Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
|
Powrót do góry |
|
 |
piroman

|
Wysłany: Pon Cze 21, 2004 7:51 pm Temat postu: |
|
|
witam
niezły sprzęt, chyba nie ma rakiety krótej to nie odpali tak wogóle to czy możesz zdradzić co to jest:?:
Ogólnie rzecz biorąc to jest niezłe ale żeczywiście za długo sie pali, przecież może się od tego odpalić korpus i będziemy mieli rakiete w ogniu jednak to samo w sobie może dać niezły efekt np na sylwka _________________
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ignus
Dołączył: 20 Sie 2004 Posty: 6 Skąd: Nowe Skalmierzyce-Wielkopolska
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2004 7:20 pm Temat postu: |
|
|
czy da się zmniejszyć płomień??????? _________________ Ogień-jedza iskra i spala się cały twój świat |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2004 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Porzuciłem te zapłonniki . Sa duże
Z grubsza KNO3 / Mg 60/40 i do tego 20 % ( ponad 100 ) ŻE. Potem dzurki szydełkiem. Na wierzch masa wrażliwa na ogień.
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomek J.

|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2004 8:51 pm Temat postu: |
|
|
sory nie wiem, nie śmiejcie sie, co to znaczy skrut ŻE??
Pozdro |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
RAKIETOMAN

|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2004 9:13 pm Temat postu: |
|
|
TomekJ napisał: | sory nie wiem, nie śmiejcie sie, co to znaczy skrut ŻE??
|
Witam.
ŻE - żywica epoksydowa (lepiszcz), która używana jest do utwardzenia paliwa i stabilizacji jego spalania
Co do tego zapalnika to mam jedno pytanko czy moge użyć mieszanki KNO3-Al ? (Wiem że trza użyć szybko spalającej, łatwo zapalnej i wyskokotempereaturowej mieszanki )
P.S. Pyrotechmanie do jak dużego silnika miał zostać użyty ten zapalnik (duży) ?? _________________ Pirotechnika - hobby mego życia |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob Wrz 18, 2004 6:59 am Temat postu: |
|
|
za ile byś takie cacka sprzedal ?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomek J.

|
Wysłany: Sob Wrz 18, 2004 9:21 am Temat postu: |
|
|
Nie wiedziałem, że tak będzie
Ostatnio zmieniony przez Tomek J. dnia Wto Paź 04, 2011 1:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nicnowego
|
Wysłany: Sob Wrz 18, 2004 9:55 am Temat postu: |
|
|
piroman napisał: | witam
niezły sprzęt, chyba nie ma rakiety krótej to nie odpali tak wogóle to czy możesz zdradzić co to jest:?:
Ogólnie rzecz biorąc to jest niezłe ale żeczywiście za długo sie pali, przecież może się od tego odpalić korpus i będziemy mieli rakiete w ogniu jednak to samo w sobie może dać niezły efekt np na sylwka |
he he. Jeśli rakieta będzie stała na tyle długo, że się korpus zapali to >omiń to< z nią. normalnie silnik odpala i SRU, a zapłonnik niech się pali, gawiedź ma na co patrzeć. _________________ nihil novi sub sole |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|