Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL
Forum Pirotechniczne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U篡tkownicyU篡tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo軼i   ZalogujZaloguj 

Rakieta "Predator 1"

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast瘼ny temat  
Autor Wiadomo嗆
Pirotechman
Go嗆

PostWys豉ny: Wto Gru 03, 2002 12:39 pm    Temat postu: Rakieta "Predator 1" Odpowiedz z cytatem

Witam Wink

A o to dzisiejsze uj璚ie Wink : Nowy silnik rakietowy "Predator1" ( pr鏏� statyczna pokaza貫m na stronie ). Niestety SR jest za s豉by ale "dopieszczam" paliwo Wink Aby zach璚i� innych do pisania na forum pewne tematy , zdj璚ia czy filmy s� dla "Dwu gwiazdkowc闚" Wink Kto ma dwie gwiazdki ( lub jest zawodowcem ) a chce film zobaczy� to prosz� o e-mail. Wtedy podam adres filmu. Knod nie musi do mnie pisa� bo wiem, 輳 chce to zobaczy� Wink

Pozdr. A

Film : /R.Predator1.mpg

Ostatnio zmieniony przez Pirotechman dnia Czw Gru 05, 2002 4:06 pm, w ca這軼i zmieniany 1 raz
Powr鏒 do g鏎y
IrkaceK

Do陰czy�: 23 Lip 2002
Sk康: te pi瘯ne kolory ?

PostWys豉ny: Sro Gru 04, 2002 4:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajne zdjecie i fajny filmik Cool tylko cos ciag sie pozno pojawil.. A czy dostane 2 gwiazdki za rakietke ktora poleciala na 5 metrow.. Niestety wiem ze nie Sad.. Ale caly czas pracuje i jest juz gotowy nastepny silnik Smile.. Jak poleci to zrobie jeszcze jeden i zrobie zdjecia Smile.. Popracuje troszke i moze kiedys tam dostane ta jedna tak upragniona gwiazd
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied� stron� autora
Pirotechman
Go嗆

PostWys豉ny: Czw Gru 05, 2002 3:13 pm    Temat postu: :-(( Odpowiedz z cytatem

Lamerek a sk康 masz film Evil or Very Mad
No dobra, zrobisz rakiet� co oderwie si� od ziemi i masz jedn� gwiazdk� Wink
Sko鎍zy貫m te� prace nad SR Predator. Ma mniejszy ci庵 ale my郵e, 瞠 wi瘯szy impuls. A na zdj璚iu dopracowany SR "Predator1M"

Film : http://www.pirotechnika.one.pl/R.Predator1M.mpg

Na razie ko鎍ze prace nad SR. Mam ciekawszy temat. Ale potem wr鏂� ju� ale : do wyrzutni rakiet Evil or Very Mad .

Pozdr. A Wink

-------------------------------------------------------------------------------------
Panie Bo瞠 pozw鏊 mi tyle znaczyc dla innych co dla mojego psa.
Powr鏒 do g鏎y
IrkaceK

PostWys豉ny: Czw Gru 05, 2002 4:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Kiedy wyeliminuje si� wszytko co niemo磧iwe, cokolwiek pozostanie, cho熲y nie wiem jak nieprawdopodobne, musi by� prawd�.

To proste drogi Watsonie... Droga dedukcji... Nie obawiaj sie nikomu nie podalem i nie podam adresiku Smile... A co do gwiazdki to nie mam kamery Sad i nie wiem czy uda mi sie uchwycic lot Sad... Czy jak bym nie zdazyl to wystarczy sama smuga dymku czy mam robic nowa i znowu probowac??
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆 Wy郵ij email Odwied� stron� autora
Tungsten

Do陰czy�: 16 Kwi 2002

PostWys豉ny: Czw Gru 05, 2002 5:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="lamerek"]
Cytat:
Czy jak bym nie zdazyl to wystarczy sama smuga dymku czy mam robic nowa i znowu probowac??

Chyba nie b璠ziesz robi� rakiety tylko by sfotografowa� i na gwiazdk� Question Very Happy

Bia造
Powr鏒 do g鏎y
Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆
IrkaceK

PostWys豉ny: Czw Gru 05, 2002 7:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam przeczucie... jak zrobie jedna rakietke to napewno zrobie i druga (juz robie) i nawet jak uda mi sie sfotografofac ta pierwsza to druga i tak odpale i tez sobie strzele zdjecie Smile... ale namieszalem... rakietki robie dla przyjemnosci (a gwiazdka to skutek uboczny Smile )
Dziekuje...
Powr鏒 do g鏎y
dziadek kermit

Do陰czy�: 25 Kwi 2003
Sk康: z okolicy "畝bido趾a"

PostWys豉ny: Nie Maj 04, 2003 12:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

K豉niam si� pi瘯nie Very Happy Exclamation
Extra widowiskowe Exclamation Shocked Shocked Shocked Brakuje tylko kopa na pocz徠ku bo rakieta za wolno zchodzi z wyrzutni i s� problemy ze stabilizacj�. Sad Widzia貫m gdzie � na tych stronach charakterystyki silnik闚. Nale瘸這by to ze sob� po陰czy�. Cz瘰to stosowanym uk豉dem iest silnik startowy i marszowy, albo ieden o takiej charakterystyce, 瞠 na pocz徠ku jest du篡 ci� a potem opada stabilizuj帷 si� na pewnym poziomie. Mo積a tochyba za豉twi� odpowiednim ukszta速owaniem 豉dunku. Du瘸 powierzchnia spalania na pocz徠ku a potem zmniejszaj帷a si�. Smile

Ogl康a profil u篡tkownika Wy郵ij prywatn� wiadomo嗆
Go嗆

PostWys豉ny: Sob Lip 10, 2004 8:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

Porzuci貫m SR z wk豉danymi paliwami
. Te nie wk豉dane czyli jak paliwo prasuj� od razu do korpusu silnika to seria Predator. Tu nieudana pr鏏a ale zaczynam niemal od zera i ... eltopsji Wink . Ano dzieki niemu maksymaknie schodze z ci篹arem ca趾owitym silnika. Dlatego jeszcze by� tu za cienki korpus. Da貫m te� kom鏎k�, zobaczycie j�. Ale co� mi z ni� nie wysz這. Kamera zosta� o郵epiona i nie widac cyferek stopera Rolling Eyes

SR "PREDATOR.600G.FI9"

FILM

Widok silnika

Pozdr. A
Powr鏒 do g鏎y
Wy鈍ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM.PIROTECHNIKA.ONE.PL Strona G堯wna -> Modele rakiet. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo瞠sz pisa� nowych temat闚
Nie mo瞠sz odpowiada� w tematach
Nie mo瞠sz zmienia� swoich post闚
Nie mo瞠sz usuwa� swoich post闚
Nie mo瞠sz g這sowa� w ankietach
Nie mo瞠sz dodawa� za陰cznik闚 na tym forum
Nie mo瞠sz pobiera� plik闚 z tego forum