Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
HellFire
|
Wysłany: Sob Maj 15, 2004 8:32 pm Temat postu: |
|
|
hehe...na powierzchnie gladkie najlepiej wyciskac i lekko natluszczone najlepiej, bedziesz mial z papierem
watpie czy cos ci z tego wyjdzie-silikon mozna kupic juz za 5PLN... _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Andrew
|
Wysłany: Sob Maj 15, 2004 9:03 pm Temat postu: |
|
|
nawet ciekawie sie to pali ale tworzy takiego glupiego gluta. No silikonik w poniedzialek sobie zmajstruje i zobaczymy co bedzie  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kajulec

|
Wysłany: Sob Maj 15, 2004 9:55 pm Temat postu: |
|
|
HellFire Sluchaj mnie :
JESTES BOGIEM (no moze troszke przesadzilem, ale wlasciwie to mowie serio ) Teraz tak... szukam sklepu z odczynnikami chemicznymi i kupuje KClO3, potem biegne do sklepu z materiałami budowlanymi i kupuje silikon, a teraz mam problem, bo nie wiem gdzie kupić siarke  _________________ GG : 2445317
E-Mail : kajulec@op.pl
-----------------------------
KaBoooOOOOoooOOOOooM |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
|
Wysłany: Sob Maj 15, 2004 10:13 pm Temat postu: |
|
|
A teraz wierni sluchajcie bo oto HellFire przemawia
Oto gdzie kupisz siarke:
ogrodniczy (osobny sklep albo w dziale ogrodniczym OBI, Praktiker, Castorama)
user-najlepsze rozwiazanie http://www.cennik-user.prv.pl/tylko zajmie to w sumie 14 dni (zanim przeczyta, odpisze, dojdzie kasa, wysle...)
sklep z odczynnikami chemicznymi (POCh i inne-siara nie bedzie droga)
Oto slowo HellFire'a
 _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kajulec

|
Wysłany: Nie Maj 16, 2004 7:02 am Temat postu: |
|
|
AMEEN
A tak na serio : najpierw skocze do ogrodniaka, bo wiem, ze jest u mnie w miescie. OBI czy Praktiker to juz nie na mnie ... chociaz moze OBI jest w Krosnie (ok.10km od mojego miasteczka ). A sklepu z odczynnikami nie znajde tez
U Usera nie bede kupowal, bo nie chce mi sie czekac.
Alee byla awantura z rodzicami o te wybuchowe rzeczy. Chyba nie bedzie STOPSILKU, ani innych spraw  _________________ GG : 2445317
E-Mail : kajulec@op.pl
-----------------------------
KaBoooOOOOoooOOOOooM |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Trecker
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2004 10:58 pm Temat postu: |
|
|
zrobilem tego stopsila i musze powiedziec ze autor wykonal kawal dobrej roboty zrobilem wszystko wedlug proporcji KClO3 9:1 S i 7:5 z silikonem. wyciskalem ze strzykaweczki 10ml wyszlo ponad 1,80m. pali sie zeczywiscie swietnie stabilnie nie za szybko, ale jeszcze nie zdazylem sprawdzic jak pali sie pod woda jutro zobacze
Najlepsze jest w tym wszystkim to ze jest banalny w wykonaniu i nie kazdy musi sie przy robieniu ubrudzic
Jednym slowem zdaje sie ze Hellfire rozwiazal problem wielu ludzi na swiecie a przynajmniej na tym forum
pozdrowienia dla mistrza stopsila  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2004 1:34 am Temat postu: |
|
|
hehe co tu duzo mowic... po prostu stopsil...
najlepiej sie pali po kilku dniach jak przlezy sobie w suchym miejscu-wtedy naprawde osiaga standardowa predkosc spalania ok. 1cm/s
grube waleczki (fi 2mm) mozna stosowac jako opozniacz do szelek-tylko ze wzgledu na to ze jest elastyczny to cisnienie lubi pedmuchiwac taki opozniacz dlatego na to jeszcze nalezy ubic dobrze kilkumilimetrowa warstwe KNO3+cukier i dziala ok...
powodzenia zycze w wytwarzaniu i wykorzystywaniu stopsilka
NIECH SILIKON BEDZIE Z WAMI  _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
crave
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2004 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Dziś postanowiłem wyprubować stopsila w oplocie z rurki termokurczliwej - owinąłem papierem załadowałem do rurki termokurczliwej, zakurczyem nad świeczką. Niestety paliło się odsyć słabo.
Lecz postanowiłęm następną partię 5 cm zakurczyć nad lampką. Niestety nie doceniałem jej temperatury (kiedyś nawet mierzyłem, ale widocznie nie była dobrze rozgrzana) no i się zapaliło. Obeszło się bez większych wypadków, ale teraz wiem, że żaówka jest za gorąca. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
methyl

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomash dostęp próbny do MW

Dołączył: 27 Sty 2003 Posty: 382 Skąd: Z nieba do nieba, oby nie za szybko...
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2004 10:39 pm Temat postu: |
|
|
hehe gościu z tej stronki mógłby ten cukier zmielić chociaż
a co do stopsila to doskonały i nowatorski - dość - pomysł... gratuluję!
może niedługo opiszę moje skryte badania  _________________ Już tylko teoretyzuję, potrzeba mi rączek by rodzinę utrzymać  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
|
Wysłany: Sro Lip 21, 2004 2:36 am Temat postu: |
|
|
hehe...no chlopaki bez jaj....
pisalem juz ze nie wiedzialem o tym i innych przepisach, a inspiracja do zrobienia stopsilka byl post o paliwie rakietowym z silikonem napisany bodajrze przez PINOTA (nie pamietam dokladnie) na tym forum.
Pietruszkin uswiadomil mi ze nie bylem pierwszy ale mimo wszystko cay przepis wymodzilem sam
a co do wygladu to rzeczywiscie....ekhem....bleeeeeeeee  _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Łodygin

|
Wysłany: Sro Lip 21, 2004 7:47 am Temat postu: |
|
|
Stopina:
-prosta w produkcji(2 składnikiki)-tania
-nie przyspiesza w kanale
-wysoka temp. palenia
-nie gaśnie w kanale
-podczas palenia nie powstaje "glut" (pozostaje twarda substancja-o kształcie takim jaką miała nasz stopinka)
-pali sie wolno ale pewnie
-łatwo sie odpala
-raczej nie brudzi rąk (jak dobrze proporcje dobieżesz)
-nie potrzebna siarka (nie lubie mielić siarki)
to po prostu silikon (najlepiej przeźroczysty-mała tubka w realu~3zł) do silikonu dodaj zmielony KMnO4 ile "wlezie" tak żeby był plaastyczny, załaduj do strzykawki -np. i formuj "wężyka"
POZDRAWIAM _________________ Nieskonczony jest wszechswiat i ludzka glupota choc co do tego pierwszego nie mam pewnosci A.E. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hemist Gość
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2004 9:26 pm Temat postu: |
|
|
cze
sory ze odgrzebuje temat ale.... czy do tego stopsila nadaje sie jakas inna mieszanka na bazie kno3?? np. 5/2/1 kno3 cukier C??
ja taką robie nawet jest niezła bo nie mam odczynników user nie odpowiada na maile ani na gg:(
pozdr odpowiedzcie  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dav
|
Wysłany: Pią Lis 26, 2004 9:18 pm Temat postu: |
|
|
Sorry bez obrazy,ale robilem tą stopinke i powiem ze jest jakaś chu****. O wiele gorsza od visco, a tylko lepsza pod względem giętkości od stopiny pirotechmana. Robione z proporcji podanych przez hellfire'a.
pozdr
davvv |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Don Kisiel

|
Wysłany: Pią Lis 26, 2004 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Potwierdzam. Stopinę Pirotechmana robi się o wiele szybciej i przyjemniej. A żeby wycisnąć tą masę na stopsil'a to trzeba mieć jakieś imadło w rękach...
Pozd. _________________ Nach Afrika kommt Santa Claus,
und vor Paris steht Mickey Maus.
GG - 1549571 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
HellFire
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2004 10:54 pm Temat postu: |
|
|
Jak sie nie umie dokladnie czytac instrukcji to tak jest potem...
echhhh... _________________ over...kszszszszszsz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbigniew

|
Wysłany: Pią Gru 03, 2004 6:26 pm Temat postu: |
|
|
czym rozcienczacie swoj stopsil? Robilem bez zadnego rozcienczalnika, na PCz i wyszedl... ale gruby musialem odcinac koncowke. A palił sie niezle, ale grubosc niepozwalala na nic...(4mm-6mm) _________________ Bóg sprawił, że wciąż idą... Rozsądek - że dotrą! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dave
|
Wysłany: Sob Gru 04, 2004 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Ja robie stopine od Hellfire'a i zawsze mi wychodzi. Robie poprostu wg jego proporcji.Jest super i nie zamierzam robic nic innego.Pali sie wszedzie, nic jej nie gasi...czegoz chciec wiecej??
Pozdro. _________________ Never say never! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dav
|
Wysłany: Sob Gru 04, 2004 10:54 pm Temat postu: |
|
|
No tak, pali się wszędzie(oprócz wody), ale baaardzo powoli i syfi jakimis kłaczkami. Czytalem że to może być wina złego wymieszania, ale nie sądzę bo wymieszane to bylo to dobrze. Nie wiem może ten stopsil właśnie taki jest...
MOD: o klaczkach pisalem wczesniej-wynikaja ze zlych proporcji, jezeli kopci, pali sie zoltym plomieniem, gasnie pod woda, to nie jest to stopsil...dobrze wykonany nie pali sie w taki sposob HF
Pozdr
davvv |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Szajba

|
Wysłany: Nie Gru 05, 2004 2:28 pm Temat postu: |
|
|
Niech mi ktos przytoczy proporcje oryginalnego stopsilka bo nie chce mi sie calego tematu czytac, z gory dzieki |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|