. HF jakiej srednicy masz dokladnie ten swoj stopsil ?? nie moglem nigdzie dostac 5 ml. tylko z 10 -ki robilem... jakos dlugo skurczybyk sie pal.. jak czekasz na jebniecie to mozna skisnac i jajko zniesc dodam tylko tyle ze pali sie zajebiscie stabilnie i pozostawia twrda krzemionke.
pzdr.
//nie piszmy jednego pod drugim _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 4:40 pm Temat postu: |
|
|
Nie jest najszybszy to fakt, ale dobre jest to, ze montujesz niedlugi kawalek np. do quicka w mozdzierzu i jest ekstra, tak jak visco-super opoznienie pozwalajacer spokojnie sie oddalic i pewnosc, a palic sie bedize najlepiej po okolo 24h. Srednicy nie pamietam bo nigdy nie sprawdzalem Moim zdaniem to, ze pali sie wolniej niz np. visco to nawet zaleta, jest ardziej ekonomiczny-co kto chce
pozdrawiam HF _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Czarny Iwan Gość
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 5:24 pm Temat postu: |
|
|
ja też ostanio zrobiłęm sobie trochę stopsila czyli piro makaron ale na silikonie sanitarnym i pod wodą gaśnie
fakt przy strzykawce 10ml jak wypełnie do połowy łapy bolą nawet przy wsparciu oleju
JAki sylikon użyć uniwersalny czy neutralny ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
stuf

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Ja uzylylem silikon sanitarny N (duza tuba) i tyle jest napisane.. reszta mnie nie interesuje.. pod woda nie gasnie  _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|