Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomek J.

|
Wysłany: Wto Sie 03, 2004 11:54 am Temat postu: Mam problem z głowicą!! |
|
|
Witam!!
Mam problem z głowicą!! Gdy robie z papieru nie wychodzi mi, ze styropianu też zabardzo nie wychodzi. Prosze pomużcie!!
Pozdrawiam!! |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
klaps6
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2004 2:34 pm Temat postu: |
|
|
Ja głowice do rakiet wykonuję z papieru (stożek wykonany z kartonu) w to wklejam wręgi z balsy (takie kółka różnych średnic do wzmocnienia konstrukcji) Głowicę z korpusem łącze walcem z balsy który jest wklejany wyjątkowa mocno w największą z wręg która to ma wycięty otwór odpowiedniej średnicy aby zmieścił się tam walec łączący. Tak wykonana głowica o długości 100mm i średnicy początkowej 32 mm ważyła 6 g (wraz z walcem mocującym) można powiedzieć że to mało jednak moim zdaniem niczego nie wolno robić na łapu capu osobiście wykonując rakietę głowicę wykonuję ostatnią. w programie SpaceCAD projektuje model potem ważę każdy jego wykonany element i wprowadzam wagę do programu dzięki temu wiem czy muszę doważać głowicę czy nie jeśli tak jest robie to przy jej budowie. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Paul S
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2004 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Hallo TomekJ,
Kliknij sobie na temat "Pytanie??? " , moze ci to cos pomoze.
Pozdrawiam
Paul |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
skałt

|
Wysłany: Pią Sie 13, 2004 8:01 pm Temat postu: |
|
|
Lub wytoczyć z drewna ja mam tokarkę i moge toczyć Ps. jak ktoś będzie bardzo potrzebował to moge wytoczyć jaka będzie potrzebna za darmo tylko przesyłka nie na mój koszt ale bardzo chętnie pomoge |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|