Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Pirotechman Go¶æ
|
Wys³any: Wto Gru 03, 2002 12:39 pm Temat postu: Rakieta "Predator 1" |
|
|
Witam
A o to dzisiejsze ujêcie : Nowy silnik rakietowy "Predator1" ( próbê statyczna pokaza³em na stronie ). Niestety SR jest za s³aby ale "dopieszczam" paliwo Aby zachêciæ innych do pisania na forum pewne tematy , zdjêcia czy filmy s± dla "Dwu gwiazdkowców" Kto ma dwie gwiazdki ( lub jest zawodowcem ) a chce film zobaczyæ to proszê o e-mail. Wtedy podam adres filmu. Knod nie musi do mnie pisaæ bo wiem, ¿ê chce to zobaczyæ
Pozdr. A
Film : /R.Predator1.mpg
Ostatnio zmieniony przez Pirotechman dnia Czw Gru 05, 2002 4:06 pm, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
IrkaceK

Do³±czy³: 23 Lip 2002 Posty: 215 Sk±d: te piêkne kolory ?
|
Wys³any: Sro Gru 04, 2002 4:28 pm Temat postu: |
|
|
Fajne zdjecie i fajny filmik tylko cos ciag sie pozno pojawil.. A czy dostane 2 gwiazdki za rakietke ktora poleciala na 5 metrow.. Niestety wiem ze nie .. Ale caly czas pracuje i jest juz gotowy nastepny silnik .. Jak poleci to zrobie jeszcze jeden i zrobie zdjecia .. Popracuje troszke i moze kiedys tam dostane ta jedna tak upragniona gwiazd |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Pirotechman Go¶æ
|
Wys³any: Czw Gru 05, 2002 3:13 pm Temat postu: :-(( |
|
|
Lamerek a sk±d masz film
No dobra, zrobisz rakietê co oderwie siê od ziemi i masz jedn± gwiazdkê
Skoñczy³em te¿ prace nad SR Predator. Ma mniejszy ci±g ale my¶le, ¿e wiêkszy impuls. A na zdjêciu dopracowany SR "Predator1M"
Film : http://www.pirotechnika.one.pl/R.Predator1M.mpg
Na razie koñcze prace nad SR. Mam ciekawszy temat. Ale potem wrócê ju¿ ale : do wyrzutni rakiet .
Pozdr. A
-------------------------------------------------------------------------------------
Panie Bo¿e pozwól mi tyle znaczyc dla innych co dla mojego psa. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
IrkaceK

|
Wys³any: Czw Gru 05, 2002 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Kiedy wyeliminuje siê wszytko co niemo¿liwe, cokolwiek pozostanie, choæby nie wiem jak nieprawdopodobne, musi byæ prawd±. |
To proste drogi Watsonie... Droga dedukcji... Nie obawiaj sie nikomu nie podalem i nie podam adresiku ... A co do gwiazdki to nie mam kamery i nie wiem czy uda mi sie uchwycic lot ... Czy jak bym nie zdazyl to wystarczy sama smuga dymku czy mam robic nowa i znowu probowac?? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tungsten
Do³±czy³: 16 Kwi 2002 Posty: 529
|
Wys³any: Czw Gru 05, 2002 5:06 pm Temat postu: |
|
|
[quote="lamerek"] Cytat: | Czy jak bym nie zdazyl to wystarczy sama smuga dymku czy mam robic nowa i znowu probowac?? |
Chyba nie bêdziesz robi³ rakiety tylko by sfotografowaæ i na gwiazdkê
Bia³y |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
IrkaceK

|
Wys³any: Czw Gru 05, 2002 7:35 pm Temat postu: |
|
|
ja mam przeczucie... jak zrobie jedna rakietke to napewno zrobie i druga (juz robie) i nawet jak uda mi sie sfotografofac ta pierwsza to druga i tak odpale i tez sobie strzele zdjecie ... ale namieszalem... rakietki robie dla przyjemnosci (a gwiazdka to skutek uboczny )
Dziekuje... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dziadek kermit

Do³±czy³: 25 Kwi 2003 Posty: 516 Sk±d: z okolicy "¯abido³ka"
|
Wys³any: Nie Maj 04, 2003 12:45 am Temat postu: |
|
|
K³aniam siê piêknie
Extra widowiskowe Brakuje tylko kopa na pocz±tku bo rakieta za wolno zchodzi z wyrzutni i s± problemy ze stabilizacj±. Widzia³em gdzie ¶ na tych stronach charakterystyki silników. Nale¿a³oby to ze sob± po³±czyæ. Czêsto stosowanym uk³adem iest silnik startowy i marszowy, albo ieden o takiej charakterystyce, ¿e na pocz±tku jest du¿y ci± a potem opada stabilizuj±c siê na pewnym poziomie. Mo¿na tochyba za³atwiæ odpowiednim ukszta³towaniem ³adunku. Du¿a powierzchnia spalania na pocz±tku a potem zmniejszaj±ca siê.  _________________ Dziadek Kermit
"co do reszty uwa¿am, ¿e Kartagina powinna byæ zburzona!" |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: Sob Lip 10, 2004 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Porzuci³em SR z wk³adanymi paliwami. Te nie wk³adane czyli jak paliwo prasujê od razu do korpusu silnika to seria Predator. Tu nieudana próba ale zaczynam niemal od zera i ... eltopsji . Ano dzieki niemu maksymaknie schodze z ciê¿arem ca³kowitym silnika. Dlatego jeszcze by³ tu za cienki korpus. Da³em te¿ komórkê, zobaczycie j±. Ale co¶ mi z ni± nie wysz³o. Kamera zosta³ o¶lepiona i nie widac cyferek stopera
SR "PREDATOR.600G.FI9"
FILM
Widok silnika
Pozdr. A |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|