Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

Rakietki
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Nast瘼ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
Tomek J.

Do陰czy�: 02 Sie 2004

PostWys豉ny: Pi� Wrz 24, 2004 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
rakieta jest w pe軟i uko鎍zona, pomalowana, spadochron jest ju� z這zony w rakiecie. Ale z braku czasu w tygodniu nie mog貫m zrobi� silnika, ale dzi� ju� powinien by� karmelka jutro, alebo w niedziele b璠e robi�. A zdj璚ia nie wiem kiedy zamieszcze, brak aparatu cyfrowego, mam zwyk造 aparat na klisze i mi sie nie op豉ca zrobi� 5-6 zdj耩 i da� do wywo豉nia. Albo kupie sobie najmniejsz� klisze i zrobie zdj璚ia i bedzie

jak s� b璠y, to sory.

Pozdro
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆
darektbg

Do陰czy�: 24 Sie 2004
Sk康: Podkarpacie

PostWys豉ny: Pi� Wrz 24, 2004 5:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi瘯i za szybk� odp.. a tak swoj� drog� to ja te� zrobi貫m swoj� pierwsz� rakietk� Smile ale nei wystrzeli豉 bo wed逝g mnie za s豉bo by這 ubite paliwo Sad(( teraz skarmelizuje to moze wtetdy b璠zie lepiej Smile
Powr鏒 do g鏎y
Tomek J.

PostWys豉ny: Pi� Wrz 24, 2004 7:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
ale to jest moja 2 rakieta.

Pozdro
Powr鏒 do g鏎y
Zajcew

Do陰czy�: 06 Sie 2004
Sk康: Krak闚

PostWys豉ny: Sob Wrz 25, 2004 6:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cze嗆 Tomku nareszcie moge zabra� si� za swoj� rakiete mam tak ma這 czasu, 瞠 mi go nawet w weekend brakuje (je***a szko豉 ). Gdyby� mug� mi powiedzie� kiedy odpala� swoj� rakiete bo ja bym zrobi� sobie silnik i te� bym swoj� odpali�. a tak a propos ten silnik co tak dawno robi貫m u ciebie to jeszcze jest bo by to mi troche u豉twi這 prace. A tak pozatym mam zajebist� p造te z MP3 i klasa jest zajebista.

POZDRO
Powr鏒 do g鏎y
Tomek J.

PostWys豉ny: Sob Wrz 25, 2004 6:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
dzi� by造 starty dw鏂h rakiet; Benka i Zajcewa. Mojej nie oblatywa貫m bo silnik nie sko鎍zony w豉軼iwie nie mam dobrego drewna na dysze, ale za kilka dni m鎩 tata bedzie mia� twarde dobre drewno i sobie dysze zrobie (m鎩 tata ma zak豉d stolarski Wink ). Wi璚 odby造 si� dwa starty, ale si� tylko jeden uda�, ale i tak z niepowodzeniem. Rakieta Zajcewa si� wzbi豉 na jakie� 60-80cm. I silnik wyrwa這, ale rakieta przetrwa豉. Rakieta Benka pi瘯nie wystartowa豉 i dwa stateczniki urwa這 z powodu szybko軼i- za s豉bo je przyklei�. I pu幡iej silnik przelecia� przez ca陰 rakiet�. Rakieta nie mia豉 du篡ch zniszcze� tylko urwane dwa stateczniki i g這wica wgnieciona. Moja rakieta bedzie oblatywana za tydzie�, wprowadze poprawki m.in: przykleje mocniej stateczniki, zrobie mocniejszy silnik z zatyczk� wikolowo-srajta鄉owo-wodn�.

Pozdro
Powr鏒 do g鏎y
Tomek J.

PostWys豉ny: Nie Wrz 26, 2004 6:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
dzi� odby� sie ci庵 dalszy test闚 rakiety Zajcewa. I tak dla wyja郾ienia- dlatego ja zawsze pisze sprawozdania z test闚 bo Zajcew ma inernet przez modem. Wiec by� test rakiety Zajcewa, mia� dwa silniki, pierwszy lot by� pi瘯ny, rakieta zesz豉 z wyrzutni pieknym silzgiem i pu幡iej pionowy lot do g鏎y, rakieta spad豉 na ziemie i co sie okaza這: przepalony korpus, i urwany jeden statecznik, ale ja mia貫m ta鄉e klej帷� i sie to sklei這, Zajcew w這zy� drugi silnik i rakieta lecia豉, ale chyba zatyczke wyrwa這 i sie rakieta zjara豉, zosta豉 g這wica. Start mojej rakiety odb璠zie sie mo瞠 02.10.2004r o godzinie 17, je郵i bedzie pogoda.

Pozdro
Powr鏒 do g鏎y
jaskiniowiec

Do陰czy�: 22 Lut 2004

PostWys豉ny: Nie Wrz 26, 2004 7:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z wolna robicie post瘼y. Tak trzyma�. Powodzenia
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Odwied� stron� autora
hemist
Go嗆

PostWys豉ny: Nie Wrz 26, 2004 8:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak kazdy mia豚y swoj� ma陰 przeno郾� tokark� 篡cie sta這by si� prostrze Idea
Powr鏒 do g鏎y
Tomek J.

PostWys豉ny: Nie Wrz 26, 2004 8:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
dzieki jaskiniowiec, a post瘼y to wida� jake s�, po rakietach, bo nasze pierwsze rakiety by造 "szkaradne", a te co robimy teraz s� nawet 這dne. I tak b璠ziemy trzyma�, tylko szkoda 瞠 niemam cyfr闚ki, albo kamerki, to bym wam zdj璚ia przesy豉�.

Pozdro
Powr鏒 do g鏎y
darektbg

Do陰czy�: 24 Sie 2004
Sk康: Podkarpacie

PostWys豉ny: Pon Wrz 27, 2004 6:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nom z deka szkoda ale jak j� odpalicie to opisz jak posz這 Smile
Powr鏒 do g鏎y
Zajcew

Do陰czy�: 06 Sie 2004

PostWys豉ny: Pon Wrz 27, 2004 8:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NA wst瘼ie podzi瘯owania dla Tomka(za opisywanie start闚) A tak pozatym doszed貫m do jako takiej wprawy robienia rakiet i silnik闚, ale przy ostatnim starcie (tym efektownym) dysza wytrzyma豉 i zatyczka r闚nie�, a przy dr鏬im starcie dysza wytrzyma豉 ale zatyczke wystrzeli這. I rozmawia貫m z koleg� na ten temat i on mi doradzi� jaki� klej o nazwie "nitro"(niewiem czy tak si� to pisze on mi tak powiedzia� wi璚 ja tak pisze ), i mam pytanie czy wogule kto� o takim kleju s造sza� i czy ten klej jest mocniejszy od wikolu? On muwi�, 瞠 jest mocniejszy

A post瘼y s� du瞠 dzi瘯i za uznanie Jaskiniowiec.
A co do zdj璚i to Tomku zrzutka i kupujemy w tym tygodniu klisze.
Powr鏒 do g鏎y
hemist
Go嗆

PostWys豉ny: Pon Wrz 27, 2004 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam jaki� taki klej w domu nitroceluloza czy cos takiego to podobna??
Powr鏒 do g鏎y
Tomek J.

PostWys豉ny: Wto Wrz 28, 2004 10:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
Zajcew to kupimy klisze jak捷 najmniejsz� np. 15 lub 24?? A i wczoraj sko鎍zy貫m silnik do mojej rakiety, wyszed� nawet fajny, tylko zrobie karmelka i mo瞠my i嗆. Very Happy

Pozdro
Powr鏒 do g鏎y
Tomek J.

PostWys豉ny: Sob Pa� 02, 2004 1:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
dzi� w ko鎍u, po kilku tygodniach, odpale swoj� 2 rakiet�, je瞠li si� pogoda nie zmieni. Zrobi貫m dzi� karmelke z dodatkiem zmielonego na py� w璕lem drzewnym, kana� przez ca陰 d逝go嗆. A ten w璕iel mam nadzieje, 瞠 da jakie� iskry, bo tego da貫m gdzie� 10g, KNO3 50g, cukier 30g i wydaje mi sie, 瞠 ten karmelek b璠zie lepszy ni� zwyk造 bez w璕la, ale chyba toru積icy nie robi bo przecie� cukier si� zmienia w w璕iel gdy si� spala. Wi璚 opu嗆my temat paliwa i prze簑熤y si� do rakiet i dzisiejszych test闚, no to dzi� odb璠� sie dwa starty mojej i Benka rakiety. Pogoda jest pi瘯na, s這neczna i ciep豉, jak si� tak utrzyma do 18 godziny to b璠zie gitez. AA i sprawa zdj耩, zdj璚ia zrobie na 50% Arrow NIE MA FUNDUSZY NA KLISZE. Sad i nie wiem jak to b璠zie.

Trzymajcie kci鏦i i pozdrowienia ze s這necznych Brode� Very Happy
Powr鏒 do g鏎y
Tomek J.

PostWys豉ny: Sob Lis 06, 2004 1:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MO浩 KTOS USUN。 TEN POST??

Ostatnio zmieniony przez Tomek J. dnia Sro Sie 31, 2005 4:24 pm, w ca這軼i zmieniany 4 razy
Powr鏒 do g鏎y
Paul S

Do陰czy�: 24 Lis 2003

PostWys豉ny: Pon Lis 15, 2004 4:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
Tak na dobre to sie dosc dlugo zastanawialem gdzie ta informacje umiescic - Modele rakiet , czy Silniki rakietowe.
Ponizsze zdjecia prezentuja start rakiety amatorskiej, najwiekszej jaka do tej pory widzialem w Niemczech ale to najciekawsze jest, ze naped tej rakiety to nic innego jak saletra z cukrem( sorbitol) - nasz kochany "Karmelek".
http://www.mfc-ingolstadt.de/raketen/vision/vision.htm

Paul
Powr鏒 do g鏎y
Bartosz J.

Do陰czy�: 30 Mar 2004
Sk康: pomorze

PostWys豉ny: Pon Lis 15, 2004 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zar闚no sam model na wyrzutni jak i start robi niez貫 wra瞠nie - szkoda tylko, 瞠 filmik nie leci w "czasie rzeczywistym", poniewa� nie mo積a zbyt dobrze oceni� przyspieszenia Confused
Paul: znasz mo瞠 jakie� konkretne parametry - modelu, silnika i lotu??? Ciekawy jestem jaki pu豉p osi庵n窸o to monstrum Wink i jak� mas� mia豉 u篡ta karmelka.

Bartek

dziadek kermit

Do陰czy�: 25 Kwi 2003
Sk康: z okolicy "畝bido趾a"

PostWys豉ny: Pon Lis 15, 2004 8:32 pm    Temat postu: druga wersja Odpowiedz z cytatem

K豉niam si� pi瘯nie Very Happy Exclamation
Klejna wersja tego samego startu
Tym razem mo積a oceni� wielko嗆 i przy酥ieszenia Exclamation Very Happy

Paul S

Do陰czy�: 24 Lis 2003

PostWys豉ny: Pon Lis 15, 2004 9:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to dodam jeszcze te kropke nad "I"
http://www.lucky-gifs.com/Rockets/Film_0001.WMV
Paul
Powr鏒 do g鏎y
ksard

Do陰czy�: 07 Lis 2003

PostWys豉ny: Wto Lis 16, 2004 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paul S napisa�:
......ale to najciekawsze jest, ze naped tej rakiety to nic innego jak saletra z cukrem( sorbitol) - nasz kochany "Karmelek".

Witam
No i jak tu nie kocha� karmelka Exclamation Very Happy
Start bardzo piekny - ciekawe jak zako鎍zenie. Czy zadzia豉� uk豉d odzyskiwania?
Co� mi si� zdaje, 瞠 chyba nie (bo pewnie widzieliby鄉y to na filmi).
Je郵i wyjdzie start rakiety VECTOR X-01 Eltopsj'ego to dor闚namy naszym kolegom z Niemiec.

Pozdrawiam
KSRAD
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email
Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Nast瘼ny
Strona 2 z 4

Skocz do:  
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚
Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach
Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach
Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum
Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum